Assalamualaikum wbt,

Musim orang nak cepat kaya, tapi malas kerja. Ramai kan yang macam ni. Malas ikut perintah Allah, solat hujung-hujung waktu, sedekah kemut-kemut je nak buat keluar, zikir entah kemana, tahajjud entah-entah lupa.Dhuha, sibuk dengan kerja.

Allah, lempang diri sendiri laju-laju. Tiap-tiap hari minta doa, moga Allah perkenankan tapi suruhan Allah tak nak ikut. Lempang lagi laju-laju. 

Sedarlah wahai semua, semoga kita masih punya waktu dekat dengan Allah swt.

Wawa jumpa artikal kak fel, nak cabar siapa yang berani nak jadi kaya dalam masa 3 hari.


KAMI CABAR Anda!

TIPS Jadi kaya dalam masa 3hari :

Kakfel nak share ilmu pagi ini agar boleh menyedut banyak kebaikan dan aura positive.
Awak ada masalah kewangan? Keluarga?kawan2? Hidup tak tenteram, tak tenang. Nak cari jalan keluar?

Ok kakfel nak buat pertandingan mudah. Siapa buat tips ni dan selepas 3 hari dah dapat kesan inbox kakfel utk tuntut hadiah. Ada satu grand prize bagi siapa yg paling best story dia!
Share dengan kawan2 tips ni agar mereka juga boleh jadi kaya dalam masa 3 hari.(teknik menjemput rezeki adalah dengan berkongsi peluang dan rezeki)

Lakukan ini TODAY! 

1)Bangun pagi ni , usap muka cakap thanks Allah. Usap seluruh badan dan bernafas dalam2 ucap thanks Allah lepas tu senyum sensorang.


2)Cukup waktu, mulakan dengan solat dhuha, buat 2 rakat kemudian 2 rakaat lagi. (4rakaat)

3)Harini ni tanam dalam diri takmau sembang ngan kawan opis pasal org lain, takmau baca atau tulis yg bukan2. Nak zikir dan sebut nama Allah ja. Sebut ulang2( boleh jadi sebak tau)

4)Pergi lunch japgi ada makanan lebih bungkus bagi kucing jalanan.

5)Solat zuhur,asar,maghrib,isya di awal waktu, habis solat terus berdoa. Bersembang mintak kat Allah agar nak kaya dunia akhirat. Minta sungguh2. Lepastu cakap thanks berkali kali kat Allah sebab bagi kita tumpang di dunia.

6)harini tekad , kalau sapa ja minta sedekah beri, walau rm0.50sen

7)telepon mak and abah, bersembang dan tanya khabar walau 5minit.

8)Bangun pukul 3.30pagi. Buat tahajud 2 rakaat kemudian ambik masa termenung fikir salah diri , kenapa ujian datang kat aku, mungki aku pernah buat salah. Buang ego dan kaji sedalamnya.. Apa salah silap kita. Kalau tak jumpa, mohon Allah tunjukan.

Ulang selama 3 hari berturut turut.
 

InshaAllah di hari ke 3 akan ada jalan keluar dan kita akan jadi kaya!
Siapa berani sahut cabaran ni?

Jom, tak perlu masuk skim cepat kaya pun. 

8 Comments

  1. Replies
    1. Betul tu, siapa yang dpt follow beliau untung..

      Delete
  2. insyaAllah tu kalau diamalkan tips yg diberi pasti kaya di dunia n akhirat.

    ReplyDelete
  3. salam singgah petang sis...wahh...tips yang berguna untuk kita amalkan...semoga akan memberi kita semangat untuk yakin pada diri yang kita mampu lakukan dengan lebih baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam diana.. Jom samae2 amal..

      Delete
  4. daripada 8 tu cuma 2 lagi belum praktik..in shaa Allah akan cuba buat

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊