Lunch Di Kedai Batu

Assalamualaikum wbt, 


Hai, selamat petang semua..")

Korang dah makan? Alhamdulillah,  hari ni wawa lunch di Kedai Batu. Unik je nama, actually kedai ni tak ada nama pun. Kedai kayu biasa sahaja, yang uniknya kedai ni berada diantara batu bongkah yang besar. Sebab itu, kami panggil kedai batu.


Walaupun nampak macam pelik, makanan kat kedai ni sangat tak pelik.. hihi.. Sebab menunya santai-santai je, antaranya laksam terengganu yang superb best, laksa pinang feveret wawa ni, laksa terengganu, mee goreng basah yang kita ambil sendiri (layan diri laa), keropok keping yang macam bentuk selipar (kami panggil keropok selipar), ubi goreng yang besar-besar sangat best, goreng pisang, keropok lekor goreng dan banyak lagi. Wawa pun lupa banyak sangat menu santai dia.

Air feveret wawa adalah air jagung, dapat kutip jagung kat dalam air ..fuhh heaven, ralit sangat.. hihi

Jom layan photo plak, yang tak berapa nak menjadi sebab snap dengan handphone, tu pun selepas makan.. hihj

Sebelah kanan pun ada batu besar.

Air jagung + laksa pineng


Beria kawan wawa dengar cerita..")

Thanks for reading..")

Share:

5 comments:

  1. tak apa yang penting dapat mengalas perut kita..janji tak mahal sesuai dengan hidangan biasa2 tu..

    ReplyDelete
  2. Mata melekattt terus kat air jagung tu :)

    ReplyDelete
  3. laksa penang? wahhhh sedap neh!

    ReplyDelete
  4. kat mana kedai ni ? mai penang laaaa makan laksa hehehe

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊

Follow by Email

About Me

My photo
Mommy to my pretty princess, Suka senyum, suka makan, suka membaca, suka memberi inspirasi, suka menulis

Popular

Followers

Blog Archive

Recent Posts

Total Pageviews

BLOGGER TEAM


Check Page Rank CK Free Auto Backlink\ Kedai Backlink,Backlink Percuma
free web site traffic and promotion

BRAND COLLABORATIONS

Printcious | Syaqist | BPT | Shaklee | Mcdonalds | Desaru Coast Adventure Waterpark