Enjoy Your Breakfast

Assalamualaikum & selamat pagi, 

Bismillahirrahmanirrahim. 

Alhamdulillah, syukur Ya Allah kita masih punyai makanan untuk makan.

Korang sarapan apa pagi ni? Wawa sarapan dengan minuman tenaga, insyaAllah bertenaga sepanjang hari. Nak tahu apa? Hehe..

Walau apa pun makanan pagi kita, bersyukurlah dengan apa yang ada. Betul ke betul. Nak breakfast lebih berkhasiat? Tiru laa macam wawa.. hihi

"Enjoy your breakfast with the great and unique taste of ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)"



Esp bersama Mealshakes, wawa ready siap-siap dari rumah. Sampai ofis terus bancuh dengan milo 3 in 1, kat ofis wawa memang dieorg sediakan semua tu..")


Haa, ni yang dah siap di shake. Kejsp je, shake2 dah boleh minum. Senang dan mudah..")

Kenapa wawa suka ESP ni? Antara sebabnya adalah:

》ESP meningkatkan penyerapan protein, mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut

》ESP mengurangkan paras kolesteroldalam darah sebanyak 23%

》60 kajian menunjukkan protein soya meningkatkan ketumpatan tulang

》2 kajian menunjukkan pengamalan ESP dan Vitamin E serentak merendahkan sehingga 40% LDL(kolesterol buruk) yang membawa risiko darah tinggi dan sakit jantung

》4 kajian menunjukkan ESP menghalang LDL (kolesterol buruk) dari teroksida bagi mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung

》ESP mengelakkan kerosakan buah pinggang. Protein haiwan boleh rosakkan buah pinggang tapi protein dari soya akan melindungi buah pinggang

》ESP mengandungi kandungan protein lengkap dan isoflavene mencukupi di mana isoflavene adalah bahan semulajadi yang diperlukan badan untuk melawan kanser

》Protein dan isoflavene dalam ESP bertindak serentak untuk menghalang sel tidak normal untuk terus membiak menjadi sel kanser

》Protein soya menghalang sel kanser dari merosakkan arteri dan menyerap nutrisi dari badan

》Protein soya meningkatkan aktiviti sel darah putih yang merupakan sistem pertahanan badan kita dalam melawan serangan, penyakit dan jangkitan bacteria/virus


Banyakkkk sangat khasiat ESP ni.. Anda yang belum cuba, boleh laa try..")
SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

2 comments:

Anizz Annisa said...

boleh cantikk je bdn cmniee..hihi

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Sangat teruja bila orang bersupplemen.
Kagum juga dengan kerajinan u olzzz memvariasikan resipi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...