Ya Allah Terharunya Isteri

Assalamualaikum, 

Selamat petang semua. Hari banyak sungguh cerita tentang anak-mula sekolah. Alhamdulillah,  dah besar mereka. Mungkin ibubapa merasakan anak yang dulu kecil, selalu didodoi dan dipeluk cium cepat membesar. Itulah masa berlalu dengan pantas.

Jam 6 tadi, wawa bersiap untuk pulang dati kerja. Sempat jugak print resepi untuk masakan malam nanti. 10 meter nak sampai rumah, baru teringat, alamakk..kunci tak bawak. Dalam fikiran wawa suami balik kerja jam 7.30 malam, sambil fikir nak buat time tunggu nanti.

Alhamdulillah,  sampai rumah tersengih suami sedang potong rumput dengan cutter mesin.. Rehat kejap, tengok hubby buat kerja. Lepas tu, wawa tanya "malam ni naka masak apa?". Suami jawab dah masak pun...

Allahuakbar,  terharunya wawa.. Kita jenuh print resepi bagai nak masak.. haha.. Lauk simple je suami wawa masak tapi lagi sedap dari wawa. 

Betul laa orang cakap, orang lelaki lagi terer kot masak.. hihi


Suami wawa panggil sawi masak air ngan bebola ikan. Bebola tu tumbuk ikan sampai lumat, pastu bulat2kan je..
Share:

4 comments:

  1. senangnya dalam hati kalo cemni hehehe..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..suami faham, isteri penat bekerja..buat sendiri bebola ikan, mesti sedap..

    ReplyDelete
  3. ciri-ciri keluarga kekal harmoni, saling memahami,. :)

    ReplyDelete
  4. lelaki memang pandai masak dan memang sedap. dulu masa umi saya beranak n tgh pantang, abi saya la yang jadi tukang masak kat rumah. abi masak ayam masak kicap je, tapi dia punya sedap memang umphhh.. tapi bila suruh masak lagi, takmau pulak dia, alasannya umi dah boleh masak.. sabar jelaaa.. haha

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊

Follow by Email

About Me

My photo
Mommy to my pretty princess, Suka senyum, suka makan, suka membaca, suka memberi inspirasi, suka menulis

Popular

Followers

HOW TO ORDER

HOW TO ORDER
PLEASE WHATSAPP MOMMY DIRECTLY

Blog Archive

Recent Posts

Total Pageviews

BLOGGER TEAM


Check Page Rank CK Free Auto Backlink\ Kedai Backlink,Backlink Percuma
free web site traffic and promotion

BRAND COLLABORATIONS

Printcious | Syaqist | BPT | Shaklee | Mcdonalds | Desaru Coast Adventure Waterpark | Sensodyne