Assalamualaikum wbt,

Vitamin C Shaklee - Keistimewaan, Fungsi Dan Manfaat | Vitamin C shaklee atau nama sebenarnya adalah Sustained Release Vita-C Plus. Vitamin C juga dikenali sebagai Ascorbic Asid yang bersifat larut air. Sustained Release Vita-C Plus adalah formulasi yang dipatenkan oleh shaklee untuk pelepasan secara berperingkat-peringkat. Ini kerana formulasi ini diciptakan bagi mengekalkan pembekalan vitamin C untuk badan.Label Baru Vitamin C Shaklee
Kandungan aisd askorbik di dalam sustained release vita-c plus adalah sebanyak 500mg vitamin c. 500mg vitamin c ini dapat dikekalkan dalam badan selama 5 jam, ini kerana formulasi sustained release vita-c plus melepaskan vitamin c di dalam badan sebanyak 100mg dalam setiap jam. Ini bermakna badan anda akan mendapat bekalan vitamin c selama 5 jam tanpa gagal. Anda tahu kan, bahawa badan kita tidak mampu menghasilkan vitamin c dengan sendiri. Jadi, kita perlu mengambilnya dari pemakanan harian atau makanan tambahan.

Keistimewaan Vitamin C Shaklee
 • Diperbuat daripada ekstrak jagung
 • Mempunyai sistem pelepasan secara berperingkat selama 5 jam
 • 1 tablet vitamin c shaklee bersamaan 10 biji setengah buah oren
 • Mempunyai 120mg bioflavonoid sitrus bagi meningkatkan penyerapan vitamin c
Keistimewaan Vitamin C ShakleeVitamin C shaklee adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut yang sensitif. Vitamin c shaklee juga diperkaya dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak memberi kesan penyerapan yang lebih optimum. Sebab itu sesiapa sahaja yang mengamalkan vitamin c secara konsisten, insyaAllah memberi kesan yang terbaik.

Selain mempunyai keistimewaan yang lain daripada vitamin c brand lain, ia memiliki keunikkan fungsinya yang tersendiri. Nak tahu tak apakah fungsi vitamin c shaklee?

Fungsi Vitamin C Shaklee
Fungsi Vitamin C Shaklee
Vitamin C mempunyai fungsinya yang tersendiri, di mana ia adalah:
 • Vitamin larut air
 • Sebagai antioksida yang baik
 • Melindungi kulit dari sinaran uv
 • Menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan seluruh tubuh
 • Melegakan keradangan sinus
 • Meningkatkan imunisasi badan
Manfaat Vitamin C Shaklee
Manfaat Vitamin C Shaklee
Pelbagai manfaat yang boleh kita perolehi daripada vitamin c. Jika diamalkan secara konsisten, insyaAllah anda boleh dapati kesepuluh manfaat ini untuk tubuh anda. Mommy sudah hampir 6 tahun mengamalkan vitamin C shaklee ini. Nak tahu apakah manfaat vitamin c shaklee?

Ini 10 Manfaat Vitamin C Shaklee
 1. Mengurangkan risiko diserang selsema, batuk dan demam.
 2. Membantu meningkatkan imun.
 3. Membantu menguatkan gusi.
 4. Membantu mengurangkan jerawat dan sunburn.
 5. Membantu mengurangkan kedutan.
 6. Membantu menyembuhkan luka.
 7. Membantu mengurangkan rasa mual sewaktu hamil.
 8. Mengurangkan masalah resdung.
 9. Menurunkan kadar asid urik dan mengurangkan serangan gout.
 10. Membantu menguatkan tulang dan gigi.Untuk info lanjut dan pembelian Vitamin C Shaklee, boleh hubungi mommy http://www.wasap.my/+60199966576

019-9966576 (Kak Wawa)
BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Ketengah Jaya Paka 019-996 6576
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Paka dan Ketengah Jaya