Thursday, 21 March 2019

MENANGI 2 PAKEJ UMRAH BULAN RAMADHAN 2019

Assalamualaikum wbt,

Inginkan anda menangi 2 pakej umrah bulan ramadhan 2019 nanti?



Beberapa tahun lepas kan, waktu tu dalam group whatsapp family besar saya, diorang duk bincang nak pergi buat Umrah ramai-ramai. Bapa saudara, mak saudara, tok saya sekali. 

Saya pun terus pm mak saya. Mama ngan ayah kalau nak pergi letak je nama, nanti abang long bayar. Waktu tu, duit ngam-ngam ada beberapa puluh ribu je. Plan nya nak buat deposit rumah. 
Tapi saya cakap takpelah. Sponsor je. 

Saya pun doa, ya Allah, nak hantar mama ngan ayah gi Mekah ni. Saya visualise, saya submit. Seminggu lepas tu terus saya dapat satu client VVIP panggil saya ke kediaman dia. 

Dia nak beli karya saya untuk seluruh rumah dia. Kuasa Allah beliau beli karya saya 10 kali ganda nilai saya nak sponsor mak ayah saya. 

Waktu hantar quotation tu, dia tengok kertas quotation dan cakap. Tunggu kejap ye, saya naik atas. Selang beberapa minit dia turun bawa satu paper bag. Beliau hulurkan pada saya. 

MasyaAllah saya tengok dalam bag tu, penuh duit cash. Saya ingatkan amount sebanyak tu nak bagi cheque ke, atau transfer. Cash rupanya. 

Saya pulak berdebar-debar drive kereta bawa cash yang begitu banyak. Duit penuh bawah seat kereta. 😅. 

Sampai di rumah terus saya jumpa mama and ayah, saya keluarkan satu stack cash, saya serah kan pada mama satu ketul, saya cakap, ni duit untuk umrah mama ye. Kemudian saya serahkan lagi satu ketul pada ayah saya. Ini duit umrah untuk ayah. 

Senyum mama dan ayah, mereka doakan saya murah Rezeki. Percaya lah, itu antara saat paling bahagia dalam hidup saya. Melihat mereka beribadah di sana, lebih lagi buatkan hati ni rasa sangat Bahagia. 

Kenapa saya cerita ni? Saya nak cakap, anda nak buat apa pun. Niat betul-betul, doa sungguh-sungguh. Visualise, Submit! Bayangkan seminggu je mintak. Out of nowhere VVIP client contact. Saya tak pernah kenal, tak pernah jumpa. 

Akhirnya bukan mama dengan ayah saja yang dapat pergi, sekali dengan saya Allah jemput pergi ke rumahNya. 

Sebab saya tahu betapa Bahagia nya berjaya bawa ibu dan ayah beribadah di sana, bawa parents jumpa Rasulullah. Sebab tu tahun ni kita nak sponsor 2 tiket untuk Umrah Ramadhan bernilai lebih RM20,376.00 secara PERCUMA! 

Kisah ini diceritakan oleh Afnan Rosli. Bayangkan kita yang dapat bagi pada parents kita tiket, mak, ayah. Ni tiket untuk Umrah Ramadhan tahun ni. Bayangkan betapa Bahagia nya mereka. 

Kalau kita betul-betul doa, usaha sungguh-sungguh, InsyaAllah Rezeki milik kita. Boleh register di link yang saya bagi nanti. Nanti dah register anda akan dapat link sendiri, invite kawan-kawan dan family seramai mungkin untuk register

Lebih ramai register, lebih tinggi peluang anda menang. Ingat. Usaha, Doa, Tawakkal. Orang yang sungguh-sungguh nak, pasti Allah bagi. Tinggal beberapa hari saja lagi sebelum penyertaan di tutup. 

Boleh register di sini. 👇🏻👇🏻
http://swee.ps/iuJoVznqR

6 comments:

  1. terbaek ni.. semoga ada peluang ke sana nanti.. Insyaallah. Amin

    ReplyDelete
  2. Allahu...walaupun kisah orang lain, meresap sungguh masuk ke dalam hati...moga Allah murahkan rezeki kita untuk ke sana juga..ameen!

    ReplyDelete
  3. kisah yang menyentuh naluri dan meresap ke jiwa....

    ReplyDelete
  4. bestnya siapa yang dapat kan.

    ReplyDelete
  5. moga di permudahankan....amin

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊