Tema Blog Cantik Percuma Pelbagai Design untuk Blogspot

Assalamualaikum wbt,

Blog yang cantik menjadi impian setiap blogger, samada blogger baru mahupun blogger lama. Tema blog yang cantik agak subjektif, ada yang suka tema bunga, tema tumbuhan, tema profesional, tema klasik, tema terkini dan lain-lain.

Bagi pengguna blogspot yang baru berjinak dengan blog, pasti memilih tema yang disediakn dibahagian setting - theme. Namun, semua tema tersebut agak boring juga. Apa kata, anda ubah tema blog dengan mendownload tema percuma di link-link yang kak wawa sediakan dibawah.

Ada perbezaan untuk menggunakan tema blogspot sedia ada dengan tema yang diambil diwebsite-website percuma iaitu kita boleh mengedit sesuka hati, nak susun layout, nak tukar font etc. Bagi menggunakan tema yang didownload dari website lain, ia perlukan kemahiran membaca dan menukar kod.

Antara laman web yang menyediakan tema blog secara percuma:Tema blog kak wawa diambil dari list no 1.

Theme blogspot, theme blogger, theme blogspot beauty, theme blogspot simple, theme blogspot ringan, 50 Most Beautiful Blogger Templates to Download , theme blog 2019, template blogspot 2019, Pink Blogger templates 2019 Elegant Blogger Templates 2018 Free Download free blogger templates free customizable blogger templates blogger theme html code free cute blogger templates

Tema blog kak wawa ada photo slide dibahagian bawah page. Macam mana cara nak download dan paste dekat blog anda, nantikan video dari kak wawa di youtube naa..")

Semoga bermanfaat.

6 Comments

 1. terima kasih sharing kak wawa ^_^

  ReplyDelete
 2. wah bestnya.. hmm nak tukar template ke tahun ni

  ReplyDelete
 3. Terima kasih perkongsian link templates..boleh tengok ni..mana tahu ada yang berkenan di hati.

  ReplyDelete
 4. suka nak tukar2 tapi tak reti sangat. kena upah orang gak =P

  ReplyDelete
 5. akak, kenapa sya tak jumpa tema mcm akak ni?

  ReplyDelete

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊