Tuesday, 18 September 2018

Tips Penjagaan Ibu Hamil Bila Capai Usia 8 Bulan

Tips Penjagaan Ibu Hamil Bila Capai Usia 8 Bulan.

Assalamualaikum wbt,

Apabila usia kandungan semakin membesar dan mencecah usia lapan bulan atau 32 minggu, perubahan bentuk fizikal semakin ketara. Pada kandungan lapan bulan, perut semakin membesar menyebabkan berlakunya rasa sakit belakang, bontot, bahagian pinggang dan kejang kaki (cramp).

Pada waktu ini, ibu hamil perlu lebih berhati-hati kerana boleh mengundang masalah berpanjangan selepas hamil. Apa yang perlu anda lakukan? Tips ini kak wawa sendiri amalkan, sekurang-kurangnya rasa sakit, lenguh dan kurang selesa dapat dikurangkan.

Tips Penjagaan Ibu Hamil Bila Capai Usia 8 Bulan
  1. Pastikan anda rehat secukupnya. Kurangkan aktiviti berdiri dengan lama. Mungkin sesetengah orang yang bekerja dengan berdiri dan berjalan dengan banyak.
  2. Pastikan posisi tidur yang betul. Seeloknya, gunakan bantal lembut dibahagian kepala, bahagian belakang, perut dan kaki. Penggunaan bantal mengandung (Maternity pillow) sangat bagus bagi mengelakkan rasa tidak selesa dan lenguh pinggang.
  3. Pastikan anda menggunakan bantal pelapik dibahagian belakang, jika bekerja dalam keadaan duduk. Ia bagi mengelakkan tulang belakang menjadi sakit atau lenguh.
  4. Elakkan mengangkat bebanan yang berat.
  5. Banyakkan berehat, namun bagi ibu yang berkerjaya perlu kurangkan aktiviti berdiri yang lama.
  6. Pengambilan kalsium penting bagi elakkan kaki anda kejang atau cramp. Cramp kaki merupakan saat yang paling menyakitkan bagi ibu hamil. Ia berlaku kerana ibu hamil kekurangan kalsium.
  7. Pemakanan yang sihat membantu anda mendapatkan kesihatan yang baik sewaktu hamil. Pengambilan zat besi, asid folik, vitamin c, protein, minyak ikan amat penting untuk memberikan kesihatan yang baik dan selesa buat ibu hamil.
testimoni set hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil keburukan shaklee untuk ibu mengandung set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil omega guard shaklee untuk ibu hamil vitamin c shaklee untuk ibu hamil set berpantang shaklee shaklee set ibu hamil b complex shaklee untuk hamil set untuk hamil shaklee Best ke Set Hamil Shaklee Set Hamil Shaklee dan Fungsi Vitamin Terbaik Ibu Mengandung Promosi Harga Set Hamil Shaklee & Harga Set Mengandung shaklee KELEBIHAN SET MENGANDUNG SHAKLEE DAN TESTIMONI Searches related to set hamil shaklee testimoni set hamil shaklee  harga set hamil shaklee 2019 set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil  keburukan shaklee untuk ibu mengandung set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 testimoni set hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee vitamin c shaklee untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil omega guard shaklee untuk ibu hamil set berpantang shaklee b complex shaklee untuk hamil harga set hamil shaklee 2019  testimoni set hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil  set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee vitamin c shaklee untuk ibu hamil set ikhtiar hamil shaklee set kesuburan shaklee keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil harga set hamil shaklee 2019 set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 vitamin c shaklee untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet harga set mengandung shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee trimester pertama set hamil salindah set kesuburan shaklee untuk wanita harga set hamil shaklee 2019 set mengandung amway set basic hamil shaklee cara minum esp shaklee untuk ibu mengandung cara makan vivix untuk hamil testimoni shaklee set kesuburan shaklee ttc vivix untuk ibu hamil kebaikan vivix untuk rahim set subur shaklee untuk wanita cara makan set kesuburan shaklee testimoni set kesuburan shaklee shaklee untuk air mani harga set hamil shaklee set kesuburan shaklee lelaki vitalea untuk ibu hamil supplement masa mengandung pengalaman makan vitalea shaklee makan ostematrix ketika mengandung set darah tinggi shaklee untuk ibu mengandung produk shaklee untuk subur berjaya hamil dengan shaklee b complex shaklee untuk hamil set kesuburan lelaki shaklee set ikhtiar hamil shaklee  set kesuburan shaklee keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil harga set hamil shaklee 2019  set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 vitamin c shaklee untuk ibu hamil keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 set ikhtiar hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 vitamin c shaklee untuk ibu hamil vitamin untuk ibu mengandung set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee harga set mengandung shaklee set mengandung shaklee trimester pertama set hamil salindah set kesuburan shaklee untuk wanita harga set hamil shaklee 2019 set mengandung amway cara minum esp shaklee untuk ibu mengandung kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil vivix shaklee untuk ibu mengandung shaklee bagus ke makan ostematrix ketika mengandung supplement semasa mengandung irine nadia produk shaklee untuk kehamilan omega guard shaklee untuk ibu hamil vitalea untuk ibu hamil supplement masa mengandung pengalaman makan vitalea shaklee cara makan vitalea shaklee set darah tinggi shaklee untuk ibu mengandung harga set kurus shaklee 2020 testimoni produk shaklee shaklee prenatal set keburukan shaklee untuk ibu mengandung  shaklee bahaya untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 set ikhtiar hamil shaklee  harga set hamil shaklee 2019 vitamin c shaklee untuk ibu hamil vitamin untuk ibu mengandung set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet harga set hamil shaklee 2019 shaklee bahaya untuk ibu hamil set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet keburukan shaklee untuk ibu mengandung cara makan set hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil set ikhtiar hamil shaklee  set mengandung shaklee bajet harga set hamil shaklee 2019 shaklee bahaya untuk ibu hamil  set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil sha                                                     Image result for pregnant  Hai, assalamualaikum Mommies semua! Wah tahniah ya di atas berita pregnancy kali ni. Bagi yang kali pertama mengandung, beribu tahniah Syaza ucapkan. Perasaan teruja nak menjadi seorang ibu sentiasa meluap-luap. Nak rasa anak tendang dalam perut, nak scan anak, nak tahu perkembangan anak. Ah, excitednya!   Yang dah anak dua atau tiga atau berapa pun tetap sama saja perasaan excited-nya kan. Nak bau baby wangi. Wangian syurga! Oh my, I miss so much nak bau baby lagi hihi (Syaza pun excited ni sambil menaip). 😊     Now, bermula masa bagi kita menjaga diri serta kandungan dengan baik sepanjang proses kehamilan ini. Proses pregnant ni fasa penting untuk kita pastikan diri kita serta baby sentiasa berada di paras optimum dan sihat taw. Terutama awal kehamilan, adalah menjadi satu kewajipan untuk kita konsisten maintain makan Asid Folik untuk mengelakkan dari penyakit yang ada kaitan dengan tulang belakang atau lebih dikenali sebagai Spina Bifida yang selalu mai datang dekat baby seawal 3 bulan dalam perut.  Syaza dulu FULLY CONSUME Set Hamil Shaklee waktu pregnant. Jadi Syaza nak share kan dengan semua orang tentang apa itu Set Hamil Shaklee dan fungsi mereka ni.   Kandungan Item dalam Set Hamil dari Shaklee PENTINGNYA VITAMIN SEMASA PREGNANT   Bila dah mula pregnant kita kena usaha untuk dapatkan nutrisi harian dari pemakanan & vitamin yang lengkap. Bukan saja untuk ibu, malah lebih penting untuk janin dalam kandungan kita      Set Hamil Shaklee mengandungi set lengkap keperluan vitamin sepanjang kehamilan bermula dari trimester pertama hingga trimester ketiga :-      Fungsi Set Hamil Rangkaian Fullset Kehamilan  IRON : Membantu dalam memberikan tenaga serta menyokong dalam penghasilan HB yang cantik untuk kesihatan ibu & janin.       Siapa yang HB Low sangat memerlukan Iron ini.      ASID FOLIK : Menyokong pembentukan sistem saraf bayi serta keperluan vitamin yang sangat penting di awal kehamilan (3 bulan pertama) bagi mengelakkan kecacatan pada janin     VITAMIN C : Ibu hamil mudah terdedah kepada pelbagai jenis penyakit antaranya demam, selesema dan batuk. Vitamin C penting dalam membina sistem imunisasi ibu di samping memberi ibu kulit lebih ceria, segar & cantik sepanjang kehamilan     KALSIUM : Sekiranya ibu kurang kalsium sepanjang kehamilan, ianya boleh beri kesan seperti kejang kaki & masalah gigi rapuh. Janin menyerap kalsium dari ibu. Oleh itu ibu perlu memastikan keperluan kalsium cukup untuk ibu & janin     PROTEIN : Sangat penting dalam memastikan pertumbuhan yang baik untuk janin. Protein juga membantu membekalkan asid amino yang penting kepada janin.      OMEGA 3 : Kajian menunjukkan ibu yang mengambil Omega-3 sepanjang kehamilan berupaya memiliki anak yang mempunyai upaya menyelesai masalah seawal 9 bulan berbanding dengan yang tidak mengamalkannya.        Omega-3 membantu:-  dalam perkembangan otak janin.     elak masalah pembekuan dara     elak masalah risiko sakit jantung     elak masalah darah tinggi ketika hamil      Ramai ibu sangat berpuas hati dengan Set Hamil Shaklee, di samping ianya jimat kerana setiap botol boleh digunakan sehingga maksimum 6 bulan, Set Hamil Shaklee juga membantu mereka untuk menjalani proses kehamilan dengan lebih ceria & bertenaga! :blush::muscle:   Ehem, Syaza-lah tu antara ibu yang ceria dan bertenaga sepanjang pregnant, hihi. Rindunya nak pregnant lagi.  Fungsi Set Kehamilan dari Shaklee 1. ESP-energizing soy protein : ESP Shaklee Fungsi ESP ni dah di bancuh bersama Dragon Fruir! Nyummmm Protein untuk kuatkan rahim dan galakkan pertumbuhan sel baru pada janin. Protein soya untuk membekalkan tenaga dan baiki sel-sel rosak. Kulit baby jadi halus dan gebu bila ESP diamalkan ketika mengandung.    2. B-Complex with Asid Folic : fungsi b-complex Kandungan asid folik penting untuk perkembangan saraf, sel otak, tulang belakang, organ, kulit dan tulang-tulang bayi. B comp untuk control mood ibu hamil.  3. Vitamin C :                                                           vitamin c  Penting untuk imunisasi dan penjagaan kulit.  Ibu tak mudah jatuh sakit Kulit ibu bersih dari jerawat (ada sesetengah yang katanya alami jerawat hormon. Dengan Vitamin C, say bye-bye tu jerawat!)  4. Vita-Lea with iron formula :                                            Set Hamil Shaklee Mengandungi semua kandungan vitamin dalam jumlah yang kecil. Diformulasikan bersama iron untuk membantu pembentukan hemoglobin dalam darah. Bagi sesiapa yang mengalami masalah low HB, sangatlah digalakkan mengambil Vitalea ini. Beri tenaga ketika mengandung. Tak lemah dan letih.     5. OsteMatrix : Fungsi Set Hamil Shaklee  Mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Atasi cramp, kejang kaki, tarik mengkarung dan simpul biawak. Tidur lebih lena. Kalsium sangat penting untuk ibu mengandung kerana ketika mengandung, kalsium diserap oleh baby.  Yang paling penting masa nak meneran baby keluar kerana memerlukan sepenuh tenaga dan kudrat sampai bagi effect pada tulang-tulang dan urat-urat ibu. Oleh itu, pastikan kalsium diambil untuk mengelakkan dari tulang cepat reput.  6. Omega Guard : Set Hamil Shaklee   Bagi perkembangan mata dan otak baby serta untuk kawal kandungan gula dalam badan si ibu (elak diabetes semasa hamil).  Testimon Set Hamil Shaklee  Ok, now masanya untuk mak-mak rasa, dengar dan lihat sendiri pengalaman yang amalkan Set Hamil ni. Memang best and awesome!
kredit image pakcik google

Pengambilan supplemen penting untuk kesihatan ibu dan bayi. Nak tahu tak apa yang kak wawa consume sepanjang kehamilan?


Set Hamil Shaklee

testimoni set hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil keburukan shaklee untuk ibu mengandung set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil omega guard shaklee untuk ibu hamil vitamin c shaklee untuk ibu hamil set berpantang shaklee shaklee set ibu hamil b complex shaklee untuk hamil set untuk hamil shaklee Best ke Set Hamil Shaklee Set Hamil Shaklee dan Fungsi Vitamin Terbaik Ibu Mengandung Promosi Harga Set Hamil Shaklee & Harga Set Mengandung shaklee KELEBIHAN SET MENGANDUNG SHAKLEE DAN TESTIMONI Searches related to set hamil shaklee testimoni set hamil shaklee  harga set hamil shaklee 2019 set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil  keburukan shaklee untuk ibu mengandung set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 testimoni set hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee vitamin c shaklee untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil omega guard shaklee untuk ibu hamil set berpantang shaklee b complex shaklee untuk hamil harga set hamil shaklee 2019  testimoni set hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil  set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee vitamin c shaklee untuk ibu hamil set ikhtiar hamil shaklee set kesuburan shaklee keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil harga set hamil shaklee 2019 set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 vitamin c shaklee untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet harga set mengandung shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee trimester pertama set hamil salindah set kesuburan shaklee untuk wanita harga set hamil shaklee 2019 set mengandung amway set basic hamil shaklee cara minum esp shaklee untuk ibu mengandung cara makan vivix untuk hamil testimoni shaklee set kesuburan shaklee ttc vivix untuk ibu hamil kebaikan vivix untuk rahim set subur shaklee untuk wanita cara makan set kesuburan shaklee testimoni set kesuburan shaklee shaklee untuk air mani harga set hamil shaklee set kesuburan shaklee lelaki vitalea untuk ibu hamil supplement masa mengandung pengalaman makan vitalea shaklee makan ostematrix ketika mengandung set darah tinggi shaklee untuk ibu mengandung produk shaklee untuk subur berjaya hamil dengan shaklee b complex shaklee untuk hamil set kesuburan lelaki shaklee set ikhtiar hamil shaklee  set kesuburan shaklee keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil harga set hamil shaklee 2019  set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 vitamin c shaklee untuk ibu hamil keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 set ikhtiar hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 vitamin c shaklee untuk ibu hamil vitamin untuk ibu mengandung set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee harga set mengandung shaklee set mengandung shaklee trimester pertama set hamil salindah set kesuburan shaklee untuk wanita harga set hamil shaklee 2019 set mengandung amway cara minum esp shaklee untuk ibu mengandung kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil vivix shaklee untuk ibu mengandung shaklee bagus ke makan ostematrix ketika mengandung supplement semasa mengandung irine nadia produk shaklee untuk kehamilan omega guard shaklee untuk ibu hamil vitalea untuk ibu hamil supplement masa mengandung pengalaman makan vitalea shaklee cara makan vitalea shaklee set darah tinggi shaklee untuk ibu mengandung harga set kurus shaklee 2020 testimoni produk shaklee shaklee prenatal set keburukan shaklee untuk ibu mengandung  shaklee bahaya untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 set ikhtiar hamil shaklee  harga set hamil shaklee 2019 vitamin c shaklee untuk ibu hamil vitamin untuk ibu mengandung set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet harga set hamil shaklee 2019 shaklee bahaya untuk ibu hamil set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet keburukan shaklee untuk ibu mengandung cara makan set hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil set ikhtiar hamil shaklee  set mengandung shaklee bajet harga set hamil shaklee 2019 shaklee bahaya untuk ibu hamil  set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil sha                                                     Image result for pregnant  Hai, assalamualaikum Mommies semua! Wah tahniah ya di atas berita pregnancy kali ni. Bagi yang kali pertama mengandung, beribu tahniah Syaza ucapkan. Perasaan teruja nak menjadi seorang ibu sentiasa meluap-luap. Nak rasa anak tendang dalam perut, nak scan anak, nak tahu perkembangan anak. Ah, excitednya!   Yang dah anak dua atau tiga atau berapa pun tetap sama saja perasaan excited-nya kan. Nak bau baby wangi. Wangian syurga! Oh my, I miss so much nak bau baby lagi hihi (Syaza pun excited ni sambil menaip). 😊     Now, bermula masa bagi kita menjaga diri serta kandungan dengan baik sepanjang proses kehamilan ini. Proses pregnant ni fasa penting untuk kita pastikan diri kita serta baby sentiasa berada di paras optimum dan sihat taw. Terutama awal kehamilan, adalah menjadi satu kewajipan untuk kita konsisten maintain makan Asid Folik untuk mengelakkan dari penyakit yang ada kaitan dengan tulang belakang atau lebih dikenali sebagai Spina Bifida yang selalu mai datang dekat baby seawal 3 bulan dalam perut.  Syaza dulu FULLY CONSUME Set Hamil Shaklee waktu pregnant. Jadi Syaza nak share kan dengan semua orang tentang apa itu Set Hamil Shaklee dan fungsi mereka ni.   Kandungan Item dalam Set Hamil dari Shaklee PENTINGNYA VITAMIN SEMASA PREGNANT   Bila dah mula pregnant kita kena usaha untuk dapatkan nutrisi harian dari pemakanan & vitamin yang lengkap. Bukan saja untuk ibu, malah lebih penting untuk janin dalam kandungan kita      Set Hamil Shaklee mengandungi set lengkap keperluan vitamin sepanjang kehamilan bermula dari trimester pertama hingga trimester ketiga :-      Fungsi Set Hamil Rangkaian Fullset Kehamilan  IRON : Membantu dalam memberikan tenaga serta menyokong dalam penghasilan HB yang cantik untuk kesihatan ibu & janin.       Siapa yang HB Low sangat memerlukan Iron ini.      ASID FOLIK : Menyokong pembentukan sistem saraf bayi serta keperluan vitamin yang sangat penting di awal kehamilan (3 bulan pertama) bagi mengelakkan kecacatan pada janin     VITAMIN C : Ibu hamil mudah terdedah kepada pelbagai jenis penyakit antaranya demam, selesema dan batuk. Vitamin C penting dalam membina sistem imunisasi ibu di samping memberi ibu kulit lebih ceria, segar & cantik sepanjang kehamilan     KALSIUM : Sekiranya ibu kurang kalsium sepanjang kehamilan, ianya boleh beri kesan seperti kejang kaki & masalah gigi rapuh. Janin menyerap kalsium dari ibu. Oleh itu ibu perlu memastikan keperluan kalsium cukup untuk ibu & janin     PROTEIN : Sangat penting dalam memastikan pertumbuhan yang baik untuk janin. Protein juga membantu membekalkan asid amino yang penting kepada janin.      OMEGA 3 : Kajian menunjukkan ibu yang mengambil Omega-3 sepanjang kehamilan berupaya memiliki anak yang mempunyai upaya menyelesai masalah seawal 9 bulan berbanding dengan yang tidak mengamalkannya.        Omega-3 membantu:-  dalam perkembangan otak janin.     elak masalah pembekuan dara     elak masalah risiko sakit jantung     elak masalah darah tinggi ketika hamil      Ramai ibu sangat berpuas hati dengan Set Hamil Shaklee, di samping ianya jimat kerana setiap botol boleh digunakan sehingga maksimum 6 bulan, Set Hamil Shaklee juga membantu mereka untuk menjalani proses kehamilan dengan lebih ceria & bertenaga! :blush::muscle:   Ehem, Syaza-lah tu antara ibu yang ceria dan bertenaga sepanjang pregnant, hihi. Rindunya nak pregnant lagi.  Fungsi Set Kehamilan dari Shaklee 1. ESP-energizing soy protein : ESP Shaklee Fungsi ESP ni dah di bancuh bersama Dragon Fruir! Nyummmm Protein untuk kuatkan rahim dan galakkan pertumbuhan sel baru pada janin. Protein soya untuk membekalkan tenaga dan baiki sel-sel rosak. Kulit baby jadi halus dan gebu bila ESP diamalkan ketika mengandung.    2. B-Complex with Asid Folic : fungsi b-complex Kandungan asid folik penting untuk perkembangan saraf, sel otak, tulang belakang, organ, kulit dan tulang-tulang bayi. B comp untuk control mood ibu hamil.  3. Vitamin C :                                                           vitamin c  Penting untuk imunisasi dan penjagaan kulit.  Ibu tak mudah jatuh sakit Kulit ibu bersih dari jerawat (ada sesetengah yang katanya alami jerawat hormon. Dengan Vitamin C, say bye-bye tu jerawat!)  4. Vita-Lea with iron formula :                                            Set Hamil Shaklee Mengandungi semua kandungan vitamin dalam jumlah yang kecil. Diformulasikan bersama iron untuk membantu pembentukan hemoglobin dalam darah. Bagi sesiapa yang mengalami masalah low HB, sangatlah digalakkan mengambil Vitalea ini. Beri tenaga ketika mengandung. Tak lemah dan letih.     5. OsteMatrix : Fungsi Set Hamil Shaklee  Mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Atasi cramp, kejang kaki, tarik mengkarung dan simpul biawak. Tidur lebih lena. Kalsium sangat penting untuk ibu mengandung kerana ketika mengandung, kalsium diserap oleh baby.  Yang paling penting masa nak meneran baby keluar kerana memerlukan sepenuh tenaga dan kudrat sampai bagi effect pada tulang-tulang dan urat-urat ibu. Oleh itu, pastikan kalsium diambil untuk mengelakkan dari tulang cepat reput.  6. Omega Guard : Set Hamil Shaklee   Bagi perkembangan mata dan otak baby serta untuk kawal kandungan gula dalam badan si ibu (elak diabetes semasa hamil).  Testimon Set Hamil Shaklee  Ok, now masanya untuk mak-mak rasa, dengar dan lihat sendiri pengalaman yang amalkan Set Hamil ni. Memang best and awesome!
Kredit image from #teaminsta
Trimester Pertama Kehamilan

πŸ’ESP
♻ memberikan tenaga berpanjangan
♻ kulit ibu dan bayi cantik, gebu, bersih

πŸ’ B-COMPLEX (asid folik) (120biji)
♻ melindungi bayi dari kecacatan saraf tunjang 
♻ menghalang ibu dari risiko kanser dan strok

πŸ’ VITA-LEA (120biji)
♻ mengelakkan masalah anemia ataupun kekurangan sel darah merah
♻mengurangkan risiko bayi pra-matang dan masalah bayi kurang berat badan

πŸ’ VITA-C (180biji)
♻ mengurangkan risiko demam ataupun selsema

πŸ’ OSTEMATRIX (120biji)
♻ membantu pertumbuhan tulang dan gigi yang sihat untuk ibu dan bayi
♻ mengelakkan kekejangan, cramp

Tambah semasa Trimester 2

πŸ’ OMEGA GUARD (90biji)
♻ membantu perkembangan otak bayi


Alhamdulillah, kesemua produk untuk kehamilan (set hamil shaklee) kak wawa consume. Dari segi tenaga, alahan ia sangat membantu kak wawa. Di awal kehamilan, kak wawa langsung tidak tinggal set hamil shaklee kerana ia sangat membantu pembentukan bayi memerlukan nutrisi yang lengkap bagi membantu perkembangan janin yang sihat. Jangan skip nutrisi yang diberi oleh doktor sekiranya anda tidak mengambil sebarang supplemen lain. 

Ada sahabat kak wawa tengah hamil? Haa, jaga kesihatan tau.

Jika berminat untuk dapatkan set hamil shaklee, boleh hubungi kami seperti no yang tertera dibawah atau boleh hubungi agen-agen kami di SINI.

Hubungi kami: 

019-9966576 (Kak Wawa)
BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Penawar

8 comments:

  1. Mek mase lapan bulan dh elok segar bugar. Rase kalau berlari pun boleh. Hihi

    ReplyDelete
  2. hehehe tingat Vivy Yusuf share bantal tu sangat penting bila pregnant nak tidooo kasi selesa =D

    ReplyDelete
  3. Salam kenal wawa. BW sekali sama #teaminsta rupenya kita. Ternampak gambar akak buat disitu haha Alhamdulillah, ada yang sudi guna poster tu. Semoga bertambah rezeki wawa.

    ReplyDelete
  4. @ayunie ramli Bagusnyaa mek.. wawa aktif juga mek, cuma cepat sakit belakang kalau duduk lama dalam kereta..

    ReplyDelete
  5. @Siti Yang Menaip owh yeke.. best guna bantal ni.. boleh tido dengan selesa..")

    ReplyDelete
  6. @Noor syuhada salam kenal kak adda.. ye dari group #teaminsta jugak.. Tq untuk gambar comel ni.. hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊