Assalamualaikum wbt,

Hai semua!")

Tahukah Anda? 

Rambut berfungsi melindungi kulit kepala dari sinaran UV. Cuba bayangkan jika kita kurang rambut. Apakah yang akan terjadi? Pastinya, perlindungan kepala kita semakin berkurang, kerap sakit kepala, pening dan sebagainya.


Gambar kurang collagen dan vitamin c. Sekadar hiasan..")

Tidakkah kita sedar, bahawa ramai dikalangan kita mempunyai rambut kurang. Sebab setiap hari rambut sentiasa gugur. Macam tak pernah miss, sikat aja dah gugur, lurut dengan jari pun gugur. Kalau ditarik apatah lagi. Betul ke betul? 

Antara faktor yang menyebabkan keguguran rambut adalah ,

✔️ Kekurangan darah boleh menyebabkan keguguran rambut.

✔️ Orang yang drastik diet boleh menyebabkan keguguran rambut juga.

✔️ Perubahan hormon, biasanya berlaku kepada wanita selepas bersalin.

✔️ Penggunaan syampu yang tidak sesuai.

✔️ Kekurang collagen juga menyebabkan rambut gugur.


Adakah kita nak biarkan sahaja rambut kita gugur setiap hari? Sudah pasti TIDAK! Betul ke betul? Nanti malu dekat suami rambut dia lagi lebat dari kita, rambut sikit nampak makin berusia.

Haa, inilah makanan yang sesuai untuk kesihatan rambut iaitu BROCOLLI & BAYAM. Makan hari-hari tau, tapi larat ke?Ini sebab wawa suka minum COLLAGEN POWDER, hanya kacau satu sachet sehari rambut wawa tetap kuat dan lebat kehitaman. Tiada lagi rambut gugur!^_^

Selain itu, VITAMIN C sangat bagus untuk mengurangkan KEGUGURAN rambut. Ia merangsang pembentukan Collagen dimana ia membantu menguatkan folikel rambut dari akar.

Siapa kat sini jenis rambut gugur banyak setiap hari? Jemput amalkan COLLAGEN POWDER & VITAMIN C bagi menguatkan akar rambut anda.

#ceritakesihatanrambut

Berminat nak dapatkan supplemen kesihatan rambut? Whatsapp wawa hari ini.

Your Beauty & Health Consultant,
-WAWA-