Chocolate Cake Moist

Assalamualaikum wbt,

Bismillahirrahmanirrahim. 

Alhamdulillah, masih diberi kesihatan yang baik dan optimum. Apa khabar sahabat wawa? Semoga kalian diberi kesihatan yang baik sentiasa. Amin...

Hari khamis punya cerita, balik dari ofis ayah call nak makan kek choc yang best. Wawa balik kerja dah 6 petang, sampai rumah dekat 6:30pm. Terus sediakan bahan-bahan dan kacau.

Wawa beli tepung yang dah siap packing, wawa bancuh je semua. Alhamdulillah,  siap sebiji kek jam 8 malam. Bancuhan semua siap jam 7:30pm, wawa solat dulu baru sambung kukus.

kita hanya perlu sediaka  telur 3 biji, minyak masak 1cawan, susu cair 1 cawan dan air panas 1 cawan.

Tak perlu ade mixer, kacau je dengan tangan dalam masa setengah ke 1 jam dah siap bancuhan. Kukus dalam masa 1 jam 15 minit. Wawa kukus dalam rice cooker je, yang ada penapis untuk mengukus kan.

Inilah hasil dari kerajinan dan kecepatan wawa membaking sebiji kek.


Amboi, segala macam masuk dalam pic kan.. hehe.. tak dan nak edit enset rosak..hihi

Best tau tepung kek ni, sangat-sangat best. Kalau korang berminat untuk dapatkan tepung kek coklat moist. Boleh wassap wawa 019 996 6576 untuk dapatkan tepung segera. 
Share:

15 comments:

  1. dah lama tak makan kek coklat kukus ni.. mmg sedap kan sebab moist je

    ReplyDelete
  2. Lebih sudah kerja baking bila ada tpung instant ni kan wawa..kek coklat memang sedap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah wawa, hehe.. kita kan keje, mls plak nk sukat leceh rse.. yg ni mudah je.. hehe

      Delete
  3. Replies
    1. Hehe.. sedap sgt maria.. tk thu nk ckp camne..")

      Delete
  4. Nampak sedap! Mudahnya nak sediakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pn ros.. sedap sgt dan mudah sangat.. hehe

      Delete
  5. wow..macam senanggg je nak buat..

    ReplyDelete
  6. Wah...tak payah guna mixer tu. Jadi pun cantik je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye uji, kacau ngan tangan je.. alhamdulillah, jd cantik dan comel.. hehe

      Delete
  7. Senanglah nak buat kek macam ni. Lagi2 kalau time craving nak makan benda manis :)

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊

Follow by Email

About Me

My photo
Mommy to my pretty princess, Suka senyum, suka makan, suka membaca, suka memberi inspirasi, suka menulis

Popular

Followers

HOW TO ORDER

HOW TO ORDER
PLEASE WHATSAPP MOMMY DIRECTLY

Blog Archive

Recent Posts

Total Pageviews

BLOGGER TEAM


Check Page Rank CK Free Auto Backlink\ Kedai Backlink,Backlink Percuma
free web site traffic and promotion

BRAND COLLABORATIONS

Printcious | Syaqist | BPT | Shaklee | Mcdonalds | Desaru Coast Adventure Waterpark | Sensodyne