Saturday, 29 September 2018

Promosi Shaklee Bulan October 2018

Promosi Shaklee Bulan October 2018.

Assalamualaikum wbt,

Lagi 2 hari bulan September 2018 nak melabuhkan tirai. Jadi, kak wawa nak kongsikan dulu promosi  shaklee bulan Oktober 2018. Yang pasti, semuanya membuatkan mata anda semakin terang, cerah dan bulat. hehe.. Gara-gara melihat harga yang tak masuk dek akal.

Kak wawa tak perlu nak explain lebih lanjut pun tentang shaklee, kerana semua orang tahu bahawa produk shaklee is the best among the best. Am i right? Kalau dibuat survey kepada 10 orang rakyat Malaysia, 7 daripadanya adalah pengguna tetap.

Ok, jom kita lihat apa promosi shaklee bulan October 2018.

1. Promosi Vitamin C Shaklee Bulan October 2018

Belian 3 botol Sustained Release Vita-C Plus (Vitamin C) dengan 5% DISKAUN.

Promosi, Promosi Shaklee October 2018, youth skincare shaklee, zinc complex dah keluar, youth eye treatment, vitamin c shaklee, promosi vitamin c shaklee


2. Promosi Youth Skincare Shaklee Bulan October 2018

Belian setiap set Youth skincare shaklee dan dapat PERCUMA "Youth Carry All Travel Bag".
Its so cute!

Promosi, Promosi Shaklee October 2018, youth skincare shaklee, zinc complex dah keluar, youth eye treatment, vitamin c shaklee, promosi vitamin c shaklee


3. Promosi Set Lelaki Sejati Shaklee Bulan October 2018

Belian fullset Lelaki Sejati, anda dapat PERCUMA 2 Paper Bag.

Promosi, Promosi Shaklee October 2018, youth skincare shaklee, zinc complex dah keluar, youth eye treatment, vitamin c shaklee, promosi vitamin c shaklee


3. Promosi Youth Radiance Set Shaklee Bulan October 2018

Produk baru yang bakal dilancarkan bulan October nanti adalah Youth Eye Treatment.
Setiap pembelian Youth Radiance Set bersama Youth Eye Treatment, dapat 20% DISKAUN.

Promosi, Promosi Shaklee October 2018, youth skincare shaklee, zinc complex dah keluar, youth eye treatment, vitamin c shaklee, promosi vitamin c shaklee

Woww, tawaran menarik menanti anda di bulan October nanti. Haa, siapa yang nak cuba Youth Eye Treatment boleh laa simpan money siap-siap naa.. hihi

Siapa yang sering wujud mata panda, Youth Eye Treatment amat sesuai untuk anda gunakan. 

Hubungi kami: 

019-9966576 (Kak Wawa)
BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Penawar
Continue Reading

Friday, 28 September 2018

Istighfar Penghapus Dosa

Istighfar Penghapus Dosa.

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi sahabat, Ya Allah, jadikan hari ini penuh keberkatan dalam hidup kami. Jom kita dengar kuliah dari Ustaz Ahmad Dusuki.

Zikir ini apa? Zikir berasal dari perkataan bahasa arab iaitu zakaro. Zikir ini apabila kita buat sesuatu dengan mengingati Allah. Contohnya, apabila kita nak drive dan kita baca doa. Apabila nak makan, kita baca doa makan.


Allah suka orang yang meminta ampun.

Firman Allah, 

Mana-mana orang yang hidup buat yang keji atau zalim pada diri sendiri, kemudian dia cepat-cepat istighfar (meminta ampun pada Allah), kamu akan dapati Allah itu Maha Pengampun dan Mengasihani pada dia.


Continue Reading

Thursday, 27 September 2018

6 Cabaran Ketika Hamil

6 Cabaran Ketika Hamil.

Assalamualaikum wbt,

Setiap wanita yang diberi kesempatan untuk hamil pasti merasai cabaran-cabaran yang mungkin tidak pernah dilalui sebelum hamil. Kak wawa nak kongsikan 7 cabaran ketika hamil, mungkin ia tidak menggembirakan namun ia adalah sebuah perjalanan yang patut kita hargai menjadi seorang ibu hamil. Kan?

Siapa friend kak wawa pernah alami cabaran ketika hamil ni? Jom kita cek sama-sama.

6 CABARAN KETIKA HAMIL

6 Cabaran Ketika Hamil, tips kehamilan, tips hamil, kehamilan pertama, set hamil shaklee, set hamil terbaik penjagaan awal kehamilan makanan awal kehamilan simptom kehamilan trimester pertama penjagaan awal kehamilan menurut islam tips ibu mengandung trimester pertama pemakanan ibu hamil trimester pertama pantang larang ibu mengandung tips ibu mengandung anak pertama cara menjaga kandungan usia 1 bulan bila perlu jumpa doktor jika hamil symptom2 mengandung tanda confirm hamil mengah semasa awal mengandung xperasan mengandung jadual pemakanan ibu mengandung makanan dilarang ketika hamil tips ibu mengandung anak pertama pantang larang ibu mengandung buah yang dianjurkan untuk ibu hamil buah yang tidak baik untuk ibu hamil berapa lama tempoh mengandung mengandung dalam islam maksud gravida 2 5 maksud trimester mengandung 41 minggu trimester in malay larangan ibu hamil trimester pertama ciri-ciri janin sehat pada trimester pertama maksud pranatal garis panduan antenatal klinik antenatal penjagaan payudara antenatal kesan dadah kepada perkembangan fetus fasa perkembangan bayi semasa pranatal ujian kehamilan di klinik kerajaan check up 34 minggu objektif penjagaan pranatal klinik kesihatan ultrasound ujian darah ibu mengandung jadual pemeriksaan bayi di klinik kerajaan klinik ibu mengandung swasta peringkat ibu mengandung pengenalan klinik ibu dan anak klinik ibu mengandung near me aktiviti klinik antenatal kementerian kesihatan malaysia ibu mengandung jenis vitamin c untuk ibu mengandung vitamin flavettes untuk ibu mengandung makanan tambahan untuk ibu mengandung vitamin ibu hamil trimester 1 neurogain untuk ibu mengandung waktu sesuai makan pil kalsium makan buah tembikai anak cantik zinc cofer punca bayi besar dalam perut perut jatuh semasa mengandung perut keras semasa mengandung jenis makanan sehat untuk ibu hamil makanan untuk ibu hamil 16 minggu penjagaan awal kehamilan  makanan awal kehamilan simptom kehamilan trimester pertama penjagaan awal kehamilan menurut islam tips ibu mengandung trimester pertama  pemakanan ibu hamil trimester pertama pantang larang ibu mengandung tips ibu mengandung anak pertama set hamil shaklee set hamil bertenaga shaklee vitamin terbaik ketika hamil vitamin shaklee terbaik ketika hamil pengedar set hamil shaklee pengedar set hamil shaklee paka testimoni set hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil keburukan shaklee untuk ibu mengandung set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil omega guard shaklee untuk ibu hamil vitamin c shaklee untuk ibu hamil set berpantang shaklee shaklee set ibu hamil b complex shaklee untuk hamil set untuk hamil shaklee Best ke Set Hamil Shaklee Set Hamil Shaklee dan Fungsi Vitamin Terbaik Ibu Mengandung Promosi Harga Set Hamil Shaklee & Harga Set Mengandung shaklee KELEBIHAN SET MENGANDUNG SHAKLEE DAN TESTIMONI Searches related to set hamil shaklee testimoni set hamil shaklee  harga set hamil shaklee 2019 set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil  keburukan shaklee untuk ibu mengandung set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 testimoni set hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee vitamin c shaklee untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil omega guard shaklee untuk ibu hamil set berpantang shaklee b complex shaklee untuk hamil harga set hamil shaklee 2019  testimoni set hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil  set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee vitamin c shaklee untuk ibu hamil set ikhtiar hamil shaklee set kesuburan shaklee keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil harga set hamil shaklee 2019 set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 vitamin c shaklee untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet harga set mengandung shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee trimester pertama set hamil salindah set kesuburan shaklee untuk wanita harga set hamil shaklee 2019 set mengandung amway set basic hamil shaklee cara minum esp shaklee untuk ibu mengandung cara makan vivix untuk hamil testimoni shaklee set kesuburan shaklee ttc vivix untuk ibu hamil kebaikan vivix untuk rahim set subur shaklee untuk wanita cara makan set kesuburan shaklee testimoni set kesuburan shaklee shaklee untuk air mani harga set hamil shaklee set kesuburan shaklee lelaki vitalea untuk ibu hamil supplement masa mengandung pengalaman makan vitalea shaklee makan ostematrix ketika mengandung set darah tinggi shaklee untuk ibu mengandung produk shaklee untuk subur berjaya hamil dengan shaklee b complex shaklee untuk hamil set kesuburan lelaki shaklee set ikhtiar hamil shaklee  set kesuburan shaklee keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil harga set hamil shaklee 2019  set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 vitamin c shaklee untuk ibu hamil keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 set ikhtiar hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 vitamin c shaklee untuk ibu hamil vitamin untuk ibu mengandung set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee harga set mengandung shaklee set mengandung shaklee trimester pertama set hamil salindah set kesuburan shaklee untuk wanita harga set hamil shaklee 2019 set mengandung amway cara minum esp shaklee untuk ibu mengandung kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil vivix shaklee untuk ibu mengandung shaklee bagus ke makan ostematrix ketika mengandung supplement semasa mengandung irine nadia produk shaklee untuk kehamilan omega guard shaklee untuk ibu hamil vitalea untuk ibu hamil supplement masa mengandung pengalaman makan vitalea shaklee cara makan vitalea shaklee set darah tinggi shaklee untuk ibu mengandung harga set kurus shaklee 2020 testimoni produk shaklee shaklee prenatal set keburukan shaklee untuk ibu mengandung  shaklee bahaya untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 set ikhtiar hamil shaklee  harga set hamil shaklee 2019 vitamin c shaklee untuk ibu hamil vitamin untuk ibu mengandung set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet harga set hamil shaklee 2019 shaklee bahaya untuk ibu hamil set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet keburukan shaklee untuk ibu mengandung cara makan set hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil set ikhtiar hamil shaklee  set mengandung shaklee bajet harga set hamil shaklee 2019 shaklee bahaya untuk ibu hamil  set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil sha                                                     Image result for pregnant  Hai, assalamualaikum Mommies semua! Wah tahniah ya di atas berita pregnancy kali ni. Bagi yang kali pertama mengandung, beribu tahniah Syaza ucapkan. Perasaan teruja nak menjadi seorang ibu sentiasa meluap-luap. Nak rasa anak tendang dalam perut, nak scan anak, nak tahu perkembangan anak. Ah, excitednya!   Yang dah anak dua atau tiga atau berapa pun tetap sama saja perasaan excited-nya kan. Nak bau baby wangi. Wangian syurga! Oh my, I miss so much nak bau baby lagi hihi (Syaza pun excited ni sambil menaip). 😊     Now, bermula masa bagi kita menjaga diri serta kandungan dengan baik sepanjang proses kehamilan ini. Proses pregnant ni fasa penting untuk kita pastikan diri kita serta baby sentiasa berada di paras optimum dan sihat taw. Terutama awal kehamilan, adalah menjadi satu kewajipan untuk kita konsisten maintain makan Asid Folik untuk mengelakkan dari penyakit yang ada kaitan dengan tulang belakang atau lebih dikenali sebagai Spina Bifida yang selalu mai datang dekat baby seawal 3 bulan dalam perut.  Syaza dulu FULLY CONSUME Set Hamil Shaklee waktu pregnant. Jadi Syaza nak share kan dengan semua orang tentang apa itu Set Hamil Shaklee dan fungsi mereka ni.   Kandungan Item dalam Set Hamil dari Shaklee PENTINGNYA VITAMIN SEMASA PREGNANT   Bila dah mula pregnant kita kena usaha untuk dapatkan nutrisi harian dari pemakanan & vitamin yang lengkap. Bukan saja untuk ibu, malah lebih penting untuk janin dalam kandungan kita      Set Hamil Shaklee mengandungi set lengkap keperluan vitamin sepanjang kehamilan bermula dari trimester pertama hingga trimester ketiga :-      Fungsi Set Hamil Rangkaian Fullset Kehamilan  IRON : Membantu dalam memberikan tenaga serta menyokong dalam penghasilan HB yang cantik untuk kesihatan ibu & janin.       Siapa yang HB Low sangat memerlukan Iron ini.      ASID FOLIK : Menyokong pembentukan sistem saraf bayi serta keperluan vitamin yang sangat penting di awal kehamilan (3 bulan pertama) bagi mengelakkan kecacatan pada janin     VITAMIN C : Ibu hamil mudah terdedah kepada pelbagai jenis penyakit antaranya demam, selesema dan batuk. Vitamin C penting dalam membina sistem imunisasi ibu di samping memberi ibu kulit lebih ceria, segar & cantik sepanjang kehamilan     KALSIUM : Sekiranya ibu kurang kalsium sepanjang kehamilan, ianya boleh beri kesan seperti kejang kaki & masalah gigi rapuh. Janin menyerap kalsium dari ibu. Oleh itu ibu perlu memastikan keperluan kalsium cukup untuk ibu & janin     PROTEIN : Sangat penting dalam memastikan pertumbuhan yang baik untuk janin. Protein juga membantu membekalkan asid amino yang penting kepada janin.      OMEGA 3 : Kajian menunjukkan ibu yang mengambil Omega-3 sepanjang kehamilan berupaya memiliki anak yang mempunyai upaya menyelesai masalah seawal 9 bulan berbanding dengan yang tidak mengamalkannya.        Omega-3 membantu:-  dalam perkembangan otak janin.     elak masalah pembekuan dara     elak masalah risiko sakit jantung     elak masalah darah tinggi ketika hamil      Ramai ibu sangat berpuas hati dengan Set Hamil Shaklee, di samping ianya jimat kerana setiap botol boleh digunakan sehingga maksimum 6 bulan, Set Hamil Shaklee juga membantu mereka untuk menjalani proses kehamilan dengan lebih ceria & bertenaga! :blush::muscle:   Ehem, Syaza-lah tu antara ibu yang ceria dan bertenaga sepanjang pregnant, hihi. Rindunya nak pregnant lagi.  Fungsi Set Kehamilan dari Shaklee 1. ESP-energizing soy protein : ESP Shaklee Fungsi ESP ni dah di bancuh bersama Dragon Fruir! Nyummmm Protein untuk kuatkan rahim dan galakkan pertumbuhan sel baru pada janin. Protein soya untuk membekalkan tenaga dan baiki sel-sel rosak. Kulit baby jadi halus dan gebu bila ESP diamalkan ketika mengandung.    2. B-Complex with Asid Folic : fungsi b-complex Kandungan asid folik penting untuk perkembangan saraf, sel otak, tulang belakang, organ, kulit dan tulang-tulang bayi. B comp untuk control mood ibu hamil.  3. Vitamin C :                                                           vitamin c  Penting untuk imunisasi dan penjagaan kulit.  Ibu tak mudah jatuh sakit Kulit ibu bersih dari jerawat (ada sesetengah yang katanya alami jerawat hormon. Dengan Vitamin C, say bye-bye tu jerawat!)  4. Vita-Lea with iron formula :                                            Set Hamil Shaklee Mengandungi semua kandungan vitamin dalam jumlah yang kecil. Diformulasikan bersama iron untuk membantu pembentukan hemoglobin dalam darah. Bagi sesiapa yang mengalami masalah low HB, sangatlah digalakkan mengambil Vitalea ini. Beri tenaga ketika mengandung. Tak lemah dan letih.     5. OsteMatrix : Fungsi Set Hamil Shaklee  Mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Atasi cramp, kejang kaki, tarik mengkarung dan simpul biawak. Tidur lebih lena. Kalsium sangat penting untuk ibu mengandung kerana ketika mengandung, kalsium diserap oleh baby.  Yang paling penting masa nak meneran baby keluar kerana memerlukan sepenuh tenaga dan kudrat sampai bagi effect pada tulang-tulang dan urat-urat ibu. Oleh itu, pastikan kalsium diambil untuk mengelakkan dari tulang cepat reput.  6. Omega Guard : Set Hamil Shaklee   Bagi perkembangan mata dan otak baby serta untuk kawal kandungan gula dalam badan si ibu (elak diabetes semasa hamil).  Testimon Set Hamil Shaklee  Ok, now masanya untuk mak-mak rasa, dengar dan lihat sendiri pengalaman yang amalkan Set Hamil ni. Memang best and awesome!

1. Kekejangan kaki


Biasanya ramai ibu hamil memanggil "tarik mengkarung", kaki cramp. Biasanya ia berlaku pada lewat kehamilan seperti semester kedua dan ketiga dan ia juga berlaku pada waktu malam. Kekejangan kaki berlaku disebabkan oleh ibu terlampau banyak berjalan dan kekurangan nutrisi kalsium. Jadi, kak wawa nasihatkan supaya ketika hamil pastikan nutrisi kalsium cukup untuk ibu dan bayi.

6 Cabaran Ketika Hamil, tips kehamilan, tips hamil, kehamilan pertama, set hamil shaklee, set hamil terbaik penjagaan awal kehamilan makanan awal kehamilan simptom kehamilan trimester pertama penjagaan awal kehamilan menurut islam tips ibu mengandung trimester pertama pemakanan ibu hamil trimester pertama pantang larang ibu mengandung tips ibu mengandung anak pertama cara menjaga kandungan usia 1 bulan bila perlu jumpa doktor jika hamil symptom2 mengandung tanda confirm hamil mengah semasa awal mengandung xperasan mengandung jadual pemakanan ibu mengandung makanan dilarang ketika hamil tips ibu mengandung anak pertama pantang larang ibu mengandung buah yang dianjurkan untuk ibu hamil buah yang tidak baik untuk ibu hamil berapa lama tempoh mengandung mengandung dalam islam maksud gravida 2 5 maksud trimester mengandung 41 minggu trimester in malay larangan ibu hamil trimester pertama ciri-ciri janin sehat pada trimester pertama maksud pranatal garis panduan antenatal klinik antenatal penjagaan payudara antenatal kesan dadah kepada perkembangan fetus fasa perkembangan bayi semasa pranatal ujian kehamilan di klinik kerajaan check up 34 minggu objektif penjagaan pranatal klinik kesihatan ultrasound ujian darah ibu mengandung jadual pemeriksaan bayi di klinik kerajaan klinik ibu mengandung swasta peringkat ibu mengandung pengenalan klinik ibu dan anak klinik ibu mengandung near me aktiviti klinik antenatal kementerian kesihatan malaysia ibu mengandung jenis vitamin c untuk ibu mengandung vitamin flavettes untuk ibu mengandung makanan tambahan untuk ibu mengandung vitamin ibu hamil trimester 1 neurogain untuk ibu mengandung waktu sesuai makan pil kalsium makan buah tembikai anak cantik zinc cofer punca bayi besar dalam perut perut jatuh semasa mengandung perut keras semasa mengandung jenis makanan sehat untuk ibu hamil makanan untuk ibu hamil 16 minggu penjagaan awal kehamilan  makanan awal kehamilan simptom kehamilan trimester pertama penjagaan awal kehamilan menurut islam tips ibu mengandung trimester pertama  pemakanan ibu hamil trimester pertama pantang larang ibu mengandung tips ibu mengandung anak pertama set hamil shaklee set hamil bertenaga shaklee vitamin terbaik ketika hamil vitamin shaklee terbaik ketika hamil pengedar set hamil shaklee pengedar set hamil shaklee paka testimoni set hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil keburukan shaklee untuk ibu mengandung set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil omega guard shaklee untuk ibu hamil vitamin c shaklee untuk ibu hamil set berpantang shaklee shaklee set ibu hamil b complex shaklee untuk hamil set untuk hamil shaklee Best ke Set Hamil Shaklee Set Hamil Shaklee dan Fungsi Vitamin Terbaik Ibu Mengandung Promosi Harga Set Hamil Shaklee & Harga Set Mengandung shaklee KELEBIHAN SET MENGANDUNG SHAKLEE DAN TESTIMONI Searches related to set hamil shaklee testimoni set hamil shaklee  harga set hamil shaklee 2019 set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil  keburukan shaklee untuk ibu mengandung set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 testimoni set hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee vitamin c shaklee untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil omega guard shaklee untuk ibu hamil set berpantang shaklee b complex shaklee untuk hamil harga set hamil shaklee 2019  testimoni set hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil  set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee vitamin c shaklee untuk ibu hamil set ikhtiar hamil shaklee set kesuburan shaklee keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil harga set hamil shaklee 2019 set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 vitamin c shaklee untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet harga set mengandung shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee trimester pertama set hamil salindah set kesuburan shaklee untuk wanita harga set hamil shaklee 2019 set mengandung amway set basic hamil shaklee cara minum esp shaklee untuk ibu mengandung cara makan vivix untuk hamil testimoni shaklee set kesuburan shaklee ttc vivix untuk ibu hamil kebaikan vivix untuk rahim set subur shaklee untuk wanita cara makan set kesuburan shaklee testimoni set kesuburan shaklee shaklee untuk air mani harga set hamil shaklee set kesuburan shaklee lelaki vitalea untuk ibu hamil supplement masa mengandung pengalaman makan vitalea shaklee makan ostematrix ketika mengandung set darah tinggi shaklee untuk ibu mengandung produk shaklee untuk subur berjaya hamil dengan shaklee b complex shaklee untuk hamil set kesuburan lelaki shaklee set ikhtiar hamil shaklee  set kesuburan shaklee keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil harga set hamil shaklee 2019  set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 vitamin c shaklee untuk ibu hamil keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 set ikhtiar hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 vitamin c shaklee untuk ibu hamil vitamin untuk ibu mengandung set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee harga set mengandung shaklee set mengandung shaklee trimester pertama set hamil salindah set kesuburan shaklee untuk wanita harga set hamil shaklee 2019 set mengandung amway cara minum esp shaklee untuk ibu mengandung kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil vivix shaklee untuk ibu mengandung shaklee bagus ke makan ostematrix ketika mengandung supplement semasa mengandung irine nadia produk shaklee untuk kehamilan omega guard shaklee untuk ibu hamil vitalea untuk ibu hamil supplement masa mengandung pengalaman makan vitalea shaklee cara makan vitalea shaklee set darah tinggi shaklee untuk ibu mengandung harga set kurus shaklee 2020 testimoni produk shaklee shaklee prenatal set keburukan shaklee untuk ibu mengandung  shaklee bahaya untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 set ikhtiar hamil shaklee  harga set hamil shaklee 2019 vitamin c shaklee untuk ibu hamil vitamin untuk ibu mengandung set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet harga set hamil shaklee 2019 shaklee bahaya untuk ibu hamil set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet keburukan shaklee untuk ibu mengandung cara makan set hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil set ikhtiar hamil shaklee  set mengandung shaklee bajet harga set hamil shaklee 2019 shaklee bahaya untuk ibu hamil  set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil sha                                                     Image result for pregnant  Hai, assalamualaikum Mommies semua! Wah tahniah ya di atas berita pregnancy kali ni. Bagi yang kali pertama mengandung, beribu tahniah Syaza ucapkan. Perasaan teruja nak menjadi seorang ibu sentiasa meluap-luap. Nak rasa anak tendang dalam perut, nak scan anak, nak tahu perkembangan anak. Ah, excitednya!   Yang dah anak dua atau tiga atau berapa pun tetap sama saja perasaan excited-nya kan. Nak bau baby wangi. Wangian syurga! Oh my, I miss so much nak bau baby lagi hihi (Syaza pun excited ni sambil menaip). 😊     Now, bermula masa bagi kita menjaga diri serta kandungan dengan baik sepanjang proses kehamilan ini. Proses pregnant ni fasa penting untuk kita pastikan diri kita serta baby sentiasa berada di paras optimum dan sihat taw. Terutama awal kehamilan, adalah menjadi satu kewajipan untuk kita konsisten maintain makan Asid Folik untuk mengelakkan dari penyakit yang ada kaitan dengan tulang belakang atau lebih dikenali sebagai Spina Bifida yang selalu mai datang dekat baby seawal 3 bulan dalam perut.  Syaza dulu FULLY CONSUME Set Hamil Shaklee waktu pregnant. Jadi Syaza nak share kan dengan semua orang tentang apa itu Set Hamil Shaklee dan fungsi mereka ni.   Kandungan Item dalam Set Hamil dari Shaklee PENTINGNYA VITAMIN SEMASA PREGNANT   Bila dah mula pregnant kita kena usaha untuk dapatkan nutrisi harian dari pemakanan & vitamin yang lengkap. Bukan saja untuk ibu, malah lebih penting untuk janin dalam kandungan kita      Set Hamil Shaklee mengandungi set lengkap keperluan vitamin sepanjang kehamilan bermula dari trimester pertama hingga trimester ketiga :-      Fungsi Set Hamil Rangkaian Fullset Kehamilan  IRON : Membantu dalam memberikan tenaga serta menyokong dalam penghasilan HB yang cantik untuk kesihatan ibu & janin.       Siapa yang HB Low sangat memerlukan Iron ini.      ASID FOLIK : Menyokong pembentukan sistem saraf bayi serta keperluan vitamin yang sangat penting di awal kehamilan (3 bulan pertama) bagi mengelakkan kecacatan pada janin     VITAMIN C : Ibu hamil mudah terdedah kepada pelbagai jenis penyakit antaranya demam, selesema dan batuk. Vitamin C penting dalam membina sistem imunisasi ibu di samping memberi ibu kulit lebih ceria, segar & cantik sepanjang kehamilan     KALSIUM : Sekiranya ibu kurang kalsium sepanjang kehamilan, ianya boleh beri kesan seperti kejang kaki & masalah gigi rapuh. Janin menyerap kalsium dari ibu. Oleh itu ibu perlu memastikan keperluan kalsium cukup untuk ibu & janin     PROTEIN : Sangat penting dalam memastikan pertumbuhan yang baik untuk janin. Protein juga membantu membekalkan asid amino yang penting kepada janin.      OMEGA 3 : Kajian menunjukkan ibu yang mengambil Omega-3 sepanjang kehamilan berupaya memiliki anak yang mempunyai upaya menyelesai masalah seawal 9 bulan berbanding dengan yang tidak mengamalkannya.        Omega-3 membantu:-  dalam perkembangan otak janin.     elak masalah pembekuan dara     elak masalah risiko sakit jantung     elak masalah darah tinggi ketika hamil      Ramai ibu sangat berpuas hati dengan Set Hamil Shaklee, di samping ianya jimat kerana setiap botol boleh digunakan sehingga maksimum 6 bulan, Set Hamil Shaklee juga membantu mereka untuk menjalani proses kehamilan dengan lebih ceria & bertenaga! :blush::muscle:   Ehem, Syaza-lah tu antara ibu yang ceria dan bertenaga sepanjang pregnant, hihi. Rindunya nak pregnant lagi.  Fungsi Set Kehamilan dari Shaklee 1. ESP-energizing soy protein : ESP Shaklee Fungsi ESP ni dah di bancuh bersama Dragon Fruir! Nyummmm Protein untuk kuatkan rahim dan galakkan pertumbuhan sel baru pada janin. Protein soya untuk membekalkan tenaga dan baiki sel-sel rosak. Kulit baby jadi halus dan gebu bila ESP diamalkan ketika mengandung.    2. B-Complex with Asid Folic : fungsi b-complex Kandungan asid folik penting untuk perkembangan saraf, sel otak, tulang belakang, organ, kulit dan tulang-tulang bayi. B comp untuk control mood ibu hamil.  3. Vitamin C :                                                           vitamin c  Penting untuk imunisasi dan penjagaan kulit.  Ibu tak mudah jatuh sakit Kulit ibu bersih dari jerawat (ada sesetengah yang katanya alami jerawat hormon. Dengan Vitamin C, say bye-bye tu jerawat!)  4. Vita-Lea with iron formula :                                            Set Hamil Shaklee Mengandungi semua kandungan vitamin dalam jumlah yang kecil. Diformulasikan bersama iron untuk membantu pembentukan hemoglobin dalam darah. Bagi sesiapa yang mengalami masalah low HB, sangatlah digalakkan mengambil Vitalea ini. Beri tenaga ketika mengandung. Tak lemah dan letih.     5. OsteMatrix : Fungsi Set Hamil Shaklee  Mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Atasi cramp, kejang kaki, tarik mengkarung dan simpul biawak. Tidur lebih lena. Kalsium sangat penting untuk ibu mengandung kerana ketika mengandung, kalsium diserap oleh baby.  Yang paling penting masa nak meneran baby keluar kerana memerlukan sepenuh tenaga dan kudrat sampai bagi effect pada tulang-tulang dan urat-urat ibu. Oleh itu, pastikan kalsium diambil untuk mengelakkan dari tulang cepat reput.  6. Omega Guard : Set Hamil Shaklee   Bagi perkembangan mata dan otak baby serta untuk kawal kandungan gula dalam badan si ibu (elak diabetes semasa hamil).  Testimon Set Hamil Shaklee  Ok, now masanya untuk mak-mak rasa, dengar dan lihat sendiri pengalaman yang amalkan Set Hamil ni. Memang best and awesome!

2. Berat Badan Berlebihan


Ketika hamil, ibu seringkali menjadikan alasan "baby lapar" ketika waktu makan. Membolehkan ibu untuk makan secara berlebihan. Tahukah anda, ibu hamil perlukan nutrisi yang lengkap bagi membantu pertumbuhan bayi dengan sempurna. Jadi, pengambilan makanan yang sihat secara kerap membantu ibu mengawal berat badan naik secara mendadak. Di awal kehamilan, elakkan minum atau makan makanan yang manis, ini kerana kandungan gula berlebihan dalam  badan boleh menyebabkan berat ibu meningkat dengan cepat. 

Maklum sajalah, ketika hamil ibu tidak digalakkan bersenam kan? Bila makan tapa bersenam, kesannya pastilah pertambahan berat badan.

6 Cabaran Ketika Hamil, tips kehamilan, tips hamil, kehamilan pertama, set hamil shaklee, set hamil terbaik penjagaan awal kehamilan makanan awal kehamilan simptom kehamilan trimester pertama penjagaan awal kehamilan menurut islam tips ibu mengandung trimester pertama pemakanan ibu hamil trimester pertama pantang larang ibu mengandung tips ibu mengandung anak pertama cara menjaga kandungan usia 1 bulan bila perlu jumpa doktor jika hamil symptom2 mengandung tanda confirm hamil mengah semasa awal mengandung xperasan mengandung jadual pemakanan ibu mengandung makanan dilarang ketika hamil tips ibu mengandung anak pertama pantang larang ibu mengandung buah yang dianjurkan untuk ibu hamil buah yang tidak baik untuk ibu hamil berapa lama tempoh mengandung mengandung dalam islam maksud gravida 2 5 maksud trimester mengandung 41 minggu trimester in malay larangan ibu hamil trimester pertama ciri-ciri janin sehat pada trimester pertama maksud pranatal garis panduan antenatal klinik antenatal penjagaan payudara antenatal kesan dadah kepada perkembangan fetus fasa perkembangan bayi semasa pranatal ujian kehamilan di klinik kerajaan check up 34 minggu objektif penjagaan pranatal klinik kesihatan ultrasound ujian darah ibu mengandung jadual pemeriksaan bayi di klinik kerajaan klinik ibu mengandung swasta peringkat ibu mengandung pengenalan klinik ibu dan anak klinik ibu mengandung near me aktiviti klinik antenatal kementerian kesihatan malaysia ibu mengandung jenis vitamin c untuk ibu mengandung vitamin flavettes untuk ibu mengandung makanan tambahan untuk ibu mengandung vitamin ibu hamil trimester 1 neurogain untuk ibu mengandung waktu sesuai makan pil kalsium makan buah tembikai anak cantik zinc cofer punca bayi besar dalam perut perut jatuh semasa mengandung perut keras semasa mengandung jenis makanan sehat untuk ibu hamil makanan untuk ibu hamil 16 minggu penjagaan awal kehamilan  makanan awal kehamilan simptom kehamilan trimester pertama penjagaan awal kehamilan menurut islam tips ibu mengandung trimester pertama  pemakanan ibu hamil trimester pertama pantang larang ibu mengandung tips ibu mengandung anak pertama set hamil shaklee set hamil bertenaga shaklee vitamin terbaik ketika hamil vitamin shaklee terbaik ketika hamil pengedar set hamil shaklee pengedar set hamil shaklee paka testimoni set hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil keburukan shaklee untuk ibu mengandung set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil omega guard shaklee untuk ibu hamil vitamin c shaklee untuk ibu hamil set berpantang shaklee shaklee set ibu hamil b complex shaklee untuk hamil set untuk hamil shaklee Best ke Set Hamil Shaklee Set Hamil Shaklee dan Fungsi Vitamin Terbaik Ibu Mengandung Promosi Harga Set Hamil Shaklee & Harga Set Mengandung shaklee KELEBIHAN SET MENGANDUNG SHAKLEE DAN TESTIMONI Searches related to set hamil shaklee testimoni set hamil shaklee  harga set hamil shaklee 2019 set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil  keburukan shaklee untuk ibu mengandung set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 testimoni set hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee vitamin c shaklee untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil omega guard shaklee untuk ibu hamil set berpantang shaklee b complex shaklee untuk hamil harga set hamil shaklee 2019  testimoni set hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil  set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee vitamin c shaklee untuk ibu hamil set ikhtiar hamil shaklee set kesuburan shaklee keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil harga set hamil shaklee 2019 set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 vitamin c shaklee untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet harga set mengandung shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee trimester pertama set hamil salindah set kesuburan shaklee untuk wanita harga set hamil shaklee 2019 set mengandung amway set basic hamil shaklee cara minum esp shaklee untuk ibu mengandung cara makan vivix untuk hamil testimoni shaklee set kesuburan shaklee ttc vivix untuk ibu hamil kebaikan vivix untuk rahim set subur shaklee untuk wanita cara makan set kesuburan shaklee testimoni set kesuburan shaklee shaklee untuk air mani harga set hamil shaklee set kesuburan shaklee lelaki vitalea untuk ibu hamil supplement masa mengandung pengalaman makan vitalea shaklee makan ostematrix ketika mengandung set darah tinggi shaklee untuk ibu mengandung produk shaklee untuk subur berjaya hamil dengan shaklee b complex shaklee untuk hamil set kesuburan lelaki shaklee set ikhtiar hamil shaklee  set kesuburan shaklee keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil harga set hamil shaklee 2019  set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 vitamin c shaklee untuk ibu hamil keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 set ikhtiar hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 vitamin c shaklee untuk ibu hamil vitamin untuk ibu mengandung set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee harga set mengandung shaklee set mengandung shaklee trimester pertama set hamil salindah set kesuburan shaklee untuk wanita harga set hamil shaklee 2019 set mengandung amway cara minum esp shaklee untuk ibu mengandung kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil vivix shaklee untuk ibu mengandung shaklee bagus ke makan ostematrix ketika mengandung supplement semasa mengandung irine nadia produk shaklee untuk kehamilan omega guard shaklee untuk ibu hamil vitalea untuk ibu hamil supplement masa mengandung pengalaman makan vitalea shaklee cara makan vitalea shaklee set darah tinggi shaklee untuk ibu mengandung harga set kurus shaklee 2020 testimoni produk shaklee shaklee prenatal set keburukan shaklee untuk ibu mengandung  shaklee bahaya untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 set ikhtiar hamil shaklee  harga set hamil shaklee 2019 vitamin c shaklee untuk ibu hamil vitamin untuk ibu mengandung set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet harga set hamil shaklee 2019 shaklee bahaya untuk ibu hamil set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet keburukan shaklee untuk ibu mengandung cara makan set hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil set ikhtiar hamil shaklee  set mengandung shaklee bajet harga set hamil shaklee 2019 shaklee bahaya untuk ibu hamil  set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil sha                                                     Image result for pregnant  Hai, assalamualaikum Mommies semua! Wah tahniah ya di atas berita pregnancy kali ni. Bagi yang kali pertama mengandung, beribu tahniah Syaza ucapkan. Perasaan teruja nak menjadi seorang ibu sentiasa meluap-luap. Nak rasa anak tendang dalam perut, nak scan anak, nak tahu perkembangan anak. Ah, excitednya!   Yang dah anak dua atau tiga atau berapa pun tetap sama saja perasaan excited-nya kan. Nak bau baby wangi. Wangian syurga! Oh my, I miss so much nak bau baby lagi hihi (Syaza pun excited ni sambil menaip). 😊     Now, bermula masa bagi kita menjaga diri serta kandungan dengan baik sepanjang proses kehamilan ini. Proses pregnant ni fasa penting untuk kita pastikan diri kita serta baby sentiasa berada di paras optimum dan sihat taw. Terutama awal kehamilan, adalah menjadi satu kewajipan untuk kita konsisten maintain makan Asid Folik untuk mengelakkan dari penyakit yang ada kaitan dengan tulang belakang atau lebih dikenali sebagai Spina Bifida yang selalu mai datang dekat baby seawal 3 bulan dalam perut.  Syaza dulu FULLY CONSUME Set Hamil Shaklee waktu pregnant. Jadi Syaza nak share kan dengan semua orang tentang apa itu Set Hamil Shaklee dan fungsi mereka ni.   Kandungan Item dalam Set Hamil dari Shaklee PENTINGNYA VITAMIN SEMASA PREGNANT   Bila dah mula pregnant kita kena usaha untuk dapatkan nutrisi harian dari pemakanan & vitamin yang lengkap. Bukan saja untuk ibu, malah lebih penting untuk janin dalam kandungan kita      Set Hamil Shaklee mengandungi set lengkap keperluan vitamin sepanjang kehamilan bermula dari trimester pertama hingga trimester ketiga :-      Fungsi Set Hamil Rangkaian Fullset Kehamilan  IRON : Membantu dalam memberikan tenaga serta menyokong dalam penghasilan HB yang cantik untuk kesihatan ibu & janin.       Siapa yang HB Low sangat memerlukan Iron ini.      ASID FOLIK : Menyokong pembentukan sistem saraf bayi serta keperluan vitamin yang sangat penting di awal kehamilan (3 bulan pertama) bagi mengelakkan kecacatan pada janin     VITAMIN C : Ibu hamil mudah terdedah kepada pelbagai jenis penyakit antaranya demam, selesema dan batuk. Vitamin C penting dalam membina sistem imunisasi ibu di samping memberi ibu kulit lebih ceria, segar & cantik sepanjang kehamilan     KALSIUM : Sekiranya ibu kurang kalsium sepanjang kehamilan, ianya boleh beri kesan seperti kejang kaki & masalah gigi rapuh. Janin menyerap kalsium dari ibu. Oleh itu ibu perlu memastikan keperluan kalsium cukup untuk ibu & janin     PROTEIN : Sangat penting dalam memastikan pertumbuhan yang baik untuk janin. Protein juga membantu membekalkan asid amino yang penting kepada janin.      OMEGA 3 : Kajian menunjukkan ibu yang mengambil Omega-3 sepanjang kehamilan berupaya memiliki anak yang mempunyai upaya menyelesai masalah seawal 9 bulan berbanding dengan yang tidak mengamalkannya.        Omega-3 membantu:-  dalam perkembangan otak janin.     elak masalah pembekuan dara     elak masalah risiko sakit jantung     elak masalah darah tinggi ketika hamil      Ramai ibu sangat berpuas hati dengan Set Hamil Shaklee, di samping ianya jimat kerana setiap botol boleh digunakan sehingga maksimum 6 bulan, Set Hamil Shaklee juga membantu mereka untuk menjalani proses kehamilan dengan lebih ceria & bertenaga! :blush::muscle:   Ehem, Syaza-lah tu antara ibu yang ceria dan bertenaga sepanjang pregnant, hihi. Rindunya nak pregnant lagi.  Fungsi Set Kehamilan dari Shaklee 1. ESP-energizing soy protein : ESP Shaklee Fungsi ESP ni dah di bancuh bersama Dragon Fruir! Nyummmm Protein untuk kuatkan rahim dan galakkan pertumbuhan sel baru pada janin. Protein soya untuk membekalkan tenaga dan baiki sel-sel rosak. Kulit baby jadi halus dan gebu bila ESP diamalkan ketika mengandung.    2. B-Complex with Asid Folic : fungsi b-complex Kandungan asid folik penting untuk perkembangan saraf, sel otak, tulang belakang, organ, kulit dan tulang-tulang bayi. B comp untuk control mood ibu hamil.  3. Vitamin C :                                                           vitamin c  Penting untuk imunisasi dan penjagaan kulit.  Ibu tak mudah jatuh sakit Kulit ibu bersih dari jerawat (ada sesetengah yang katanya alami jerawat hormon. Dengan Vitamin C, say bye-bye tu jerawat!)  4. Vita-Lea with iron formula :                                            Set Hamil Shaklee Mengandungi semua kandungan vitamin dalam jumlah yang kecil. Diformulasikan bersama iron untuk membantu pembentukan hemoglobin dalam darah. Bagi sesiapa yang mengalami masalah low HB, sangatlah digalakkan mengambil Vitalea ini. Beri tenaga ketika mengandung. Tak lemah dan letih.     5. OsteMatrix : Fungsi Set Hamil Shaklee  Mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Atasi cramp, kejang kaki, tarik mengkarung dan simpul biawak. Tidur lebih lena. Kalsium sangat penting untuk ibu mengandung kerana ketika mengandung, kalsium diserap oleh baby.  Yang paling penting masa nak meneran baby keluar kerana memerlukan sepenuh tenaga dan kudrat sampai bagi effect pada tulang-tulang dan urat-urat ibu. Oleh itu, pastikan kalsium diambil untuk mengelakkan dari tulang cepat reput.  6. Omega Guard : Set Hamil Shaklee   Bagi perkembangan mata dan otak baby serta untuk kawal kandungan gula dalam badan si ibu (elak diabetes semasa hamil).  Testimon Set Hamil Shaklee  Ok, now masanya untuk mak-mak rasa, dengar dan lihat sendiri pengalaman yang amalkan Set Hamil ni. Memang best and awesome!

3. Keguguran Rambut


Ketika hamil, kita seharusnya kena faham bahawa berlaku perubahan hormon dalam badan. Ini menyebabkan berlakunya keguguran rambut. Bagi kak wawa, untuk elakkan rambut gugur gunakan syampu yang bersesuaian dan conditioner yang sesuai.

6 Cabaran Ketika Hamil, tips kehamilan, tips hamil, kehamilan pertama, set hamil shaklee, set hamil terbaik penjagaan awal kehamilan makanan awal kehamilan simptom kehamilan trimester pertama penjagaan awal kehamilan menurut islam tips ibu mengandung trimester pertama pemakanan ibu hamil trimester pertama pantang larang ibu mengandung tips ibu mengandung anak pertama cara menjaga kandungan usia 1 bulan bila perlu jumpa doktor jika hamil symptom2 mengandung tanda confirm hamil mengah semasa awal mengandung xperasan mengandung jadual pemakanan ibu mengandung makanan dilarang ketika hamil tips ibu mengandung anak pertama pantang larang ibu mengandung buah yang dianjurkan untuk ibu hamil buah yang tidak baik untuk ibu hamil berapa lama tempoh mengandung mengandung dalam islam maksud gravida 2 5 maksud trimester mengandung 41 minggu trimester in malay larangan ibu hamil trimester pertama ciri-ciri janin sehat pada trimester pertama maksud pranatal garis panduan antenatal klinik antenatal penjagaan payudara antenatal kesan dadah kepada perkembangan fetus fasa perkembangan bayi semasa pranatal ujian kehamilan di klinik kerajaan check up 34 minggu objektif penjagaan pranatal klinik kesihatan ultrasound ujian darah ibu mengandung jadual pemeriksaan bayi di klinik kerajaan klinik ibu mengandung swasta peringkat ibu mengandung pengenalan klinik ibu dan anak klinik ibu mengandung near me aktiviti klinik antenatal kementerian kesihatan malaysia ibu mengandung jenis vitamin c untuk ibu mengandung vitamin flavettes untuk ibu mengandung makanan tambahan untuk ibu mengandung vitamin ibu hamil trimester 1 neurogain untuk ibu mengandung waktu sesuai makan pil kalsium makan buah tembikai anak cantik zinc cofer punca bayi besar dalam perut perut jatuh semasa mengandung perut keras semasa mengandung jenis makanan sehat untuk ibu hamil makanan untuk ibu hamil 16 minggu penjagaan awal kehamilan  makanan awal kehamilan simptom kehamilan trimester pertama penjagaan awal kehamilan menurut islam tips ibu mengandung trimester pertama  pemakanan ibu hamil trimester pertama pantang larang ibu mengandung tips ibu mengandung anak pertama set hamil shaklee set hamil bertenaga shaklee vitamin terbaik ketika hamil vitamin shaklee terbaik ketika hamil pengedar set hamil shaklee pengedar set hamil shaklee paka testimoni set hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil keburukan shaklee untuk ibu mengandung set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil omega guard shaklee untuk ibu hamil vitamin c shaklee untuk ibu hamil set berpantang shaklee shaklee set ibu hamil b complex shaklee untuk hamil set untuk hamil shaklee Best ke Set Hamil Shaklee Set Hamil Shaklee dan Fungsi Vitamin Terbaik Ibu Mengandung Promosi Harga Set Hamil Shaklee & Harga Set Mengandung shaklee KELEBIHAN SET MENGANDUNG SHAKLEE DAN TESTIMONI Searches related to set hamil shaklee testimoni set hamil shaklee  harga set hamil shaklee 2019 set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil  keburukan shaklee untuk ibu mengandung set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 testimoni set hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee vitamin c shaklee untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil omega guard shaklee untuk ibu hamil set berpantang shaklee b complex shaklee untuk hamil harga set hamil shaklee 2019  testimoni set hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil  set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee vitamin c shaklee untuk ibu hamil set ikhtiar hamil shaklee set kesuburan shaklee keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil harga set hamil shaklee 2019 set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 vitamin c shaklee untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet harga set mengandung shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee trimester pertama set hamil salindah set kesuburan shaklee untuk wanita harga set hamil shaklee 2019 set mengandung amway set basic hamil shaklee cara minum esp shaklee untuk ibu mengandung cara makan vivix untuk hamil testimoni shaklee set kesuburan shaklee ttc vivix untuk ibu hamil kebaikan vivix untuk rahim set subur shaklee untuk wanita cara makan set kesuburan shaklee testimoni set kesuburan shaklee shaklee untuk air mani harga set hamil shaklee set kesuburan shaklee lelaki vitalea untuk ibu hamil supplement masa mengandung pengalaman makan vitalea shaklee makan ostematrix ketika mengandung set darah tinggi shaklee untuk ibu mengandung produk shaklee untuk subur berjaya hamil dengan shaklee b complex shaklee untuk hamil set kesuburan lelaki shaklee set ikhtiar hamil shaklee  set kesuburan shaklee keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil harga set hamil shaklee 2019  set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 vitamin c shaklee untuk ibu hamil keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 set ikhtiar hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 vitamin c shaklee untuk ibu hamil vitamin untuk ibu mengandung set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee harga set mengandung shaklee set mengandung shaklee trimester pertama set hamil salindah set kesuburan shaklee untuk wanita harga set hamil shaklee 2019 set mengandung amway cara minum esp shaklee untuk ibu mengandung kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil vivix shaklee untuk ibu mengandung shaklee bagus ke makan ostematrix ketika mengandung supplement semasa mengandung irine nadia produk shaklee untuk kehamilan omega guard shaklee untuk ibu hamil vitalea untuk ibu hamil supplement masa mengandung pengalaman makan vitalea shaklee cara makan vitalea shaklee set darah tinggi shaklee untuk ibu mengandung harga set kurus shaklee 2020 testimoni produk shaklee shaklee prenatal set keburukan shaklee untuk ibu mengandung  shaklee bahaya untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 set ikhtiar hamil shaklee  harga set hamil shaklee 2019 vitamin c shaklee untuk ibu hamil vitamin untuk ibu mengandung set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet harga set hamil shaklee 2019 shaklee bahaya untuk ibu hamil set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet keburukan shaklee untuk ibu mengandung cara makan set hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil set ikhtiar hamil shaklee  set mengandung shaklee bajet harga set hamil shaklee 2019 shaklee bahaya untuk ibu hamil  set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil sha                                                     Image result for pregnant  Hai, assalamualaikum Mommies semua! Wah tahniah ya di atas berita pregnancy kali ni. Bagi yang kali pertama mengandung, beribu tahniah Syaza ucapkan. Perasaan teruja nak menjadi seorang ibu sentiasa meluap-luap. Nak rasa anak tendang dalam perut, nak scan anak, nak tahu perkembangan anak. Ah, excitednya!   Yang dah anak dua atau tiga atau berapa pun tetap sama saja perasaan excited-nya kan. Nak bau baby wangi. Wangian syurga! Oh my, I miss so much nak bau baby lagi hihi (Syaza pun excited ni sambil menaip). 😊     Now, bermula masa bagi kita menjaga diri serta kandungan dengan baik sepanjang proses kehamilan ini. Proses pregnant ni fasa penting untuk kita pastikan diri kita serta baby sentiasa berada di paras optimum dan sihat taw. Terutama awal kehamilan, adalah menjadi satu kewajipan untuk kita konsisten maintain makan Asid Folik untuk mengelakkan dari penyakit yang ada kaitan dengan tulang belakang atau lebih dikenali sebagai Spina Bifida yang selalu mai datang dekat baby seawal 3 bulan dalam perut.  Syaza dulu FULLY CONSUME Set Hamil Shaklee waktu pregnant. Jadi Syaza nak share kan dengan semua orang tentang apa itu Set Hamil Shaklee dan fungsi mereka ni.   Kandungan Item dalam Set Hamil dari Shaklee PENTINGNYA VITAMIN SEMASA PREGNANT   Bila dah mula pregnant kita kena usaha untuk dapatkan nutrisi harian dari pemakanan & vitamin yang lengkap. Bukan saja untuk ibu, malah lebih penting untuk janin dalam kandungan kita      Set Hamil Shaklee mengandungi set lengkap keperluan vitamin sepanjang kehamilan bermula dari trimester pertama hingga trimester ketiga :-      Fungsi Set Hamil Rangkaian Fullset Kehamilan  IRON : Membantu dalam memberikan tenaga serta menyokong dalam penghasilan HB yang cantik untuk kesihatan ibu & janin.       Siapa yang HB Low sangat memerlukan Iron ini.      ASID FOLIK : Menyokong pembentukan sistem saraf bayi serta keperluan vitamin yang sangat penting di awal kehamilan (3 bulan pertama) bagi mengelakkan kecacatan pada janin     VITAMIN C : Ibu hamil mudah terdedah kepada pelbagai jenis penyakit antaranya demam, selesema dan batuk. Vitamin C penting dalam membina sistem imunisasi ibu di samping memberi ibu kulit lebih ceria, segar & cantik sepanjang kehamilan     KALSIUM : Sekiranya ibu kurang kalsium sepanjang kehamilan, ianya boleh beri kesan seperti kejang kaki & masalah gigi rapuh. Janin menyerap kalsium dari ibu. Oleh itu ibu perlu memastikan keperluan kalsium cukup untuk ibu & janin     PROTEIN : Sangat penting dalam memastikan pertumbuhan yang baik untuk janin. Protein juga membantu membekalkan asid amino yang penting kepada janin.      OMEGA 3 : Kajian menunjukkan ibu yang mengambil Omega-3 sepanjang kehamilan berupaya memiliki anak yang mempunyai upaya menyelesai masalah seawal 9 bulan berbanding dengan yang tidak mengamalkannya.        Omega-3 membantu:-  dalam perkembangan otak janin.     elak masalah pembekuan dara     elak masalah risiko sakit jantung     elak masalah darah tinggi ketika hamil      Ramai ibu sangat berpuas hati dengan Set Hamil Shaklee, di samping ianya jimat kerana setiap botol boleh digunakan sehingga maksimum 6 bulan, Set Hamil Shaklee juga membantu mereka untuk menjalani proses kehamilan dengan lebih ceria & bertenaga! :blush::muscle:   Ehem, Syaza-lah tu antara ibu yang ceria dan bertenaga sepanjang pregnant, hihi. Rindunya nak pregnant lagi.  Fungsi Set Kehamilan dari Shaklee 1. ESP-energizing soy protein : ESP Shaklee Fungsi ESP ni dah di bancuh bersama Dragon Fruir! Nyummmm Protein untuk kuatkan rahim dan galakkan pertumbuhan sel baru pada janin. Protein soya untuk membekalkan tenaga dan baiki sel-sel rosak. Kulit baby jadi halus dan gebu bila ESP diamalkan ketika mengandung.    2. B-Complex with Asid Folic : fungsi b-complex Kandungan asid folik penting untuk perkembangan saraf, sel otak, tulang belakang, organ, kulit dan tulang-tulang bayi. B comp untuk control mood ibu hamil.  3. Vitamin C :                                                           vitamin c  Penting untuk imunisasi dan penjagaan kulit.  Ibu tak mudah jatuh sakit Kulit ibu bersih dari jerawat (ada sesetengah yang katanya alami jerawat hormon. Dengan Vitamin C, say bye-bye tu jerawat!)  4. Vita-Lea with iron formula :                                            Set Hamil Shaklee Mengandungi semua kandungan vitamin dalam jumlah yang kecil. Diformulasikan bersama iron untuk membantu pembentukan hemoglobin dalam darah. Bagi sesiapa yang mengalami masalah low HB, sangatlah digalakkan mengambil Vitalea ini. Beri tenaga ketika mengandung. Tak lemah dan letih.     5. OsteMatrix : Fungsi Set Hamil Shaklee  Mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Atasi cramp, kejang kaki, tarik mengkarung dan simpul biawak. Tidur lebih lena. Kalsium sangat penting untuk ibu mengandung kerana ketika mengandung, kalsium diserap oleh baby.  Yang paling penting masa nak meneran baby keluar kerana memerlukan sepenuh tenaga dan kudrat sampai bagi effect pada tulang-tulang dan urat-urat ibu. Oleh itu, pastikan kalsium diambil untuk mengelakkan dari tulang cepat reput.  6. Omega Guard : Set Hamil Shaklee   Bagi perkembangan mata dan otak baby serta untuk kawal kandungan gula dalam badan si ibu (elak diabetes semasa hamil).  Testimon Set Hamil Shaklee  Ok, now masanya untuk mak-mak rasa, dengar dan lihat sendiri pengalaman yang amalkan Set Hamil ni. Memang best and awesome!

4. Perubahan Emosi


Ketika hamil, para suami harus memainkan peranan paling penting terhadap isteri. Anda perlu lebih peka dengan perubahan emosi ibu hamil. Perubahan emosi ini disebabkan oleh peningkatan harmin, tekanan dan keletihan yang dialami.

6 Cabaran Ketika Hamil, tips kehamilan, tips hamil, kehamilan pertama, set hamil shaklee, set hamil terbaik penjagaan awal kehamilan makanan awal kehamilan simptom kehamilan trimester pertama penjagaan awal kehamilan menurut islam tips ibu mengandung trimester pertama pemakanan ibu hamil trimester pertama pantang larang ibu mengandung tips ibu mengandung anak pertama cara menjaga kandungan usia 1 bulan bila perlu jumpa doktor jika hamil symptom2 mengandung tanda confirm hamil mengah semasa awal mengandung xperasan mengandung jadual pemakanan ibu mengandung makanan dilarang ketika hamil tips ibu mengandung anak pertama pantang larang ibu mengandung buah yang dianjurkan untuk ibu hamil buah yang tidak baik untuk ibu hamil berapa lama tempoh mengandung mengandung dalam islam maksud gravida 2 5 maksud trimester mengandung 41 minggu trimester in malay larangan ibu hamil trimester pertama ciri-ciri janin sehat pada trimester pertama maksud pranatal garis panduan antenatal klinik antenatal penjagaan payudara antenatal kesan dadah kepada perkembangan fetus fasa perkembangan bayi semasa pranatal ujian kehamilan di klinik kerajaan check up 34 minggu objektif penjagaan pranatal klinik kesihatan ultrasound ujian darah ibu mengandung jadual pemeriksaan bayi di klinik kerajaan klinik ibu mengandung swasta peringkat ibu mengandung pengenalan klinik ibu dan anak klinik ibu mengandung near me aktiviti klinik antenatal kementerian kesihatan malaysia ibu mengandung jenis vitamin c untuk ibu mengandung vitamin flavettes untuk ibu mengandung makanan tambahan untuk ibu mengandung vitamin ibu hamil trimester 1 neurogain untuk ibu mengandung waktu sesuai makan pil kalsium makan buah tembikai anak cantik zinc cofer punca bayi besar dalam perut perut jatuh semasa mengandung perut keras semasa mengandung jenis makanan sehat untuk ibu hamil makanan untuk ibu hamil 16 minggu penjagaan awal kehamilan  makanan awal kehamilan simptom kehamilan trimester pertama penjagaan awal kehamilan menurut islam tips ibu mengandung trimester pertama  pemakanan ibu hamil trimester pertama pantang larang ibu mengandung tips ibu mengandung anak pertama set hamil shaklee set hamil bertenaga shaklee vitamin terbaik ketika hamil vitamin shaklee terbaik ketika hamil pengedar set hamil shaklee pengedar set hamil shaklee paka testimoni set hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil keburukan shaklee untuk ibu mengandung set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil omega guard shaklee untuk ibu hamil vitamin c shaklee untuk ibu hamil set berpantang shaklee shaklee set ibu hamil b complex shaklee untuk hamil set untuk hamil shaklee Best ke Set Hamil Shaklee Set Hamil Shaklee dan Fungsi Vitamin Terbaik Ibu Mengandung Promosi Harga Set Hamil Shaklee & Harga Set Mengandung shaklee KELEBIHAN SET MENGANDUNG SHAKLEE DAN TESTIMONI Searches related to set hamil shaklee testimoni set hamil shaklee  harga set hamil shaklee 2019 set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil  keburukan shaklee untuk ibu mengandung set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 testimoni set hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee vitamin c shaklee untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil omega guard shaklee untuk ibu hamil set berpantang shaklee b complex shaklee untuk hamil harga set hamil shaklee 2019  testimoni set hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil  set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee vitamin c shaklee untuk ibu hamil set ikhtiar hamil shaklee set kesuburan shaklee keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil harga set hamil shaklee 2019 set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 vitamin c shaklee untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet harga set mengandung shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee trimester pertama set hamil salindah set kesuburan shaklee untuk wanita harga set hamil shaklee 2019 set mengandung amway set basic hamil shaklee cara minum esp shaklee untuk ibu mengandung cara makan vivix untuk hamil testimoni shaklee set kesuburan shaklee ttc vivix untuk ibu hamil kebaikan vivix untuk rahim set subur shaklee untuk wanita cara makan set kesuburan shaklee testimoni set kesuburan shaklee shaklee untuk air mani harga set hamil shaklee set kesuburan shaklee lelaki vitalea untuk ibu hamil supplement masa mengandung pengalaman makan vitalea shaklee makan ostematrix ketika mengandung set darah tinggi shaklee untuk ibu mengandung produk shaklee untuk subur berjaya hamil dengan shaklee b complex shaklee untuk hamil set kesuburan lelaki shaklee set ikhtiar hamil shaklee  set kesuburan shaklee keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil harga set hamil shaklee 2019  set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 vitamin c shaklee untuk ibu hamil keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 set ikhtiar hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 vitamin c shaklee untuk ibu hamil vitamin untuk ibu mengandung set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee harga set mengandung shaklee set mengandung shaklee trimester pertama set hamil salindah set kesuburan shaklee untuk wanita harga set hamil shaklee 2019 set mengandung amway cara minum esp shaklee untuk ibu mengandung kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil vivix shaklee untuk ibu mengandung shaklee bagus ke makan ostematrix ketika mengandung supplement semasa mengandung irine nadia produk shaklee untuk kehamilan omega guard shaklee untuk ibu hamil vitalea untuk ibu hamil supplement masa mengandung pengalaman makan vitalea shaklee cara makan vitalea shaklee set darah tinggi shaklee untuk ibu mengandung harga set kurus shaklee 2020 testimoni produk shaklee shaklee prenatal set keburukan shaklee untuk ibu mengandung  shaklee bahaya untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 set ikhtiar hamil shaklee  harga set hamil shaklee 2019 vitamin c shaklee untuk ibu hamil vitamin untuk ibu mengandung set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet harga set hamil shaklee 2019 shaklee bahaya untuk ibu hamil set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet keburukan shaklee untuk ibu mengandung cara makan set hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil set ikhtiar hamil shaklee  set mengandung shaklee bajet harga set hamil shaklee 2019 shaklee bahaya untuk ibu hamil  set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil sha                                                     Image result for pregnant  Hai, assalamualaikum Mommies semua! Wah tahniah ya di atas berita pregnancy kali ni. Bagi yang kali pertama mengandung, beribu tahniah Syaza ucapkan. Perasaan teruja nak menjadi seorang ibu sentiasa meluap-luap. Nak rasa anak tendang dalam perut, nak scan anak, nak tahu perkembangan anak. Ah, excitednya!   Yang dah anak dua atau tiga atau berapa pun tetap sama saja perasaan excited-nya kan. Nak bau baby wangi. Wangian syurga! Oh my, I miss so much nak bau baby lagi hihi (Syaza pun excited ni sambil menaip). 😊     Now, bermula masa bagi kita menjaga diri serta kandungan dengan baik sepanjang proses kehamilan ini. Proses pregnant ni fasa penting untuk kita pastikan diri kita serta baby sentiasa berada di paras optimum dan sihat taw. Terutama awal kehamilan, adalah menjadi satu kewajipan untuk kita konsisten maintain makan Asid Folik untuk mengelakkan dari penyakit yang ada kaitan dengan tulang belakang atau lebih dikenali sebagai Spina Bifida yang selalu mai datang dekat baby seawal 3 bulan dalam perut.  Syaza dulu FULLY CONSUME Set Hamil Shaklee waktu pregnant. Jadi Syaza nak share kan dengan semua orang tentang apa itu Set Hamil Shaklee dan fungsi mereka ni.   Kandungan Item dalam Set Hamil dari Shaklee PENTINGNYA VITAMIN SEMASA PREGNANT   Bila dah mula pregnant kita kena usaha untuk dapatkan nutrisi harian dari pemakanan & vitamin yang lengkap. Bukan saja untuk ibu, malah lebih penting untuk janin dalam kandungan kita      Set Hamil Shaklee mengandungi set lengkap keperluan vitamin sepanjang kehamilan bermula dari trimester pertama hingga trimester ketiga :-      Fungsi Set Hamil Rangkaian Fullset Kehamilan  IRON : Membantu dalam memberikan tenaga serta menyokong dalam penghasilan HB yang cantik untuk kesihatan ibu & janin.       Siapa yang HB Low sangat memerlukan Iron ini.      ASID FOLIK : Menyokong pembentukan sistem saraf bayi serta keperluan vitamin yang sangat penting di awal kehamilan (3 bulan pertama) bagi mengelakkan kecacatan pada janin     VITAMIN C : Ibu hamil mudah terdedah kepada pelbagai jenis penyakit antaranya demam, selesema dan batuk. Vitamin C penting dalam membina sistem imunisasi ibu di samping memberi ibu kulit lebih ceria, segar & cantik sepanjang kehamilan     KALSIUM : Sekiranya ibu kurang kalsium sepanjang kehamilan, ianya boleh beri kesan seperti kejang kaki & masalah gigi rapuh. Janin menyerap kalsium dari ibu. Oleh itu ibu perlu memastikan keperluan kalsium cukup untuk ibu & janin     PROTEIN : Sangat penting dalam memastikan pertumbuhan yang baik untuk janin. Protein juga membantu membekalkan asid amino yang penting kepada janin.      OMEGA 3 : Kajian menunjukkan ibu yang mengambil Omega-3 sepanjang kehamilan berupaya memiliki anak yang mempunyai upaya menyelesai masalah seawal 9 bulan berbanding dengan yang tidak mengamalkannya.        Omega-3 membantu:-  dalam perkembangan otak janin.     elak masalah pembekuan dara     elak masalah risiko sakit jantung     elak masalah darah tinggi ketika hamil      Ramai ibu sangat berpuas hati dengan Set Hamil Shaklee, di samping ianya jimat kerana setiap botol boleh digunakan sehingga maksimum 6 bulan, Set Hamil Shaklee juga membantu mereka untuk menjalani proses kehamilan dengan lebih ceria & bertenaga! :blush::muscle:   Ehem, Syaza-lah tu antara ibu yang ceria dan bertenaga sepanjang pregnant, hihi. Rindunya nak pregnant lagi.  Fungsi Set Kehamilan dari Shaklee 1. ESP-energizing soy protein : ESP Shaklee Fungsi ESP ni dah di bancuh bersama Dragon Fruir! Nyummmm Protein untuk kuatkan rahim dan galakkan pertumbuhan sel baru pada janin. Protein soya untuk membekalkan tenaga dan baiki sel-sel rosak. Kulit baby jadi halus dan gebu bila ESP diamalkan ketika mengandung.    2. B-Complex with Asid Folic : fungsi b-complex Kandungan asid folik penting untuk perkembangan saraf, sel otak, tulang belakang, organ, kulit dan tulang-tulang bayi. B comp untuk control mood ibu hamil.  3. Vitamin C :                                                           vitamin c  Penting untuk imunisasi dan penjagaan kulit.  Ibu tak mudah jatuh sakit Kulit ibu bersih dari jerawat (ada sesetengah yang katanya alami jerawat hormon. Dengan Vitamin C, say bye-bye tu jerawat!)  4. Vita-Lea with iron formula :                                            Set Hamil Shaklee Mengandungi semua kandungan vitamin dalam jumlah yang kecil. Diformulasikan bersama iron untuk membantu pembentukan hemoglobin dalam darah. Bagi sesiapa yang mengalami masalah low HB, sangatlah digalakkan mengambil Vitalea ini. Beri tenaga ketika mengandung. Tak lemah dan letih.     5. OsteMatrix : Fungsi Set Hamil Shaklee  Mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Atasi cramp, kejang kaki, tarik mengkarung dan simpul biawak. Tidur lebih lena. Kalsium sangat penting untuk ibu mengandung kerana ketika mengandung, kalsium diserap oleh baby.  Yang paling penting masa nak meneran baby keluar kerana memerlukan sepenuh tenaga dan kudrat sampai bagi effect pada tulang-tulang dan urat-urat ibu. Oleh itu, pastikan kalsium diambil untuk mengelakkan dari tulang cepat reput.  6. Omega Guard : Set Hamil Shaklee   Bagi perkembangan mata dan otak baby serta untuk kawal kandungan gula dalam badan si ibu (elak diabetes semasa hamil).  Testimon Set Hamil Shaklee  Ok, now masanya untuk mak-mak rasa, dengar dan lihat sendiri pengalaman yang amalkan Set Hamil ni. Memang best and awesome!

5. Jisim Tulang Berkurangan


Ketika hamil, ibu memerlukan lebih banyak kalsium daripada sebelum hamil. Ini kerana ibu hamil terpaksa berkongsi kalsium dengan bayi dalam kandungan dimana ia perlu untuk pembentukan tulang, gigi dan lain-lain. Jika tidak diambil kalsium yang cukup, ia boleh menjejaskan kesihatan tulang ibu hamil. Kesannya di masa akan datang kepada ibu, gigi mudah rapuh, tulang mudah rapuh.

6 Cabaran Ketika Hamil, tips kehamilan, tips hamil, kehamilan pertama, set hamil shaklee, set hamil terbaik penjagaan awal kehamilan makanan awal kehamilan simptom kehamilan trimester pertama penjagaan awal kehamilan menurut islam tips ibu mengandung trimester pertama pemakanan ibu hamil trimester pertama pantang larang ibu mengandung tips ibu mengandung anak pertama cara menjaga kandungan usia 1 bulan bila perlu jumpa doktor jika hamil symptom2 mengandung tanda confirm hamil mengah semasa awal mengandung xperasan mengandung jadual pemakanan ibu mengandung makanan dilarang ketika hamil tips ibu mengandung anak pertama pantang larang ibu mengandung buah yang dianjurkan untuk ibu hamil buah yang tidak baik untuk ibu hamil berapa lama tempoh mengandung mengandung dalam islam maksud gravida 2 5 maksud trimester mengandung 41 minggu trimester in malay larangan ibu hamil trimester pertama ciri-ciri janin sehat pada trimester pertama maksud pranatal garis panduan antenatal klinik antenatal penjagaan payudara antenatal kesan dadah kepada perkembangan fetus fasa perkembangan bayi semasa pranatal ujian kehamilan di klinik kerajaan check up 34 minggu objektif penjagaan pranatal klinik kesihatan ultrasound ujian darah ibu mengandung jadual pemeriksaan bayi di klinik kerajaan klinik ibu mengandung swasta peringkat ibu mengandung pengenalan klinik ibu dan anak klinik ibu mengandung near me aktiviti klinik antenatal kementerian kesihatan malaysia ibu mengandung jenis vitamin c untuk ibu mengandung vitamin flavettes untuk ibu mengandung makanan tambahan untuk ibu mengandung vitamin ibu hamil trimester 1 neurogain untuk ibu mengandung waktu sesuai makan pil kalsium makan buah tembikai anak cantik zinc cofer punca bayi besar dalam perut perut jatuh semasa mengandung perut keras semasa mengandung jenis makanan sehat untuk ibu hamil makanan untuk ibu hamil 16 minggu penjagaan awal kehamilan  makanan awal kehamilan simptom kehamilan trimester pertama penjagaan awal kehamilan menurut islam tips ibu mengandung trimester pertama  pemakanan ibu hamil trimester pertama pantang larang ibu mengandung tips ibu mengandung anak pertama set hamil shaklee set hamil bertenaga shaklee vitamin terbaik ketika hamil vitamin shaklee terbaik ketika hamil pengedar set hamil shaklee pengedar set hamil shaklee paka testimoni set hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil keburukan shaklee untuk ibu mengandung set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil omega guard shaklee untuk ibu hamil vitamin c shaklee untuk ibu hamil set berpantang shaklee shaklee set ibu hamil b complex shaklee untuk hamil set untuk hamil shaklee Best ke Set Hamil Shaklee Set Hamil Shaklee dan Fungsi Vitamin Terbaik Ibu Mengandung Promosi Harga Set Hamil Shaklee & Harga Set Mengandung shaklee KELEBIHAN SET MENGANDUNG SHAKLEE DAN TESTIMONI Searches related to set hamil shaklee testimoni set hamil shaklee  harga set hamil shaklee 2019 set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil  keburukan shaklee untuk ibu mengandung set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 testimoni set hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee vitamin c shaklee untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil omega guard shaklee untuk ibu hamil set berpantang shaklee b complex shaklee untuk hamil harga set hamil shaklee 2019  testimoni set hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil  set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee vitamin c shaklee untuk ibu hamil set ikhtiar hamil shaklee set kesuburan shaklee keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil harga set hamil shaklee 2019 set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 vitamin c shaklee untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet harga set mengandung shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee trimester pertama set hamil salindah set kesuburan shaklee untuk wanita harga set hamil shaklee 2019 set mengandung amway set basic hamil shaklee cara minum esp shaklee untuk ibu mengandung cara makan vivix untuk hamil testimoni shaklee set kesuburan shaklee ttc vivix untuk ibu hamil kebaikan vivix untuk rahim set subur shaklee untuk wanita cara makan set kesuburan shaklee testimoni set kesuburan shaklee shaklee untuk air mani harga set hamil shaklee set kesuburan shaklee lelaki vitalea untuk ibu hamil supplement masa mengandung pengalaman makan vitalea shaklee makan ostematrix ketika mengandung set darah tinggi shaklee untuk ibu mengandung produk shaklee untuk subur berjaya hamil dengan shaklee b complex shaklee untuk hamil set kesuburan lelaki shaklee set ikhtiar hamil shaklee  set kesuburan shaklee keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil harga set hamil shaklee 2019  set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 vitamin c shaklee untuk ibu hamil keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 set ikhtiar hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 vitamin c shaklee untuk ibu hamil vitamin untuk ibu mengandung set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee harga set mengandung shaklee set mengandung shaklee trimester pertama set hamil salindah set kesuburan shaklee untuk wanita harga set hamil shaklee 2019 set mengandung amway cara minum esp shaklee untuk ibu mengandung kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil vivix shaklee untuk ibu mengandung shaklee bagus ke makan ostematrix ketika mengandung supplement semasa mengandung irine nadia produk shaklee untuk kehamilan omega guard shaklee untuk ibu hamil vitalea untuk ibu hamil supplement masa mengandung pengalaman makan vitalea shaklee cara makan vitalea shaklee set darah tinggi shaklee untuk ibu mengandung harga set kurus shaklee 2020 testimoni produk shaklee shaklee prenatal set keburukan shaklee untuk ibu mengandung  shaklee bahaya untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 set ikhtiar hamil shaklee  harga set hamil shaklee 2019 vitamin c shaklee untuk ibu hamil vitamin untuk ibu mengandung set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet harga set hamil shaklee 2019 shaklee bahaya untuk ibu hamil set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet keburukan shaklee untuk ibu mengandung cara makan set hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil set ikhtiar hamil shaklee  set mengandung shaklee bajet harga set hamil shaklee 2019 shaklee bahaya untuk ibu hamil  set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil sha                                                     Image result for pregnant  Hai, assalamualaikum Mommies semua! Wah tahniah ya di atas berita pregnancy kali ni. Bagi yang kali pertama mengandung, beribu tahniah Syaza ucapkan. Perasaan teruja nak menjadi seorang ibu sentiasa meluap-luap. Nak rasa anak tendang dalam perut, nak scan anak, nak tahu perkembangan anak. Ah, excitednya!   Yang dah anak dua atau tiga atau berapa pun tetap sama saja perasaan excited-nya kan. Nak bau baby wangi. Wangian syurga! Oh my, I miss so much nak bau baby lagi hihi (Syaza pun excited ni sambil menaip). 😊     Now, bermula masa bagi kita menjaga diri serta kandungan dengan baik sepanjang proses kehamilan ini. Proses pregnant ni fasa penting untuk kita pastikan diri kita serta baby sentiasa berada di paras optimum dan sihat taw. Terutama awal kehamilan, adalah menjadi satu kewajipan untuk kita konsisten maintain makan Asid Folik untuk mengelakkan dari penyakit yang ada kaitan dengan tulang belakang atau lebih dikenali sebagai Spina Bifida yang selalu mai datang dekat baby seawal 3 bulan dalam perut.  Syaza dulu FULLY CONSUME Set Hamil Shaklee waktu pregnant. Jadi Syaza nak share kan dengan semua orang tentang apa itu Set Hamil Shaklee dan fungsi mereka ni.   Kandungan Item dalam Set Hamil dari Shaklee PENTINGNYA VITAMIN SEMASA PREGNANT   Bila dah mula pregnant kita kena usaha untuk dapatkan nutrisi harian dari pemakanan & vitamin yang lengkap. Bukan saja untuk ibu, malah lebih penting untuk janin dalam kandungan kita      Set Hamil Shaklee mengandungi set lengkap keperluan vitamin sepanjang kehamilan bermula dari trimester pertama hingga trimester ketiga :-      Fungsi Set Hamil Rangkaian Fullset Kehamilan  IRON : Membantu dalam memberikan tenaga serta menyokong dalam penghasilan HB yang cantik untuk kesihatan ibu & janin.       Siapa yang HB Low sangat memerlukan Iron ini.      ASID FOLIK : Menyokong pembentukan sistem saraf bayi serta keperluan vitamin yang sangat penting di awal kehamilan (3 bulan pertama) bagi mengelakkan kecacatan pada janin     VITAMIN C : Ibu hamil mudah terdedah kepada pelbagai jenis penyakit antaranya demam, selesema dan batuk. Vitamin C penting dalam membina sistem imunisasi ibu di samping memberi ibu kulit lebih ceria, segar & cantik sepanjang kehamilan     KALSIUM : Sekiranya ibu kurang kalsium sepanjang kehamilan, ianya boleh beri kesan seperti kejang kaki & masalah gigi rapuh. Janin menyerap kalsium dari ibu. Oleh itu ibu perlu memastikan keperluan kalsium cukup untuk ibu & janin     PROTEIN : Sangat penting dalam memastikan pertumbuhan yang baik untuk janin. Protein juga membantu membekalkan asid amino yang penting kepada janin.      OMEGA 3 : Kajian menunjukkan ibu yang mengambil Omega-3 sepanjang kehamilan berupaya memiliki anak yang mempunyai upaya menyelesai masalah seawal 9 bulan berbanding dengan yang tidak mengamalkannya.        Omega-3 membantu:-  dalam perkembangan otak janin.     elak masalah pembekuan dara     elak masalah risiko sakit jantung     elak masalah darah tinggi ketika hamil      Ramai ibu sangat berpuas hati dengan Set Hamil Shaklee, di samping ianya jimat kerana setiap botol boleh digunakan sehingga maksimum 6 bulan, Set Hamil Shaklee juga membantu mereka untuk menjalani proses kehamilan dengan lebih ceria & bertenaga! :blush::muscle:   Ehem, Syaza-lah tu antara ibu yang ceria dan bertenaga sepanjang pregnant, hihi. Rindunya nak pregnant lagi.  Fungsi Set Kehamilan dari Shaklee 1. ESP-energizing soy protein : ESP Shaklee Fungsi ESP ni dah di bancuh bersama Dragon Fruir! Nyummmm Protein untuk kuatkan rahim dan galakkan pertumbuhan sel baru pada janin. Protein soya untuk membekalkan tenaga dan baiki sel-sel rosak. Kulit baby jadi halus dan gebu bila ESP diamalkan ketika mengandung.    2. B-Complex with Asid Folic : fungsi b-complex Kandungan asid folik penting untuk perkembangan saraf, sel otak, tulang belakang, organ, kulit dan tulang-tulang bayi. B comp untuk control mood ibu hamil.  3. Vitamin C :                                                           vitamin c  Penting untuk imunisasi dan penjagaan kulit.  Ibu tak mudah jatuh sakit Kulit ibu bersih dari jerawat (ada sesetengah yang katanya alami jerawat hormon. Dengan Vitamin C, say bye-bye tu jerawat!)  4. Vita-Lea with iron formula :                                            Set Hamil Shaklee Mengandungi semua kandungan vitamin dalam jumlah yang kecil. Diformulasikan bersama iron untuk membantu pembentukan hemoglobin dalam darah. Bagi sesiapa yang mengalami masalah low HB, sangatlah digalakkan mengambil Vitalea ini. Beri tenaga ketika mengandung. Tak lemah dan letih.     5. OsteMatrix : Fungsi Set Hamil Shaklee  Mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Atasi cramp, kejang kaki, tarik mengkarung dan simpul biawak. Tidur lebih lena. Kalsium sangat penting untuk ibu mengandung kerana ketika mengandung, kalsium diserap oleh baby.  Yang paling penting masa nak meneran baby keluar kerana memerlukan sepenuh tenaga dan kudrat sampai bagi effect pada tulang-tulang dan urat-urat ibu. Oleh itu, pastikan kalsium diambil untuk mengelakkan dari tulang cepat reput.  6. Omega Guard : Set Hamil Shaklee   Bagi perkembangan mata dan otak baby serta untuk kawal kandungan gula dalam badan si ibu (elak diabetes semasa hamil).  Testimon Set Hamil Shaklee  Ok, now masanya untuk mak-mak rasa, dengar dan lihat sendiri pengalaman yang amalkan Set Hamil ni. Memang best and awesome!

6. Mabuk Hamil


Mabuk ketika hamil sudah menjadi sinonim pada sesetengah wanita, namun ada juga yang tidak mengalami mabuk hamil ketika hamil contohnya seperti kak wawa. Alhamdulillah, sepanjang hamil 34 minggu ini, kak wawa langsung tak alami cabaran mabuk hamil.

Namun, ia agak sukar kepada ibu-ibu yang mengalami mabuk hamil kerana ia sedikitsebanyak mengganggu urusan harian ibu tersebut. Biasanya, mabuk hamil hanya berlaku diawal trimester pertama. Bagi mengelakkan keadaan ini berterusan, ibu hamil boleh mengunyah vitamin c chewable dari produk shaklee yang banyak membantu mengurangkan mabuk hamil ini.

6 Cabaran Ketika Hamil, tips kehamilan, tips hamil, kehamilan pertama, set hamil shaklee, set hamil terbaik penjagaan awal kehamilan makanan awal kehamilan simptom kehamilan trimester pertama penjagaan awal kehamilan menurut islam tips ibu mengandung trimester pertama pemakanan ibu hamil trimester pertama pantang larang ibu mengandung tips ibu mengandung anak pertama cara menjaga kandungan usia 1 bulan bila perlu jumpa doktor jika hamil symptom2 mengandung tanda confirm hamil mengah semasa awal mengandung xperasan mengandung jadual pemakanan ibu mengandung makanan dilarang ketika hamil tips ibu mengandung anak pertama pantang larang ibu mengandung buah yang dianjurkan untuk ibu hamil buah yang tidak baik untuk ibu hamil berapa lama tempoh mengandung mengandung dalam islam maksud gravida 2 5 maksud trimester mengandung 41 minggu trimester in malay larangan ibu hamil trimester pertama ciri-ciri janin sehat pada trimester pertama maksud pranatal garis panduan antenatal klinik antenatal penjagaan payudara antenatal kesan dadah kepada perkembangan fetus fasa perkembangan bayi semasa pranatal ujian kehamilan di klinik kerajaan check up 34 minggu objektif penjagaan pranatal klinik kesihatan ultrasound ujian darah ibu mengandung jadual pemeriksaan bayi di klinik kerajaan klinik ibu mengandung swasta peringkat ibu mengandung pengenalan klinik ibu dan anak klinik ibu mengandung near me aktiviti klinik antenatal kementerian kesihatan malaysia ibu mengandung jenis vitamin c untuk ibu mengandung vitamin flavettes untuk ibu mengandung makanan tambahan untuk ibu mengandung vitamin ibu hamil trimester 1 neurogain untuk ibu mengandung waktu sesuai makan pil kalsium makan buah tembikai anak cantik zinc cofer punca bayi besar dalam perut perut jatuh semasa mengandung perut keras semasa mengandung jenis makanan sehat untuk ibu hamil makanan untuk ibu hamil 16 minggu penjagaan awal kehamilan  makanan awal kehamilan simptom kehamilan trimester pertama penjagaan awal kehamilan menurut islam tips ibu mengandung trimester pertama  pemakanan ibu hamil trimester pertama pantang larang ibu mengandung tips ibu mengandung anak pertama set hamil shaklee set hamil bertenaga shaklee vitamin terbaik ketika hamil vitamin shaklee terbaik ketika hamil pengedar set hamil shaklee pengedar set hamil shaklee paka testimoni set hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil keburukan shaklee untuk ibu mengandung set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil omega guard shaklee untuk ibu hamil vitamin c shaklee untuk ibu hamil set berpantang shaklee shaklee set ibu hamil b complex shaklee untuk hamil set untuk hamil shaklee Best ke Set Hamil Shaklee Set Hamil Shaklee dan Fungsi Vitamin Terbaik Ibu Mengandung Promosi Harga Set Hamil Shaklee & Harga Set Mengandung shaklee KELEBIHAN SET MENGANDUNG SHAKLEE DAN TESTIMONI Searches related to set hamil shaklee testimoni set hamil shaklee  harga set hamil shaklee 2019 set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil  keburukan shaklee untuk ibu mengandung set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 testimoni set hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee vitamin c shaklee untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil omega guard shaklee untuk ibu hamil set berpantang shaklee b complex shaklee untuk hamil harga set hamil shaklee 2019  testimoni set hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet shaklee bahaya untuk ibu hamil  set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee vitamin c shaklee untuk ibu hamil set ikhtiar hamil shaklee set kesuburan shaklee keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil harga set hamil shaklee 2019 set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 vitamin c shaklee untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet harga set mengandung shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee trimester pertama set hamil salindah set kesuburan shaklee untuk wanita harga set hamil shaklee 2019 set mengandung amway set basic hamil shaklee cara minum esp shaklee untuk ibu mengandung cara makan vivix untuk hamil testimoni shaklee set kesuburan shaklee ttc vivix untuk ibu hamil kebaikan vivix untuk rahim set subur shaklee untuk wanita cara makan set kesuburan shaklee testimoni set kesuburan shaklee shaklee untuk air mani harga set hamil shaklee set kesuburan shaklee lelaki vitalea untuk ibu hamil supplement masa mengandung pengalaman makan vitalea shaklee makan ostematrix ketika mengandung set darah tinggi shaklee untuk ibu mengandung produk shaklee untuk subur berjaya hamil dengan shaklee b complex shaklee untuk hamil set kesuburan lelaki shaklee set ikhtiar hamil shaklee  set kesuburan shaklee keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil harga set hamil shaklee 2019  set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 vitamin c shaklee untuk ibu hamil keburukan shaklee untuk ibu mengandung shaklee bahaya untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 set ikhtiar hamil shaklee harga set hamil shaklee 2019 vitamin c shaklee untuk ibu hamil vitamin untuk ibu mengandung set mengandung shaklee bajet set ikhtiar hamil shaklee harga set mengandung shaklee set mengandung shaklee trimester pertama set hamil salindah set kesuburan shaklee untuk wanita harga set hamil shaklee 2019 set mengandung amway cara minum esp shaklee untuk ibu mengandung kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil vivix shaklee untuk ibu mengandung shaklee bagus ke makan ostematrix ketika mengandung supplement semasa mengandung irine nadia produk shaklee untuk kehamilan omega guard shaklee untuk ibu hamil vitalea untuk ibu hamil supplement masa mengandung pengalaman makan vitalea shaklee cara makan vitalea shaklee set darah tinggi shaklee untuk ibu mengandung harga set kurus shaklee 2020 testimoni produk shaklee shaklee prenatal set keburukan shaklee untuk ibu mengandung  shaklee bahaya untuk ibu hamil set mengandung shaklee bajet set hamil shaklee trimester 1 set ikhtiar hamil shaklee  harga set hamil shaklee 2019 vitamin c shaklee untuk ibu hamil vitamin untuk ibu mengandung set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet harga set hamil shaklee 2019 shaklee bahaya untuk ibu hamil set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee set ikhtiar hamil shaklee set mengandung shaklee bajet keburukan shaklee untuk ibu mengandung cara makan set hamil shaklee cara makan set ikhtiar hamil shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu hamil set ikhtiar hamil shaklee  set mengandung shaklee bajet harga set hamil shaklee 2019 shaklee bahaya untuk ibu hamil  set berpantang shaklee cara makan set ikhtiar hamil sha                                                     Image result for pregnant  Hai, assalamualaikum Mommies semua! Wah tahniah ya di atas berita pregnancy kali ni. Bagi yang kali pertama mengandung, beribu tahniah Syaza ucapkan. Perasaan teruja nak menjadi seorang ibu sentiasa meluap-luap. Nak rasa anak tendang dalam perut, nak scan anak, nak tahu perkembangan anak. Ah, excitednya!   Yang dah anak dua atau tiga atau berapa pun tetap sama saja perasaan excited-nya kan. Nak bau baby wangi. Wangian syurga! Oh my, I miss so much nak bau baby lagi hihi (Syaza pun excited ni sambil menaip). 😊     Now, bermula masa bagi kita menjaga diri serta kandungan dengan baik sepanjang proses kehamilan ini. Proses pregnant ni fasa penting untuk kita pastikan diri kita serta baby sentiasa berada di paras optimum dan sihat taw. Terutama awal kehamilan, adalah menjadi satu kewajipan untuk kita konsisten maintain makan Asid Folik untuk mengelakkan dari penyakit yang ada kaitan dengan tulang belakang atau lebih dikenali sebagai Spina Bifida yang selalu mai datang dekat baby seawal 3 bulan dalam perut.  Syaza dulu FULLY CONSUME Set Hamil Shaklee waktu pregnant. Jadi Syaza nak share kan dengan semua orang tentang apa itu Set Hamil Shaklee dan fungsi mereka ni.   Kandungan Item dalam Set Hamil dari Shaklee PENTINGNYA VITAMIN SEMASA PREGNANT   Bila dah mula pregnant kita kena usaha untuk dapatkan nutrisi harian dari pemakanan & vitamin yang lengkap. Bukan saja untuk ibu, malah lebih penting untuk janin dalam kandungan kita      Set Hamil Shaklee mengandungi set lengkap keperluan vitamin sepanjang kehamilan bermula dari trimester pertama hingga trimester ketiga :-      Fungsi Set Hamil Rangkaian Fullset Kehamilan  IRON : Membantu dalam memberikan tenaga serta menyokong dalam penghasilan HB yang cantik untuk kesihatan ibu & janin.       Siapa yang HB Low sangat memerlukan Iron ini.      ASID FOLIK : Menyokong pembentukan sistem saraf bayi serta keperluan vitamin yang sangat penting di awal kehamilan (3 bulan pertama) bagi mengelakkan kecacatan pada janin     VITAMIN C : Ibu hamil mudah terdedah kepada pelbagai jenis penyakit antaranya demam, selesema dan batuk. Vitamin C penting dalam membina sistem imunisasi ibu di samping memberi ibu kulit lebih ceria, segar & cantik sepanjang kehamilan     KALSIUM : Sekiranya ibu kurang kalsium sepanjang kehamilan, ianya boleh beri kesan seperti kejang kaki & masalah gigi rapuh. Janin menyerap kalsium dari ibu. Oleh itu ibu perlu memastikan keperluan kalsium cukup untuk ibu & janin     PROTEIN : Sangat penting dalam memastikan pertumbuhan yang baik untuk janin. Protein juga membantu membekalkan asid amino yang penting kepada janin.      OMEGA 3 : Kajian menunjukkan ibu yang mengambil Omega-3 sepanjang kehamilan berupaya memiliki anak yang mempunyai upaya menyelesai masalah seawal 9 bulan berbanding dengan yang tidak mengamalkannya.        Omega-3 membantu:-  dalam perkembangan otak janin.     elak masalah pembekuan dara     elak masalah risiko sakit jantung     elak masalah darah tinggi ketika hamil      Ramai ibu sangat berpuas hati dengan Set Hamil Shaklee, di samping ianya jimat kerana setiap botol boleh digunakan sehingga maksimum 6 bulan, Set Hamil Shaklee juga membantu mereka untuk menjalani proses kehamilan dengan lebih ceria & bertenaga! :blush::muscle:   Ehem, Syaza-lah tu antara ibu yang ceria dan bertenaga sepanjang pregnant, hihi. Rindunya nak pregnant lagi.  Fungsi Set Kehamilan dari Shaklee 1. ESP-energizing soy protein : ESP Shaklee Fungsi ESP ni dah di bancuh bersama Dragon Fruir! Nyummmm Protein untuk kuatkan rahim dan galakkan pertumbuhan sel baru pada janin. Protein soya untuk membekalkan tenaga dan baiki sel-sel rosak. Kulit baby jadi halus dan gebu bila ESP diamalkan ketika mengandung.    2. B-Complex with Asid Folic : fungsi b-complex Kandungan asid folik penting untuk perkembangan saraf, sel otak, tulang belakang, organ, kulit dan tulang-tulang bayi. B comp untuk control mood ibu hamil.  3. Vitamin C :                                                           vitamin c  Penting untuk imunisasi dan penjagaan kulit.  Ibu tak mudah jatuh sakit Kulit ibu bersih dari jerawat (ada sesetengah yang katanya alami jerawat hormon. Dengan Vitamin C, say bye-bye tu jerawat!)  4. Vita-Lea with iron formula :                                            Set Hamil Shaklee Mengandungi semua kandungan vitamin dalam jumlah yang kecil. Diformulasikan bersama iron untuk membantu pembentukan hemoglobin dalam darah. Bagi sesiapa yang mengalami masalah low HB, sangatlah digalakkan mengambil Vitalea ini. Beri tenaga ketika mengandung. Tak lemah dan letih.     5. OsteMatrix : Fungsi Set Hamil Shaklee  Mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Atasi cramp, kejang kaki, tarik mengkarung dan simpul biawak. Tidur lebih lena. Kalsium sangat penting untuk ibu mengandung kerana ketika mengandung, kalsium diserap oleh baby.  Yang paling penting masa nak meneran baby keluar kerana memerlukan sepenuh tenaga dan kudrat sampai bagi effect pada tulang-tulang dan urat-urat ibu. Oleh itu, pastikan kalsium diambil untuk mengelakkan dari tulang cepat reput.  6. Omega Guard : Set Hamil Shaklee   Bagi perkembangan mata dan otak baby serta untuk kawal kandungan gula dalam badan si ibu (elak diabetes semasa hamil).  Testimon Set Hamil Shaklee  Ok, now masanya untuk mak-mak rasa, dengar dan lihat sendiri pengalaman yang amalkan Set Hamil ni. Memang best and awesome!

6 Cabaran ketika hamil, semestinya lebih banyak lagi cabaran yang dilalui oleh seorang ibu hamil. Ini kerana, setiap orang memiliki cabaran dan pengalaman yang berbeza-beza. Namun, jika ada diantara 6 cabaran ketika hamil ini anda alami, bolehlah kenal pasti dan atasi supaya dapat dikurangkan cabaran tersebut. Kan?

Kak wawa doakan semoga kandungan kalian sihat dan selamat bersalin dan dipermudahkan urusan sehingga membesar baby kalian. Aaminn.

Baca :
1. Set Hamil Shaklee
2. Manfaat Pengambilan Vitamin Dan Mineral Ketika Hamil
Continue Reading