Saturday, 29 September 2018

Promosi Shaklee Bulan October 2018

Promosi Shaklee Bulan October 2018.

Assalamualaikum wbt,

Lagi 2 hari bulan September 2018 nak melabuhkan tirai. Jadi, kak wawa nak kongsikan dulu promosi  shaklee bulan Oktober 2018. Yang pasti, semuanya membuatkan mata anda semakin terang, cerah dan bulat. hehe.. Gara-gara melihat harga yang tak masuk dek akal.

Kak wawa tak perlu nak explain lebih lanjut pun tentang shaklee, kerana semua orang tahu bahawa produk shaklee is the best among the best. Am i right? Kalau dibuat survey kepada 10 orang rakyat Malaysia, 7 daripadanya adalah pengguna tetap.

Ok, jom kita lihat apa promosi shaklee bulan October 2018.

1. Promosi Vitamin C Shaklee Bulan October 2018

Belian 3 botol Sustained Release Vita-C Plus (Vitamin C) dengan 5% DISKAUN.

Promosi, Promosi Shaklee October 2018, youth skincare shaklee, zinc complex dah keluar, youth eye treatment, vitamin c shaklee, promosi vitamin c shaklee


2. Promosi Youth Skincare Shaklee Bulan October 2018

Belian setiap set Youth skincare shaklee dan dapat PERCUMA "Youth Carry All Travel Bag".
Its so cute!

Promosi, Promosi Shaklee October 2018, youth skincare shaklee, zinc complex dah keluar, youth eye treatment, vitamin c shaklee, promosi vitamin c shaklee


3. Promosi Set Lelaki Sejati Shaklee Bulan October 2018

Belian fullset Lelaki Sejati, anda dapat PERCUMA 2 Paper Bag.

Promosi, Promosi Shaklee October 2018, youth skincare shaklee, zinc complex dah keluar, youth eye treatment, vitamin c shaklee, promosi vitamin c shaklee


3. Promosi Youth Radiance Set Shaklee Bulan October 2018

Produk baru yang bakal dilancarkan bulan October nanti adalah Youth Eye Treatment.
Setiap pembelian Youth Radiance Set bersama Youth Eye Treatment, dapat 20% DISKAUN.

Promosi, Promosi Shaklee October 2018, youth skincare shaklee, zinc complex dah keluar, youth eye treatment, vitamin c shaklee, promosi vitamin c shaklee

Woww, tawaran menarik menanti anda di bulan October nanti. Haa, siapa yang nak cuba Youth Eye Treatment boleh laa simpan money siap-siap naa.. hihi

Siapa yang sering wujud mata panda, Youth Eye Treatment amat sesuai untuk anda gunakan. 

Hubungi kami: 

019-9966576 (Kak Wawa)
BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Penawar

Friday, 28 September 2018

Istighfar Penghapus Dosa

Istighfar Penghapus Dosa.

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi sahabat, Ya Allah, jadikan hari ini penuh keberkatan dalam hidup kami. Jom kita dengar kuliah dari Ustaz Ahmad Dusuki.

Zikir ini apa? Zikir berasal dari perkataan bahasa arab iaitu zakaro. Zikir ini apabila kita buat sesuatu dengan mengingati Allah. Contohnya, apabila kita nak drive dan kita baca doa. Apabila nak makan, kita baca doa makan.


Allah suka orang yang meminta ampun.

Firman Allah, 

Mana-mana orang yang hidup buat yang keji atau zalim pada diri sendiri, kemudian dia cepat-cepat istighfar (meminta ampun pada Allah), kamu akan dapati Allah itu Maha Pengampun dan Mengasihani pada dia.


Thursday, 27 September 2018

6 Cabaran Ketika Hamil

6 Cabaran Ketika Hamil.

Assalamualaikum wbt,

Setiap wanita yang diberi kesempatan untuk hamil pasti merasai cabaran-cabaran yang mungkin tidak pernah dilalui sebelum hamil. Kak wawa nak kongsikan 7 cabaran ketika hamil, mungkin ia tidak menggembirakan namun ia adalah sebuah perjalanan yang patut kita hargai menjadi seorang ibu hamil. Kan?

Siapa friend kak wawa pernah alami cabaran ketika hamil ni? Jom kita cek sama-sama.

6 CABARAN KETIKA HAMIL

1. Kekejangan kaki

Biasanya ramai ibu hamil memanggil "tarik mengkarung", kaki cramp. Biasanya ia berlaku pada lewat kehamilan seperti semester kedua dan ketiga dan ia juga berlaku pada waktu malam. Kekejangan kaki berlaku disebabkan oleh ibu terlampau banyak berjalan dan kekurangan nutrisi kalsium. Jadi, kak wawa nasihatkan supaya ketika hamil pastikan nutrisi kalsium cukup untuk ibu dan bayi.


2. Berat Badan Berlebihan

Ketika hamil, ibu seringkali menjadikan alasan "baby lapar" ketika waktu makan. Membolehkan ibu untuk makan secara berlebihan. Tahukah anda, ibu hamil perlukan nutrisi yang lengkap bagi membantu pertumbuhan bayi dengan sempurna. Jadi, pengambilan makanan yang sihat secara kerap membantu ibu mengawal berat badan naik secara mendadak. Di awal kehamilan, elakkan minum atau makan makanan yang manis, ini kerana kandungan gula berlebihan dalam  badan boleh menyebabkan berat ibu meningkat dengan cepat. 

Maklum sajalah, ketika hamil ibu tidak digalakkan bersenam kan? Bila makan tapa bersenam, kesannya pastilah pertambahan berat badan.


3. Keguguran Rambut

Ketika hamil, kita seharusnya kena faham bahawa berlaku perubahan hormon dalam badan. Ini menyebabkan berlakunya keguguran rambut. Bagi kak wawa, untuk elakkan rambut gugur gunakan syampu yang bersesuaian dan conditioner yang sesuai.


4. Perubahan Emosi

Ketika hamil, para suami harus memainkan peranan paling penting terhadap isteri. Anda perlu lebih peka dengan perubahan emosi ibu hamil. Perubahan emosi ini disebabkan oleh peningkatan harmin, tekanan dan keletihan yang dialami.


5. Jisim Tulang Berkurangan

Ketika hamil, ibu memerlukan lebih banyak kalsium daripada sebelum hamil. Ini kerana ibu hamil terpaksa berkongsi kalsium dengan bayi dalam kandungan dimana ia perlu untuk pembentukan tulang, gigi dan lain-lain. Jika tidak diambil kalsium yang cukup, ia boleh menjejaskan kesihatan tulang ibu hamil. Kesannya di masa akan datang kepada ibu, gigi mudah rapuh, tulang mudah rapuh.


6. Mabuk Hamil

Mabuk ketika hamil sudah menjadi sinonim pada sesetengah wanita, namun ada juga yang tidak mengalami mabuk hamil ketika hamil contohnya seperti kak wawa. Alhamdulillah, sepanjang hamil 34 minggu ini, kak wawa langsung tak alami cabaran mabuk hamil.

Namun, ia agak sukar kepada ibu-ibu yang mengalami mabuk hamil kerana ia sedikitsebanyak mengganggu urusan harian ibu tersebut. Biasanya, mabuk hamil hanya berlaku diawal trimester pertama. Bagi mengelakkan keadaan ini berterusan, ibu hamil boleh mengunyah vitamin c chewable dari produk shaklee yang banyak membantu mengurangkan mabuk hamil ini.


6 Cabaran ketika hamil, semestinya lebih banyak lagi cabaran yang dilalui oleh seorang ibu hamil. Ini kerana, setiap orang memiliki cabaran dan pengalaman yang berbeza-beza. Namun, jika ada diantara 6 cabaran ketika hamil ini anda alami, bolehlah kenal pasti dan atasi supaya dapat dikurangkan cabaran tersebut. Kan?

Kak wawa doakan semoga kandungan kalian sihat dan selamat bersalin dan dipermudahkan urusan sehingga membesar baby kalian. Aaminn.

Youth Skincare Masuk Majalah Hijabista Edisi Oct-Nov 2018

Assalamualaikum wbt,

Woww, terkejut kak wawa bila team kami update di wassap group. Macam tak percaya, influencer pun pakai Youth dan dalam masa yang sama, dorang pun share pengalaman masing-masing selepas menggunakan Youth skincare ni. Woww sangat, jangan lupa dapatkan majalah hijabista ni tau.






Hot off the press! Majalah Hijabista Edisi Okt-Dis 2018. 

Mesti ada yang special dalam edisi ni kan? YES! Iklan YOUTH Skin Care daripada Shaklee! Ada lagi...cuba tengok page 86-89. 4-page spread Bual Hijabista. Ketahuilah Shaklee Effect 4 gadis gorgeous setelah mengenali rangkaian penjagaan kulit YOUTH! ❤❤

Get your copy at newsstands and book stores!

Nak tahu lebih lanjut tentang Youth shaklee? Boleh baca disini.

Saturday, 22 September 2018

Keunikan Lahir Bulan Mei

Keunikan Lahir Bulan Mei.

Assalamualaikum wbt,

Kenapa tiba-tiba up entry keunikan lahir bulan Mei? Pasti ramai yang tertanya-tanya kan. Sebenarnya kak wawa duk menghitung hari menunggu masa kelahiran pertama. Dalam tak lama pun, sebenarnya lambat lagi laa kan sebab kak wawa dijangka lahirkan baby pada awal bulan November, insyaAllah.

Tetiba terfikir, macam mana ye perangai anak kak wawa nanti. Sebab perangai kak wawa unik. hehe

Ye la, kita kan lahir bulan lima. Siapa sini geng dengan kak wawa? Apa yang uniknya lahir bulan 5?


Yang pasti, orang yang lahir bulan Mei ni memiliki kecantikan semulajadi. Haha.. Jangan marah uols, kak wawa gurau je. Tapi betul laa, orang yang lahir bulan Mei lebih kepada memiliki perwatakan lembut. 

Orang kata, perempuan ni "tangan yang menghayunkan buaian, boleh menggoncangkan dunia", ada jugak kadang-kadang ciri-ciri ni dalam diri kak wawa. Jika dicabar sampai tahap dah level kesabaran tu hilang, dia kenal la siapa orang yang lahir bulan 5 ni. hehe

Antara list yang ditulis kat bawah ni, kak wawa setuju 100% sebab memang ada laa. Lagi satu, orang lahir bulan Mei ni dia unik. Kalau boleh dia tak nak sama dengan orang lain. haha


Kan?? Setuju tak korang yang lahir bulan Mei? Santai pagi dihujung minggu.

Friday, 21 September 2018

8 Tanda Anda Sudah Nak Bersalin

8 Tanda Anda Sudah Nak Bersalin.

Assalamualaikum wbt,


kredit picture wisma bersalin ikhwan

Bagaimana kita nak tahu bila kita akan bersalin? Ramai yang pening dan sememangnya kita tidak dapat nak bagi masa sebenar bila kita akan bersalin. Tambahan pula bagi ibu hamil anak pertama. Kita tidak dapat nak mengagak waktu bersalin secara spesifik, namun kita boleh meneliti beberapa tanda yang digariskan oleh doktor yang berpengalaman.

Tubuh kita sebenarnya sudah bersedia sebulan awal untuk melalui proses kelahiran. Jadi, anda yang sedang hamil sebenarnya dapat merasakan beberapa tanda awal sebelum melalui proses kelahiran. 

Pada peringkat awal, anda mungkin akan merasa beberapa tindak balas tubuh anda seperti dibawah:


  • Sakit yang teruk pada bahagian bawah belakang atau pada bahagian abdomen, selalunya disertai oleh rasa kejang seolah-olah senggugut.
  • Anda boleh lihat sedikit darah (lelehan mukus berwarna kecoklatan atau bercampur dengan darah). Jika ia melepasi penyekat mukus yang menyekat serviks, anda berada di ambang pelahiran atau mungkin dalam masa beberapa hari lagi. Ia adalah tanda yang proses kelahiran sedang berlaku.
  • Kontraksi berlaku pada jarak waktu yang lebih pendek dan kerap, dan menjadi lebih lama dan lebih sakit.
  • Air ketuban anda pecah tetapi proses kelahiran hanya berlaku jika disertai dengan kontraksi yang membuka serviks anda.



  • Tanda-tanda lain hendak bersalin termasuk:


    • Ringan (apabila kepala bayi mula turun ke bawah dan tetap pada posisinya dalam pelvis anda). Anda akan dapati ketika ini lebih mudah bernafas dan makan. Tetapi anda juga lebih kerap membuang air kecil.
    • Pertambahan rembesan faraj dan lebih berlendir.
    • Kontraksi Braxton Hicks yang lebih kerap dan lebih kuat.
    • Pembuangan najis lebih mudah.


    Kredit sumber babycenter.

    Hai Mommy, sudahkan anda bersedia untuk keluarkan baby? hihi. Bagi persediaan mommy untuk berpantang dengan lebih sihat dan cergas, boleh usha-usha supplemen shaklee untuk berpantang di SINI dan testimoni berpantang bersama set bersalin shaklee di SINI.

    Promosi Shaklee Sempena Hari Malaysia 2018

    Promosi Shaklee Sempena Hari Malaysia 2018.

    Assalamualaikum wbt,



    Sempena menyambut Hari Malaysia 16 September yang lalu, shaklee juga bersama-sama meraikan hari bersejarah negara kita dengan mengadakan Promosi Eksklusif Shaklee hanya 1 hari sahaja iaitu pada 22 September 2018 (esok) kepada semua rakyat Malaysia dan Pengedar shaklee seluruh negara.

    Promosi shaklee sempena hari Malaysia ini diadakan di semua cawangan shaklee seluruh Malaysia termasuk HQ Shaklee di Sunway Geo serta boleh juga dilakukan secara ‘online’. Dibawah ini kak wawa sertakan info tentang Promosi Eksklusif Shaklee:


    Tarikh : 22 September 2018 

    Tempat & Waktu : Semua Cawangan & HQ Shaklee (Time : 10 am - 7 pm) & Order Online (10am - 11pm)

    Sempena meraikan Hari Malaysia 2018, shaklee akan memberi hadiah cabutan bertuah yang boleh anda miliki dan menangi. Terutama kepada anda yang ingin mendaftar sebagai pengedar shaklee.



    Sempena sambutan hari Malaysia 2018 ini. pelbagai aktiviti berlangsung sepanjang 1 hari. Anda boleh mengambil peluang untuk membuat born check, skin analysis, BMI body check, Blood presure, glucose & cholesterol test. 


    Sepanjang 1 hari esok, anda berpeluang memenangi hadiah-hadiah menarik tau. Antara hadiah menarik yang bakal dimenangi adalah vitamin shaklee, youth skincare shaklee, limited edition wrislet, container dan lain-lain.

    Setiap pendaftaran baru bersama dengan pembelian minima 200uv, anda layak untuk mendapat,

    Payung Youth yang Eksklusif secara PERCUMA

    Selain itu, khas untuk anda yang mengamalkan minum Vivix. Setiap pembelian 2 botol Vivix  pada hari esok, anda bakal mendapat 5% diskaun dan PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE serta boleh membeli satu (1) “RED HOT COOLER BAG with EXCLUSIVE VIVIX SPOON” dengan harga RM8.00 sahaja.

    Woww, bukan itu sahaja tau. Kita ada promosi tambahan iaitu,

    Setiap pembelian 6 botol Vivix pada hari esok juga, anda akan mendapat PERCUMA SEBOTOL VIVIX dan PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE serta boleh membeli dua (2) “RED HOT COOLER BAG with EXCLUSIVE VIVIX SPOON” dengan harga RM8.00 satu.

    • Percuma keahlian
    • Percuma 1 botol vivix
    • Cooler bag + spoon - rm8
    • Cash rebate rm251
    • Cabutan bertuah
    Bestnya, cuma 1 hari sahaja tau. Ingat ye 22 haribulan September 2018 sahaja. Bagi yang buat belian online, anda hanya boleh membuat belian selepas jam 10 pagi. Jika beli sebelum 10 pagi dan selepas 11 pm, anda tak layak dapat hadiah cabutan bertuah.

    Ehh, boleh ke dapat semua? Ya, insyaAllah. Jika sebelum ini shaklee buat lucky draw, kebanyakkan pembeli offline dan online, semua dapat hadiah tau. Seronok sangat, kalau dapt lagi vivix kan. hihi

    Jika anda nak dapatkan vivix harga promosi, boleh hubungi kak wawa seperti di bawah ye.

    Hubungi kami: 

    019-9966576 (Kak Wawa)
    BYG Families
    Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
    Your Certified Shaklee Product Consultant
    COD Bandar Penawar

    Thursday, 20 September 2018

    Wednesday, 19 September 2018

    Tuesday, 18 September 2018

    Tips Penjagaan Ibu Hamil Bila Capai Usia 8 Bulan

    Tips Penjagaan Ibu Hamil Bila Capai Usia 8 Bulan.

    Assalamualaikum wbt,

    Apabila usia kandungan semakin membesar dan mencecah usia lapan bulan atau 32 minggu, perubahan bentuk fizikal semakin ketara. Pada kandungan lapan bulan, perut semakin membesar menyebabkan berlakunya rasa sakit belakang, bontot, bahagian pinggang dan kejang kaki (cramp).

    Pada waktu ini, ibu hamil perlu lebih berhati-hati kerana boleh mengundang masalah berpanjangan selepas hamil. Apa yang perlu anda lakukan? Tips ini kak wawa sendiri amalkan, sekurang-kurangnya rasa sakit, lenguh dan kurang selesa dapat dikurangkan.

    Tips Penjagaan Ibu Hamil Bila Capai Usia 8 Bulan
    1. Pastikan anda rehat secukupnya. Kurangkan aktiviti berdiri dengan lama. Mungkin sesetengah orang yang bekerja dengan berdiri dan berjalan dengan banyak.
    2. Pastikan posisi tidur yang betul. Seeloknya, gunakan bantal lembut dibahagian kepala, bahagian belakang, perut dan kaki. Penggunaan bantal mengandung (Maternity pillow) sangat bagus bagi mengelakkan rasa tidak selesa dan lenguh pinggang.
    3. Pastikan anda menggunakan bantal pelapik dibahagian belakang, jika bekerja dalam keadaan duduk. Ia bagi mengelakkan tulang belakang menjadi sakit atau lenguh.
    4. Elakkan mengangkat bebanan yang berat.
    5. Banyakkan berehat, namun bagi ibu yang berkerjaya perlu kurangkan aktiviti berdiri yang lama.
    6. Pengambilan kalsium penting bagi elakkan kaki anda kejang atau cramp. Cramp kaki merupakan saat yang paling menyakitkan bagi ibu hamil. Ia berlaku kerana ibu hamil kekurangan kalsium.
    7. Pemakanan yang sihat membantu anda mendapatkan kesihatan yang baik sewaktu hamil. Pengambilan zat besi, asid folik, vitamin c, protein, minyak ikan amat penting untuk memberikan kesihatan yang baik dan selesa buat ibu hamil.
    kredit image pakcik google

    Pengambilan supplemen penting untuk kesihatan ibu dan bayi. Nak tahu tak apa yang kak wawa consume sepanjang kehamilan?


    Set Hamil Shaklee

    Kredit image from #teaminsta
    Trimester Pertama Kehamilan

    πŸ’ESP
    ♻ memberikan tenaga berpanjangan
    ♻ kulit ibu dan bayi cantik, gebu, bersih

    πŸ’ B-COMPLEX (asid folik) (120biji)
    ♻ melindungi bayi dari kecacatan saraf tunjang 
    ♻ menghalang ibu dari risiko kanser dan strok

    πŸ’ VITA-LEA (120biji)
    ♻ mengelakkan masalah anemia ataupun kekurangan sel darah merah
    ♻mengurangkan risiko bayi pra-matang dan masalah bayi kurang berat badan

    πŸ’ VITA-C (180biji)
    ♻ mengurangkan risiko demam ataupun selsema

    πŸ’ OSTEMATRIX (120biji)
    ♻ membantu pertumbuhan tulang dan gigi yang sihat untuk ibu dan bayi
    ♻ mengelakkan kekejangan, cramp

    Tambah semasa Trimester 2

    πŸ’ OMEGA GUARD (90biji)
    ♻ membantu perkembangan otak bayi


    Alhamdulillah, kesemua produk untuk kehamilan (set hamil shaklee) kak wawa consume. Dari segi tenaga, alahan ia sangat membantu kak wawa. Di awal kehamilan, kak wawa langsung tidak tinggal set hamil shaklee kerana ia sangat membantu pembentukan bayi memerlukan nutrisi yang lengkap bagi membantu perkembangan janin yang sihat. Jangan skip nutrisi yang diberi oleh doktor sekiranya anda tidak mengambil sebarang supplemen lain. 

    Ada sahabat kak wawa tengah hamil? Haa, jaga kesihatan tau.

    Jika berminat untuk dapatkan set hamil shaklee, boleh hubungi kami seperti no yang tertera dibawah atau boleh hubungi agen-agen kami di SINI.

    Hubungi kami: 

    019-9966576 (Kak Wawa)
    BYG Families
    Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
    Your Certified Shaklee Product Consultant
    COD Bandar Penawar

    Saturday, 15 September 2018

    Keadaan Dan Langkah Penjagaan Penuaan Kulit Mengikut Usia

    Keadaan Dan Langkah Penjagaan Penuaan Kulit Mengikut Usia.

    Assalamualaikum wbt,

    Tahukah anda, penuaan kulit bermula apabila anda mencapai umur 25 tahun. Hal ini menyebabkan keadaan kulit menjadi cepat tua jika tidak dijaga dengan betul.

    Apakah keadaan kulit kita pada usia 20-an?

    Pada usia ini, boleh dikatakan perubahan dari remaja ke belia. Keadaan ini paling tinggi berlakunya perubahan hormon dan menyebabkan berlaku keadaan kulit yang sensitif. Antara keadaan kulit pada usia 20-an adalah :

    • Berminyak dan liang roma tersumbat.
    • Cenderung kepada masalah jerawat.
    • Kulit kering.
    • Paras kolagen dan elastin yang sihat tetapi mula menurun secara perlahan.
    Apa yang perlu kita lakukan bagi mengatasi masalah kulit pada usia 20-an?
    • Lakukan rutin penjagaan kulit harian yang baik terdiri daripada pencuci, toner dan pelembap.
    • Pakai perlindungan matahari untuk mengurangkan kerosakan kulit.
    • Sapu krim malam yang membantu membina kolagen dan elastin anda.


    Apakah masalah dan keadaan kulit kita pada usia 30-an?

    Apabila menginjak usia 30-an, perubahan kulit berlaku lebih kepada masalah kulit yang berkaitan dengan jeragat, garis penuaan dan kekurangan elastin dan kolagen.

    Masalah dan keadaan kulit pada usia 30-an:
    • Terdapat kedutan dan garis halus.
    • Kulit kusam, tona kulit tidak sekata dan pigmentasi (jeragat).
    • Kehilangan kolegan dan elastin kulit.
    • Pembaharuan sel kulit semakin perlahan.
    Apa yang perlu kita lakukan bagi mengatasi masalah kulit pada usia 30-an?
    • Teruskan rutin penjagaan kulit harian yang baik bersama perlindungan matahari.
    • Tambah serum untuk menyokong penghasilan kolagen, elastin dan pembaharuan sel kulit.


    Apakah masalah dan keadaan kulit kita pada usia 40-an?

    Apabila mencapai usia 40-an, perubahan kulit semakin jelas ketara jika tidak dijaga dengan baik. Jika pada usia 30-an, keadaan kulit menampakkan garis-garis kedutan, kini ia semakin jelas jika tidak diatasi seawal mungkin.

    Masalah dan keadaan kulit pada usia 40-an:

    • Kulit kering dan kusam kerana kebolehan mengekalkan kelembapan semakin berkurangan.
    • Kedutan, garis halus, liang roma dan pigmentasi semakin jelas.
    • Kehilangan lebih banyak kolagen dan elastin, pembaharuan sel yang perlahan.
    • Kulit semakin nipis dan kendur.

    Apa yang perlu kita lakukan bagi mengatasi masalah kulit pada usia 40-an?
    • Teruskan rutin penjagaan kulit harian yang baik bersama perlindungan matahari.
    • Teruskan serum untuk membantu menyokong penghasilan kolagen, elastin dan pembaharuan sel kulit.
    • Tambah rawatan anti-penuaan seperti vitamin C dan E.


    Apabila kita mengetahui masalah dan keadaan kulit sendiri dengan lebih mendalam, maka lebih mudah untuk kita hadapi dan lakukan penyelesaian bagi mengelakkan berlakunya penuaan kulit lebih cepat sebelum sampai masanya.

    Jadi, jom semua kita jaga kulit wajah kita dari berlakunya proses penuaan jadi lebih cepat. Jika anda sedang mencari set skincare yang dapat mengatasi masalah penuaan kulit dengan cepat, boleh cuba Youth skincare dapat membantu menjadikan kulit anda 10 tahun lebih muda dari usia sebenar.

    Hubungi kami: 

    019-9966576 (Kak Wawa)

    BYG Families
    Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
    Your Certified Shaklee Product Consultant

    COD Bandar Penawar


    Tuesday, 11 September 2018

    Youth Skincare Shaklee : Kelebihan, Testimoni, Cara Penggunaan Dan Harga Baru Selepas SST

    Youth Skincare Shaklee : Kelebihan, Testimoni , Cara Penggunaan Dan Harga Baru Selepas SST.

    Assalamualaikum wbt,



    Ramai yang tertanya-tanya dan teringin nak mencuba Youth Skincare shaklee fullset, namun masih berkira-kira kerana melihatkan harganya yang boleh bayar bulanan rumah. Kan? Hihi

    Tahukah anda, sesuatu produk jika harganya sedikit mahal bagi rakyat marhaen ia merupakan produk yang paling baik untuk kita gunakan. Samada dari segi kandungan, jangka panjang mahupun kesan keatas penggunaannya semestinya dijamin 100 peratus selamat untuk digunakan. 

    Untuk tidak berceloteh panjang, kak wawa nak bagitahu kelebihan menggunakan setiap produk skincare resvolusi baru shaklee ini yang mana mengambil masa 8 tahun kajian sebelum ia dipasarkan. 8 tahun bukanlah suatu masa yang sekejap, jika diukur dengan usia kita dar umur awal 20an, kini dah jadi akhir 20an dan nak masuk awal 30an pun. Begitu shaklee menitik beratkan setiap produknya. Tidak sewenang-wenang keluarkan tanpa melakukan kajian secara menyeluruh, bagi mengetahui kesan yang kurang baik pada customer. 

    KELEBIHAN DAN FUNGSI YOUTH SKINCARE SHAKLEE

    1. Luminous Gel Oil Cleanser (Siang & malam)

    🍏 Pencuci wajah 3 dalam 1, tidak mengandungi sabun, PH seimbang.
    🍏 Memperhaluskan kulit
    🍏 Melembutkan kulit.
    🍏 Menyucikan kulit.
    🍏 Menyediakan kulit untuk langkah seterusnya (apply toner).
    Harga Retail : RM193.75 (125ml)


    2. Perfecting Skin Toner (Siang & malam)

    🍏 Bebaskan kulit dari sel-sel kusam.
    🍏 Bersihkan kulit dari ejen pencemar persekitaran.
    🍏 Membersihkan sel kulit mati.
    🍏Menghidratkan dan melembapkan kulit.
    🍏 Membekalkan nutrisi pada kulit.
    Harga Retail : RM200 (177ml)


    3. Youth Activating Serum (malam) 

    🍏 Mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang keitikal.
    🍏 Menggalakkan pengahasilan kolagen dari luar dan dalam.
    🍏 Memperbaharui sel sehingga mendalam.
    🍏 Menjadikan kulit anda lebih muda, remaja dan berseri.
    Harga Retail : RM412.50 (30ml)


    4. Age Defense Moisturizer - SPF 50 (Siang)

    🍏 Melindungi kulit lebih dari sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA & UVB.
    🍏 Melembapkan kulit.
    🍏 Menambahbaik penampilan kulit secara menyeluruh.
    Harga Retail : RM206.25 (50ml)


    5. Advanced Renewal Night Cream - Light (Malam)

    🍏 Menggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa tidur.
    🍏 Merangsang penghasilan kolagen dan elastin.
    🍏 Menjadikan kulit lebih muda, licin dan cerah.
    Harga Retail : RM250 (50ml)


    6. Advanced Renewal Night Cream - Rich (Malam) 

    🍏 Sesuai untuk anda yang sering tidur beraircond / berhawa dingin.
    🍏 Menghidrat kulit dan melembapkan kulit secara mendalam.
    🍏 Meningkatkan tenaga sel semasa tidur.
    🍏 Membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin dan cerah.
    Harga Retail : RM250 (50ml)


    7. Radiance C + E (Malam)

    🍏 Radiance perlu digunakan bersama / selepas apply serum untuk dapatkan kesan yang menakjubkan.
    🍏 Membantu menegangkan kulit.
    🍏 Mencerahkan kulit.
    🍏 Mengurangkan kehadiran garis halus dan kedutan.
    🍏 Mengurangkan kehadiran tompok usia.
    🍏 Melicinkan tekstur kulit.
    🍏 Memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.
    Harga Retail : RM412.50 (60 capsules)


    Cara Penggunaan Youth Skincare Shaklee




    TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE

    1. Testimoni Youth skincare - kulit lebih cerah, licin, berseri selepas sebulan menggunakan Youth skincare.

    2. Testimoni Youth Skincare - kulit lebih cerah, bebas jeragat, tidak berminyak, tona kulit lebih sekata selepas sebulan menggunakan youth skincare.

    3. Testimoni Youth Skincare - kulit lebih cerah, jeragat semakin hilang selepas menggunakan youth skincare.

    4. Testimoni Youth Skincare - Selepas 6 bulan menggunakan youth skincare, kulit berjerawat teruk kini semakin hilang. Boleh lihat gambar kedua dibawah Top 6 Youth Star. 

    Perubahan ketara selepas penggunaan Youth skincare 6 bulan. Keadaan kulit yang mengalami kerosakan teruk, penggunaan dan kesan jangka panjang perlukan kesabaran yang tinggi.

    5. Testimoni Youth Skincare - tona kulit lebih sekata, parut jerawat semakin hilang. Kesan jeragat juga semakin hilang selepas 4 bulan penggunaan youth skincare.

    6. Teatimoni Youth Skincare - tiada lagi kulit kusam. 
    7. Testimoni Youth Skincare - Kulit berjeragat sudah hilang selepas menggunakan youth skincare. Kulit lebih cerah berseri.

    Alhamdulillah, kesan yang menakjubkan buat pengguna Youth Skincare shaklee. Testimoni terhebat yang mampu menjadikan pelaburan anda kepada skincare semulajadi ini sangat berbaloi.

    Untuk pengetahuan semua, bulan september ini kita ada promosi besar-besaran dengan pembelian FULLSET Youth Skincare shaklee.

    PROMOSI BELIAN FULLSET DAPAT PERCUMA ALAT URUT (mulfunction) SEHINGGA 30 SEPTEMBER 2018
    --------
    Pembelian fullset ini anda akan mendapat pelbagai faedah, antaranya: 
    🍏 Fullset (6-7 item)
    🍏 Alat Urutan Wajah (multi-function) - Chargeable
    🍏 Keahlian Percuma (tanpa perlu bayar rm75)
    🍏 Cash Rebate melebihi RM46 & keatas
    🍏 Cara Pengguna yang betul


    Jadi, jangan lepaskan peluang untuk dapatkan fullset youth skincare shaklee dan rasai sendiri pengalaman menjadi duta produk shaklee.😊

    Jika berminat, boleh hubungi kami seperti no yang tertera dibawah atau boleh hubungi agen-agen kami di SINI.

    Hubungi kami: 

    019-9966576 (Kak Wawa)
    BYG Families
    Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
    Your Certified Shaklee Product Consultant
    COD Bandar Penawar

    Tuesday, 4 September 2018