Bersediakah Anda Menyusu Bayi Sendiri?

Assalamualaikum wbt,

Bulan ni promosi shaklee bertemakan ibu dan anak.😍




Macam tau2 je mami tengah excited nak lalui pengalaman jadi ibu dan punyai anak.

Bila dah masuk pertengahan 2nd trimester ni, nurse akan bagi sedikit info kepada mami tentang penyusuan ibu. Kenapa penting ibu menyusu, cara nak menyusu dan sebagainya.

Tapi, nurse pun busy kan. Tak sempat nak cerita semua, solusinya dia suruh mami baca sendiri.😄

Mami is okay je, sebab banyak sangat bacaan tentang penyusuan susu ibu ni.

Selain pengetahuan am dan faktor luaran bagi mami bersedia memberi susu ibu nanti, persediaan dalaman jugak penting supaya proses penyusuan kepada bayi nanti lebih lancar dan steady.😘

Ilmu cara2 nak menyusu semua dah ada, bila tiba masa susu pulakk tak keluar. Boleh jadi haru mami kan? Anak lagi laa haru, menangissss je. Last2, mami terpaksa bagi susu formula. No no no! Jangan ok, jangan! 

Ssebelum semua tu terjadi, mami kena ready dari awal tau. Ambil #setmenyusu power by shaklee. InsyaAllah, dapat bantu mami2 kat luar sana menyusu baby nanti dengan lancar.

Mami tak nak cite orang lain yang dapat susu beroz2 kan, tapi mami sendiri yang baru masuk 6 bulan tapi susu dah meriah keluar. Tapi tak de laa sampai basah lencun baju mami. Nurse pun puji kat mami, baguslah awak ni baru 5-6 bulan, susu dah keluar banyak. Rezeki anak awak nanti ni. Hihi🤭

Alhamdulillah, mami rasa kan asbab makan #sethamilshaklee ni. Esp always minum, susu jadi lebih pekat tau. 🤭

Mami2, dah ready nak jadi master dalam breastfeeding? Hihi
Bersediakah anda menyusu bayi sendiri? Atau sudah merancang untuk memberi susu formula? 
Tepuk dada, tanya hati.😊

Hubungi kak wawa jika anda nak cuba set menyusu shaklee? Boleh order dengan kak wawa ye.

Hubungi kami: 

019-9966576 (Kak Wawa)

BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Your Certified Shaklee Product Consultant

COD Bandar Penawar
Pengeposan ke seluruh Malaysia

1 comment:

vitamin Syaza said...

wah best2 promo bulan ni :)