Pengalaman Jadi Mangsa Mercury Skincare

Pengalaman Jadi Mangsa Mercury Skincare

Assalamualaikum wbt,

Wawa baru lepas terbaca pengalaman blogger Namee Roslan, yang jadi mangsa skincare yang ada merkuri. Teruknya, korang boleh singgah baca kat sana.

Bila ingat balik, wawa juga pernah menjadi mangsa mercury skincare pada 2004 hingga 2007. Dulu wawa tak pernah pakai skincare waima pencuci muka. Wajah wawa zaman sekolah dulu boleh katakan macam kulit baby laa. Wawa pergi kelas pun pakai bedak powder johnson baby je. kiki

Lepas masuk universiti, mulalah terpengaruh dengan kawan-kawan yang pakai skincare. Lepas tu terus cuba 1 set, hampir beratus juga laa harga dia. Mahal laa juga untuk student yang bergandung dengan duit PTPTN. haha. tapi gatal juga nak pakai.

Baru pakai seminggu mercury skincare tu, Ya Allah tiba-tiba kulit wawa jadi teruk. Merah, gatal naik radang seluruh wajah. Selepas itu, bermulalah episod derita wajah kekal berjerawat hampir bertahun-tahun. Macam-macam produk wawa guna lepas tu, semata-mata nak hilangkan jerawat dimuka. Apa yang wawa dapat, bukan jerawat yang hilang, tapi makin membiak dengna gembira.

Setelah beberapa tahun, keadaan masih sama tak berubah. Wawa terus fedup dengan skincare, mula dari hari tu wawa stop semua skincare dan langsung tak pakai apa-apa pergi kelas. Memang bare face betul. Sampaikan wawa cakap kat diri sendiri, kalau tak de orang nak akt aku pun tak apa. haha
(sampai macam tu sekali)

Selepas habis study, wawa mula bekerja dan terjumpalah dengan produk shaklee. Bermula waktu itulah, wawa ambil supplemen untuk pulihkan sel-sel kulit yang rosak secara konsisten. Alhamdulillah, setiap tahun kulit wawa makin berubah. Selepas itu, wawa tambah pula dengan skincare shaklee iaitu Nutriwhite (pada awal penggunaan skincare). Mulai awal tahun ini, wawa bertukar ke brand shaklee juga, cuma skincare yang lebih power iaitu Youth Skincare. 

Alhamdulillah, kini wawa stay bersama Youth skincare yang mengembalikan kegembiraan pada wawa. Kulit lebih lembut dan licin.

Youth skincare 100 peratus bebas bahan kimia. nak baca lanjut tentang youth, boleh teruskan di SINI.

2 comments:

paridah said...

SAYANG MUKA CANTIKJADI MANGSA SKINCARE MERCURY...WANITAMESTI BIJAK PILIH SKINCARE YG SERASI DGN KULIT

Kak Wawa said...

@paridah

betul tu kak..