Inspirasi - Kak Eha Insan Biasa Tapi Income Luar Biasa

Assalamualaikum wbt,

Menjana income bersama shaklee satu pengalaman yang semua orang boleh lalui. Bila orang tanya, berapa income u dalam shaklee. Kami diajar untuk tidak dedahkan kerana bukan income yang kami cuba nak sampaikan tapi kepuasan yang kita boleh dapat selepas mempunyai income luar biasa besar dan hebat.

Ehhh, jual vitamin pun boleh jadi jutawan? Of course, semestinya. 

Kak Eha Insan Biasa Tapi Income Luar Biasa

kisah inspirasi, inspirasi, inspiried, aktiviti bisnes, bisnes shaklee, love story, shaklee story

Balik dari kelas di Shaklee Branch JB semalam, kak wawa tunjuk kat suami.

Abang, nak tengok tak gambar sayang ambil dengan Master-Master?

Dia anggukkan je, layan laa bini dia yang tengah excited ni kan.

Lepas tu, kak wawa pun tunjuk gambar dengan kak eha.

Abang, ni kak eha bekas cikgu yang ada anak 5 ke 6 orang. Abang nak tau dak income kak eha berapa?

Suami kak wawa tanya lagi. Emmmmmmm, berapa?

Ni income kak eha rmxx xxx.xx dan income ni lebih kurang 20-30 ringgit lagi nak capai rmxxx xxx.xx SEBULAN! Bukan setahun bang.

Terus suami kak wawa terbeliak biji mata.😄😄


Katanya, ni ke? Macam ni ke? Biasa je tengok orangnya. Tak macam jutawan pun. 

Ye bang, kak eha hanya buat melalui telefon je. Tak ada office. 


Inilah specialnya bisnes shaklee, we never expose total income dan orang tak tahu pun berapa income kita kalau kita tak cakap. 

Sebab bukan budaya dalam bisnes shaklee untuk tayang income. Uols tengok je laa master-master dalam shaklee, kita tak jangka pun income dorang macam ni. Sebab mereka sangat rendah diri.

Pada mereka, hanya inginkan kejayaan buat downline dan nak bantu anak-anak dibawahnya untuk berjaya.

Begitulah juga kak wawa. Niat kak wawa recruit agen dibawah BYG ini bukanlah semata2 untuk uols dapatkan harga membership sahaja tau.

Kak wawa tahu, ramai sangat diluar sana punyai cabaran dengan kewangan, kesihatan dan kebebasan masa bersama keluarga. Setuju?

Setiap bulan kita menunggu gaji dengan kerja hakiki yang cuma beberapa rm sahaja. Bila masuk gaji ke dalam akaun wantu pagi, waktu petang atau esoknya gaji uols dah kering.

Sampaikan nak bagi kat mak ayah pun berkira-kira. Sampaikan mak ayah minta belikan itu ini pun kita terpaksa tunggu gaji pada bulan depan.

Tak malu ke kita? Padahal mak ayah sanggup bagi apa saja dekat kita sewaktu nak besarkan kita jadi manusia.

Time study tak de duit, call mak nak rm100/rm200/rm300. Sepantas kilat mak boleh bagi. Betul dak?

Tapi bila turn kita, nak bagi rm1000 sebulan pun ketaq kaki tangan nak hulur. Kita katakan mak ayah faham gaji kita sikit, tapi tak pernah ada usaha untuk besarkan gaji atau tambah income tambahan.

Tak malu ke kat mak ayah? Kak wawa belum mampu bagi banyak kat mak, sekurang-kurangnya mak gembira dan happy bila kita mampu bagi kat mak bila-bila masa dengan amount yang kita tak pernah rasa nak berkira. Tak perlu tunggu hari gaji kerja hakiki pun, dapat bonus shaklee tengah bulan separuh kita boleh bagi kat mak. Ataupun sepenuhnya bonus kita bagi kat mak ayah. Tentu mereka happy. 😊😍

Ingin berikan kebahagian dan kegembiraan pada emak? Jom bersama kak wawa menjana income membantu mak ayah kita.

http://www.wasap.my/60199966576/

Kak Wawa
Your Business Mentor

1 comment:

Noor syuhada said...

She is very humble and great person indeed! truly adore her