VIVIX ATASI KEROSAKAN SEL SETIAP HARI

Assalamualaikum wbt,

Images for vivix atasi kerosakan sel badan Vivix Halang Kerosakan Sel Akibat Radikal Bebas BAGAIMANA VIVIX BERTINDAK MEMPERBAIKI MUTU KESIHATAN Bagaimana Vivix Bantu Atasi Pelbagai Penyakit Akibat Penuaan Sel? Ketahui Bagaimana Vivix Atasi Kanser Dengan Terperinci   Manfaat Vivix dalam Memelihara Sel Badan Kita Untuk Elak Sel Rosak Atasi Masalah Kulit Rosak Dengan Vivix    Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children  Makanan Kesihatan Shaklee Untuk Kanak-Kanak, Multivitamin Kana-kanak, Product, Produk, Produk Label, Vita-Lea For Children, Vita-Lea For Kids, Pengedar shaklee johor, pengedar vivix johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix shaklee Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children
Image sumber google

Setiap hari sel badan kita mengalami kerosakan lebih berjuta2 sel.

Tapi, ramai je yang buat tak endah. Ada aku kesah? Katanya.

Ok, macam ni. Sel2 badan merupakan penyumbang utama kepada kesihatan tubuh badan. Jika cantik dan sihat sel-sel badan kita, maka sihatlah tubuh badan kita.


Jarang kita dengar, orang sakit sebab sel badan die sihat. Ehh, bab2 sel lagi tak pernah dengar.😄

Orang biologi je tahu apa itu sel. Betul dak? Ke tak tau jugak? Kak wawa orang sains matematik, jadi memang kurang faham sangat bab2 dalaman badan. Tapi, selepas join bisnes shaklee sikit2 kak wawa belajar tentang kesihatan badan di mana ia sangat berkait dari organ, anggota badan, otot2 sehinggalah sel2 badan.

Ok, kita balik kepada sel badan. Dalam badan kita ni ada jaringan yang bersambung. Terbentuk ya sebentuk tubuh kita ni sebab Allah buat jaringan sel2 ini bersambung.

Images for vivix atasi kerosakan sel badan Vivix Halang Kerosakan Sel Akibat Radikal Bebas BAGAIMANA VIVIX BERTINDAK MEMPERBAIKI MUTU KESIHATAN Bagaimana Vivix Bantu Atasi Pelbagai Penyakit Akibat Penuaan Sel? Ketahui Bagaimana Vivix Atasi Kanser Dengan Terperinci   Manfaat Vivix dalam Memelihara Sel Badan Kita Untuk Elak Sel Rosak Atasi Masalah Kulit Rosak Dengan Vivix    Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children  Makanan Kesihatan Shaklee Untuk Kanak-Kanak, Multivitamin Kana-kanak, Product, Produk, Produk Label, Vita-Lea For Children, Vita-Lea For Kids, Pengedar shaklee johor, pengedar vivix johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix shaklee Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children
Image from google

Pernah tak tengok jaring? Kalau ada orang buat patung bentuk manusia dengan jaring dan terbentuk manusia. Uols bayangkan, jaringan itulah sel2 badan kita.

Faham ke?

Setiap hari, sel2 atau jaring2 sambungan badan kita rosak. Berpunca daripada persekitaran yang kotor, radikal bebas, asap rokok dan lain2. 

Cuba bayangkan, jaring-jaring yang kita buat manusia tadi, putus sikit demi sikit. Lama kelamaan dah tak jadi bentuk manusia kan? Dia jadi kecut, membengkok, meleper, dan sebagainya.

Begitu juga manusia, bila jaringan sel2 badan kita rosak setiap hari dan kita tidak cegah dari rosal lebih teruk, akibatnya kita sendiri. Pebagai penyakit akan datang menyerang, imuniti rendah, kulit berkedut, tulang rapuh, tidak bermaya dan paling malang sekali apabila terdapatnya kanser.

Takut dak?

Wawa ambil contoh pokok besar yang gah. Pada pengamatan kita pokok itu sangat elok. Pernah tak dengar berita tahun ni, pokok tepi jalan tumbang atas jalan raya mengakibatkan kematian. 

Kenapa pokok itu tumbang? Sebab akarnya rosak. Akar pokok umpama sel badan. Jika tidak dijaga dengan baik, badan kita jadi tidak sihat.

Ada ke cara untuk atasi masalah sel badan rosak? Semestinya ada iaitu VIVIX shaklee.

Ia bertindak sehingga tahap sel badan, supaya mengekalkan kesihatan sel sehingga tahap yang optimum.


SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

1 comments:

Sheila Adziz said...

menarik sgt vivix ni... supplement yg hebat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...