CARA NAK LAJUKAN INTERNET WIFI

Assalamualaikum wbt,

Ramai yang menjadi pengguna internet, ada yang memilih menggunakan wifi TM, Yes 4G, P1Max, Digi, Celcom, Umobile dan lain-lain. Walau apa pun perkhidmatan internet yang kita gunakan, PASTI inginkan kelajuan semaksimum mungkin. Kalau boleh, download video tu 1 saat je. haha

Kadang kala kita tidak tahu, mana satu yang terbaik untuk kita langgan. Yang mana satu laju, kita belum pasti. Selepas membayar dan membawa pulang ke rumah, barulah kita tahu laju ke tidak internet kita kan?




Cara ini wawa kongsikan supaya uols dapat memperbaiki kelajuan internet di rumah korang pada bila-bila masa. Cara ini wawa kreditkan kepada Manikam service operator Yes 4G yang tak kedekut ilmu ajar wawa macam mana nak bagi speed internet kita laju.

CARA-CARA LAJUKAN INTERNET WIFI DIRUMAH

Klik START BUTTON -> Klik shift+5 -> Taip TEMP -> Klik shift+5

Dia akan keluar folder dibahagian atas %temp% , so klik folder tersebut.

Klik ctrl+A -> DELETE ALL

Lepas tu, uols cari recycle bin -> Klik all dan delete.


Kemudian, klik start button lagi, cari CMD -> Klik COMMAND PROMPT

Taip [ping<jarak>-n<jarak>100<jarak>www.google.com] -> Klik enter

Bahagian google.com itu boleh tukar dengan mana-mana web yang uols masuk dia agak slow.

Tunggu sehingga selesai dan keluar result.

Sent-100, receive-100, lost-0

Maksudnya, internet kita lajulah. Kalau received kurang dari 50, better contact care line masing-masing.

Ok? Faham ke.

CONTACT NUMBER YES 4G : 018 833 000






SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

1 comments:

dear anies said...

blk nnt nk try laaa... terima kasih berkongsi ilmu ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...