Tips Menabung Untuk Buat Umrah

Assalamualaikum wbt,

Ya Allah, izinkan aku, suamiku, kedua ibua ayahku, kedua mertuaku, adik beradikku, jiran tetanggaku, sahabat2 ku, keluargaku jauh mahupun dekat. Perkenankanlah impian kami untuk menunaikan umrah dan haji pada usia muda dan sihat. Amin Ya Rabbal Alamin.

Usaha ini wawa terinspirasi dari seorang blogger, wawa lupa blogger mana yang mana beliau menyimpan duit rm20 selama setahun untuk anaknya. Tahu tak berapa nilai simpanan yang beliau dapat? Lebih kurang rm13k.

Woww sangat kan. Kalau dia boleh, takkan kita tak boleh kan. Meh wawa tunjuk apa yang wawa buat. Hehe



Amazing, jam 12.30am belum tidur lagi. Tanda2 mata kuyu pun tak ada.

Buat apa belum tidur lagi ni? Seronok pulak tengok kertas orange ni. Macam terapi.
Terinspirasi dengan sorang blogger, dia pernah share dia saving duit rm20 (color orange) selama setahun untuk anak dia. 

Tahu tak dapat berapa? Lebih kurang rm13k.

Memang blogger ni hati kental, setiap kali jumpa dalam dompet rm20 terus masuk tabung dan sebolehnya dia tak guna.

Dannnn, sebulan yang lalu wawa pun mula juga. wawa buat 2 color , 1 orange dan satu lagi hijau. 
Alhamdulillah,nak masuk bulan ke 2 ni dah terkumpul almost rm1.5k. No wonder laa dalam masa 1 tahun boleh dapat rm13k kan.

Uols, yang nak saving nampak depan mata buatlah macam ni.

wawa guna tabung ESP je, sebab ready stok. Tabung esp melambak2 ni haa.😄

Nanti cukup 5 bulan, wawa nak buat teka teki. Kalau ada yang betul, boleh bagi hadiah. Hehe
Makan vitamin e dulu tau sebelum tidur, insyaAllah parut2 kat badan dan muka cepat hilang.
SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

1 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Menabung cara nie memang hati kena kental..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...