10 Soalan Tentang ESP Shaklee

Assalamualaikum wbt,


Soalan lazim berkenaan ESP.
=======================

1) 
Q :Anda perasan tak kat label esp tu ada ditulis NON GMO. Apa itu NON GMO???
A : non genetically modified organism
- So ianya ditanam secara semulajadi tanpa diubah genetiknya.....sebagai contoh gmo adalah mcm tembikai....korang pasti penah makan tembikai yg tiada biji bukan?
- Pada asalnya tembikai ada biji..ianya telah diubahsuai supaya tiada biji.

2)
Q: Apa keburukan GMO?
A : makanan tu dah diubah DNA dengan kaedah genetic engineering so maybe ade mutation of cell..bila manusia consume bole menyebabkan mutasi sel dan kanser adalah salah satunya penyakitnya.
- Kebanyakkan soya yg diubah genetiknya boleh menyebabkan cancer

3)
Q : Apa yg terdapat dalam ESP?
A: 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur

4)
Q : Apa faedah asid amino dalam badan kita?
A : asid amino ni amat penting untuk pembentukan sel2 tisu yg baru.....membaiki sel2 yg rosak serta memberi nutrient pada sel2 kita.
thats why orang yg consume esp secara konsistent kulit diorang cantik, segar, halus dan nampak bermaya.....tak kusam, pucat, X 
kendur

5)
Q :Selain dari protein, ada apa lagi ada dlm ESP?
A : Dalam 100 gram ESP terkandung 50 gram protein 0 mg cholesterol.
- Dalam 100 gram daging hanya ada 26 gram protein. keperluan kalsium pula....
- 3 sudu esp terdapat 500mg kalsium. segelas susu hanya ada 100mg kalsium
ibu hamil, menyusu memerlukan 2000mg kalsium sehari. 
- so thats why ibu2 menyusu kalau nak kurus perlu ambil Esp tinggi kalsium dan nutrien tetapi kalori yg rendah

6)
Q : Pesakit gastrik...kenapa perlu ambil ESP?
A : Kerana nutrien yang terdapat didalam ESP ini juga mampu membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asid hidrolik sewaktu proses pencernaan itu berlaku.jadi pesakit gastrik tidak akan merasa pedih perut.

7)
Q : Apakah pantang larang membancuh ESP?
A : Jangan guna air panas, protein akan rosak

8)
Q :sebotol ESP tahan berapa lama?
A:1 canister ESP leh tahan sehingga sebulan setengah or 2bulan. Kalau pengambilan sehari 3 sudu besar /sehari.

9)
Q: kenapa esp elok diambil oleh orang yg nak kurus?
A: Sebab ia buat kita rasa kenyang. Mengurangkan selera makan berlebihan
sebab esp akan membentuk sel2 otot yg baru....lebih banyak sel2 terbina....lebih tinggi kadar metabolisma badan kita.
- sel2 akan lebih banyak terbina jika kita exercise kerana apabila otot kita 'torn' semasa exersice....sel2 otot yg baru akan dibina..rasa kenyang dari protein adalah lebih baik dari karbohidrat kerana esp adalah low glicemic index food (low GI)

10)
Q : Apa itu low GLYCEMIC INDEX..?? (sila rujuk gambar)
A : Merupakan tahap pengukuran kualiti untuk karbohidrat dalam sesebuah makanan.
- Berdasarkan berapa pantas 50g karbohidrat tersebut untuk menaikkan paras glukosa dalam darah.. CONTOHNYA NASI
- Kerana NASI mempunyai GLYCEMIC INDEX yang paling tinggi. Karbohidrat yang memecah lebih lambat dan melepas glukosa secara perlahan mempunyai GLYCEMIC INDEX yang paling rendah..Sebab itu kita tidak begitu rasa lapar..
- Untuk mengekalkan tahap kesihatan yang baik kita seharusnya mengawal pengambilan gula yang berlebihan dari sekarang
G.I ESP = 39
G.I Nasi = 50

- Kesimpulannya : Makan nasi - cepat keyang cepat lapar. Esp - kenyang lama lambat lapar

Selamat berkongsi BAGUSNYA ESP! 

Uols, promosi ESP masih berjalan sehingga hujung hulan ini ye.

PROMOSI MENARIK SEPANJANG OCTOBER 2017, ESP!





BELI online di SINI, dan Tuan/Puan hanya perlu tunggu sahaja tempahan tiba di rumah sendiri dengan selamat.




Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Wan Rokiah Wan Ismail / Kakwawa (0199966576)
Direct Wassap:
COD Bandar Penawar / Desaru / Bayu Damai
Pengeposan ke seluruh Malaysia
SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

1 comments:

Anonymous said...

caracterizado prolongado de paetês expensas R$ 999.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...