Punca 10 Kawasan Wajah Berjerawat

Assalamualaikum wbt,

Pernah tak naik jerawat dekat muka? Ehh, memang jerawat biasanya naik dekat muka kan. Hehe

Ok, wawa nak share tempat jerawat yang biasa tumbuh di muka dan semua tu disebabkan oleh faktor dalaman.

Jom kita cek.



1. Bahagian Dahi
Disebabkan oleh sistem penghadaman, stress.

2. T zone 
Disebabkan oleh dihydration.

3. Hujung Kening
Disebabkan oleh masalah bahagian buah pinggang, dihidrasi, stress dan juga berminyak.

4. Bawah Mata
Disebabkan oleh Hidrasi, tak cukup tidur.

5. Hidung
Disebabkan oleh masalah hati, tekanan darah & pengambilan garam berlebihan

6. Berdekatan Bibir
Disebabkan oleh hormon, period.

7. Dagu
Disebabkan oleh masalah pemakanan berminyak, hidrasi, hormon.

8. Pipi
Disebabkan oleh masalah paru-paru,alergik, persekitaran tak bersih, bantalbyang tidak bersih.

9. Bawah pipi
Disebabkan oleh kebersihan dan makanan berminyak.

10. Tengkuk
Disebabkan oleh penyakit thyroid.

10 area yang biasa naik jerawat diwajah kan. Jadi, bila dah tahu boleh laa kita control.

Faktor pemakanan, kebersihan, penjagaan kesihatan amat penting bagi mengelakkan wajah berjerawat. Oleh itu, seharusnya sebagai seorang yang mementingkan kecantikan kita perlu menitikberatkan faktor-faktor diatas.

Selain itu, pengambilan nutrisi juga amat penting untuk kesihatan kulit. Boleh rujuk sini untuk ketahui apakah nutrisi terbaik untuk masalah kulit anda.

Untuk bertanya lanjut, boleh hubungi wawa direct ye.

SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

1 comments:

Cik Puan Ena said...

Area dahi hidung n bawah dagu tu mmg btol sgt.. sama puncanya ..rupanya stress n pmakanan..mmg masak suka letak byk garam.adui..kena control ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...