Kajian Vivix TERBUKTI Panjangkan Jangka Hayat Telemore

Assalamualaikum wbt,

Sempena promosi Vivix 1 hari sahaja pada hari Malaysia, wawa nak kongsikan apa sebenarnya Vivix ni.

Kenapa agen-agen shaklee tekankan sangat pasal produk vivix hari ni? Hari lain pun kiteorang suka juga share sebab memang bagus, tip top, produk yang wajar uols ada dalam setiap rumah.

Bukan sebab nak cantik sahaja, tetapi nak pastikan kesihatan badan kita berpanjangan sehingga pada umur lanjut. 

Perkongsian ini wawa ambil dari fb farahwahida, salah seorang Master dibawah team kami. Semoga bermanfaat  dan menjadi keminatan uols untuk dapatkan vivix pada harga jauhhhhh lebih murah pada hari ini.

Hari ni je tau! Esok dah harga lain. Save no wawa dulu ye, senang nak roger nanti. Hehe (019.996.6576)

------


Sumber : Master Farah Wahida

Ok..bawak bertenang. Farah bukan nak gebeng cerita picisan. Ini kajian KHAS. Bukan experiment sejam dua jam.

FARAH GERENTI ANDA TIDAK MENYESAL BACA POST INI SAMPAI HABIS .

Untuk pengetahuan semua, VIVIX SHAKLEE ada landmark study. Atau kita kenali sebagai TELOMERES STUDY.

Jadi, first of all..korang boleh erase dalam kepala VIVIX SHAKLEE produk biasa-biasa. VIVIX sangat premium. Istimewa sangat. Tok sah duk gandingkan dengan jus jus lain. 

Saintis DR ELIZABETH BLACKBURN, yang Farah kenalkan kat post sebelum ini. Dia ni genius yang terima anugerah nobel dalam perubatan pada tahun 2009. 

Good news !!!

Beliau adalah penasihat kepada LANDMARK STUDY : TELOMERES STUDY yang Shaklee buat ke atas VIVIX.

Gila ke apa Shaklee nak study sampai DNA bagai ?
Haa memang gila. Roger Barnet memang suka buka kerja gila all out. Kita tak main cakap aje. Kita kasi test terus. Nak bukti macam mana lagi ?

Apa itu TELOMERES ?
Seperti yang Farah cerita sebelum ini, TELOMERES ini pelindung pada rantaian DNA kita. 

“PROTECTIVE CAP” Penutup yang memberi perlindungan kepada DNA yang berada di hujung kromosom. 

Bila makin berusia, secara semulajadi TELOMERES kita akan banyak yang tidak berfungsi. Akan banyak yang memendek.

Bila pendek TELOMERES ia akan bersamaan dengan musnahnya DNA. 

Dari sini maknanya, orang yang mempunyai telomeres yang panjang, maksudnya selnya dilindungi. Orang yang mempunyai TELOMERES yang pendek, maksudnya baanvak DNA yang dah rosa.

Ok ni part paling syok nak tahu. Apa jadi pada orang yang amal VIVIX. Bagus sangat keww ? ☺️

Readddyyy ?

HASIL KAJIAN ( rujuk graf dalam gambar )
Line Biru - Pengguna Shaklee yang mengambil VIVIX lebih dari 5 tahun

Line Grey- Control group (Tidak mengambil VIVIX)

"Pengguna VIVIX SHAKLEE berusia 80 tahun, mempunyai kepanjangan TELOMERES sama macam umur 41 tahun orang yang tidak ambil VIVIX".

Mana nak tahu kromosom kita panjang ke pendek ?
Test ini bukan guna darah. TAPI guna sel. Sel badan. Nak periksa tu kena guna peralatan yang high tech.

Bila kita bandingkan kepanjangan TELOMERES pengguna Shaklee yang mengambil VIVIX. TELOMERES dia lebih panjang 11% dibandingkan dengan control group (orang yang tidak mengambil VIVIX).

Ok gini..Bayangkan Farah sudah umur 80 tahun. Farah sudah ambik VIVIX 5 tahun. Shaklee ambik sel dari badan Farah, untuk tengok kepanjangan telomeres. 

Lepas tu Shaklee ambik sel orang yang tidak ambik VIVIX. Orang tu umur 41 tahun. 

Skali tengok, ehhh sama panjang. Padahal Farah jauh lebih tua dari orang tu. 

Haaaa nampak ke nampak? Wow best nya ! Ini yang makin semangat nak ambil VIVIX. Tak mahu skip !

Best kan minta Allah bagi panjang umur. Tapi even sudah 80 masih gagah sihat. Pepandai la guna usia tu untuk ibadah. Tu sendiri kena ingat lah..

Jadiiiii....

Ini membuktikan bahan antioksidan yang tinggi yang ada dalam VIVIX, mampu untuk memberi perlindungan kepada DNA anda dan memperlambatkan proses penuaan diperingkat sel.

Sebenarnya dalam VIVIX ni mengandungi 16 jenis poliphenol termasuk RESVERATROL. Bahan daripada tumbuh-tumbuhan sahaja. 

Mempunyai antioksidan yang membantu untuk mencegah kerosakan sel.

Beri perlindungan pada sel badan. 
Bila sel badan kita terlindung, bukan setakat penyakit dapat dielakkan. Tapi juga, antioksidan yang tinggi juga mampu mengekalkan kolagen. 

Maksudnya, kalau kita ada antioksidan yang tinggi, kerosakan kolagen akan perlahan daripada biasa. Sebab itu dimaksudkan anti penuaan ada dalam VIVIX SHAKLEE.

Haaaa....macam mana? Farah makin sayanggg dengan VIVIX ni. Korang bila lagi.

Ehemm...nak harga murah, VIVIX ada promo HARI MALAYSIA. Hari ni sahaja taw. Meh-meh bisik kat Wawa.

http://kakwawa.wasap.my
http://kakwawa.wasap.my
http://kakwawa.wasap.my
SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...