Fakta Nutrisi Herb-Lax

Assalamualaikum wbt,

Herb-lax vitamin yang sinonim dengan detox, usus, perut kempis, hilang sembelit dan kurus. Dulu wawa tak ambil kisah langsung produk herb-lax ni, sebab dalam kepala otak set vitamin ni untuk kurus. Dah diri sendiri memang kurus keding, memang jeling hujung mata je laa kan. hehe

Selepas join kelas nutrisi tentang produk Herb-lax, baru wawa sedar bahawa penting untuk kita ambil herb-lax sekurang-kurangnya 1 ke 2 kali seminggu. Bagi membersihkan usus kita dari bahan buangan yang terkumpul setiap hari.

Usus yang sihat bila usus bersih tanpa bahan buangan melebihi dari 2-3 hari. Pendek kata, kita kena buang hari-hari barulah usus kita sihat. Macam mana nak dapat usus sihat? Mestilah kena jaga dengan baik seperti pengambilan makanan yang sihat.

Ok, kat bawah ni wawa nak sharing tentang produk nutrisi fact dan fungsi setiap bahan yang terkandung dalam herb-lax. Jom check it out.. hehe



Nutritional Facts
Setiap tablet (561.00 mg) menyediakan:

Ramuan
Setiap Tablet
Daun Senna
(Folium Cassia angustifolia)
269.59 mg
Kulit Pokok Buckthorn
(Cortex Rhamnus frangula)
37.07 mg
Likuoris
(Radix Glycyrrhiza glabra)
43 mg
Daun Alfalfa
(Herba Medicago sativa)
21 mg
Jintan Hitam
(Semen Foeniculum vulgare)
17 mg
Jintan Manis
(Semen Pimpinella anisum)
17 mg
Akar Rhubarb
(Radix Rheum palmatum)
13.51 mg
Bunga Mallow Biru
(Flos Malva sylvestris)
8 mg
Akar Culver
(Radix Veronicastrum virginicum)
0.23 mg

Daun Senna – Merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan   perut, mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan    penyerapan lemak.

Kulit Pokok Buckthorn – Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan   memberikan lembapan kepada usus.

Likuoris – Membantu proses detoksifikasi.

Jintan Manis – Mengeluarkan toksin yg terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus.

Jintan Hitam – Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses  pencernaan.

Akar Rhubarb – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk  digunakan sebagai antibiotik.

Bunga Mallow Biru – Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur  kulit.

Akar Culver- Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.

Daun Alfalfa – Membersihkan usus, darah dan hati.



Cuba lihat fungsi setiap bahan ini, semuanya menekankan untuk pembersihan usus, darah dan hati. Apa sebenarnya fungsi herb-lax ni? Haa, nak baca lebih detail tentang herb-lax boleh rujuk SINI ye.

Info & order boleh hubungi wawa direct di whatsapp atau link di bawah,
019-996 6576

atau, boleh enjoy shopping sendiri web shaklee. Klik gambar 

SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

1 comments:

Norlaili A Wahab said...

lebih lawas dengan herb-lax hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...