Tutorial Letak FB Page di Blogspot dengan Mudah

Assalamualaikum wbt,

Tutorial untuk newbie macam wawa. Bagi blogger lama mungkin tutorial ni kacang je. Wawa bantu share kan cara-cara macam mana nak letak fb page kat blog. Tujuannya, untuk kawan-kawan yang datang singgah untuk like laa. kan.

Caranya sangat mudah dan simple, tak perlu main-main code kat html theme apa bagai tu ye. Just create and copy pasta je code. Kak wawa follow step blogger KekNa. Simple dan mudah kan, sekejap je dah siap. Tq kekna. hihi

Step 1 : Mesti kena ada facebook page sendiri lah. Copy url page uols.




Step 2 : Klik Link SINI , untuk dapatkan code page anda. Follow je sequence no tu ye.
Size width & height boleh adjust ikut keselesaan blog maing-masing. Klik GET CODE.



Step 3 : Copy kedua-dua code di bawah na, tapi copy satu-satu laa. Sesambil tu, uols boleh open design -> pilih Layout untuk paste code ni.



Step 4 : Klik Layout -> Add Gadget -> tambah HTML


Step 5 : Paste code step 3 tadi kat HTML ni. Then, klik save.



Step 6 : Klik View blog untuk lihat paparan di blog uols. Tahniah, kerana telah BERJAYA!

Alhamdulillah, semoga berjaya untuk uols.
Share:

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊

Follow by Email

About Me

My photo
Mommy to my pretty princess, Suka senyum, suka makan, suka membaca, suka memberi inspirasi, suka menulis

Popular

Followers

HOW TO ORDER

HOW TO ORDER
PLEASE WHATSAPP MOMMY DIRECTLY

Blog Archive

Recent Posts

Total Pageviews

BLOGGER TEAM


Check Page Rank CK Free Auto Backlink\ Kedai Backlink,Backlink Percuma
free web site traffic and promotion

BRAND COLLABORATIONS

Printcious | Syaqist | BPT | Shaklee | Mcdonalds | Desaru Coast Adventure Waterpark | Sensodyne