Testimoni Bebas Bell Palsy dengan Vivix

Assalamualaikum wbt,

Pernah tak dengar tentang Bell Palsy? Tahu tak apa itu Bell Palsy?

Bell's palsy adalah kelumpuhan saraf wajah akibat peradangan dan pembengkakan saraf yang mengontrol otot pada salah satu sisi wajah, yang menyebabkan perubahan bentuk pada salah satu sisi wajah. Bell's palsy juga disebut kelumpuhan wajah.

Penyakit ini boleh meyerang semua golongan, kanak-kanak dan dewasa. Ada juga dikalangan pesakit bell palsy yang berikhtiar dengan vivix berumur bawah 6 tahun.

Tanda-tanda dan gejala bell’s palsy?

Gejala biasanya muncul secara mendadak, dan gejala paling umum termasuk:
  • Mengeluarkan air liur
  • Sensitif terhadap suara
  • Nyeri pada rahang atau di belakang telinga
  • Sakit kepala
  • Deria rasa yang berkurang
  • Kesulitan menunjukkan ekspresi pada wajah dan bahkan kesulitan menutup mata atau tersenyum
  • Lumpuh total pada salah satu sisi wajah. Umumnya, gejala dapat berlangsung selama beberapa jam, atau mungkin bahkan beberapa hari.
Wawa kongsikan pengalaman Zura yang mengalami sendiri penyakit Bell palsy ini.

Ni antara testimoni zura sendiri Kenapa Zura suka sangat dengan VIVIX 

Pada Julai 2016 zura di serang bell palsy.



Bangun je tidur, macam biasa zura akan minum air tiba2 air meleleh keluar dari mulut, pelik tapi buat tak layan.bila basuh muka ketika wuduk, kali ni air masuk dalam mata.makin  bertambah hairan.

Selesai solat subuh, cuba cari info sambil2 tengok muka di cermin..Allahhuakbar muka aku dah senget!

Mulut tak boleh tutup, mata tak boleh tutup rapat..air mata mengalir. Pipi sebelah kanan tak boleh gerak langsung, telinga rasa bengang..sakit, sakit sangat.

Sebelum ni ada zura baca terbaca tentang Bell palsy dari perkongsian seorang rakan tapi masih rasa ragu2 sama ada zura di serang minor stroke atau bell palsy.

Tengah hari suami balik utk lunch baru zura mintak dia tengokkan muka dan bagi tahu zura di serang bell palsy.

Bila kami buat pemeriksaan di hospital. yes! doktor sahkan zura di serang Bell palsy 

Bermulalah episod terpaksa ambil steroid dan terpaksa berhenti menyusukan Izzara Nasuha.

Seminggu pertama zura rasa berat sangat bukan sebab muka dah senget tapi sebab terpaksa stop menyusukan anak. 

Bayangkan anak yang 24 jam dengan maknya tapi bila merengek minta susu maknya tak dapat bagi.Sedih teramat sangat.susu pula terpaksa pam dan buang.

Anak susah tidur malam
rasa stress anak menagis nakkan susu tapi tak boleh nak bagi

sampai zura kata pada suami ' ummi tak kisah pon muka ummi senget tapi ummi tak sampai hati tengok anak nagis² nak susu macam ni '

zura buat keputusan hanya seminggu zura ambil steroid dan cuba ikhtiar dengan mengamalkan supplement, tentu shaklee  pilihan utama zura

Waktu tu zura berserah ja pada Allah jika dengan supplement ni zura sembuh Alhamdulillah, jika terpaksa berwajah senget seumur hidup pon zura terima..

zura consume special dose VIVIX,
Vitamin E,OMEGA ,B Complex dan seminggu sekali zura akan buat rawatan fisioterapi dan acupuncture

Senaman muka untuk pesakit bell palsy pon ada zura amalkan di rumah

Alhamdulillah senyuman kembali mekar dibibir walaupun belum sembuh 100%.

- Baizura

Percayalah,ALLAH beri kita banyak cara untuk sembuh.ikhtiar lah dan sentiasa cuba.
PERCAYALAH YANG MENYEMBUHKAN ITU ALLAH.Bila Allah kata sembuh maka sembuh la.

"SHAKLEE ADALAH SUPLIMENT BUKAN UBAT."


Dapatkan pelbagai info tentang VIVIX di SINI.

Jangan biarkan orang-orang yang anda sayang dibelenggu dengan masalah kesihatan. Pepatah Inggeris mengatakan, Prevent is Better than Cure.")

Berminat untuk dapatkan vivix? Boleh hubungi wawa di whatsapp 019-9966576 atau klik link ini untuk direct whatsapp dengan wawa , http://kakwawa.wasap.my

SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

1 comments:

Mahfuzah Abd Salam said...

Baru je tau jiran Mak kat kg kena Bell Palsy ni. Skrg tgh ikut fisioterapi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...