Hujung Minggu Di Zoo Johor

Assalamualaikum wbt,

Hai uolss, buat apa di hujung minggu ni? Wawa macam biasa spend time dengan habibi je. Ajak dia jalan2 Johor Bahru, dalam duk fikir-fikir nak ke mana tu, sempat juga dia ajak pergi zoo.

Emm, oklah alang-alang dah sampai sini kan. Hari tu pernah pergi sekali, tapi tak habis round pun. Hari ni kita cover part yang tak sempat pergi hari tu.

Untuk pengetahuan korang, tiket untuk masuk zoo ni agak murah laa bagi wawa. Sorang hanya rm2 sahaja. Berbaloi laa nak tengok hidupan yang jarang-jarang kita tengok kat luar kan. 

Jom perati gambar yang wawa rajin sikit nak snap. Hihi


Tayang gambar owner blog dulu. Hehe

Habibi yang malu share gambar dia. Belakang tu burung apa erk? Hehe

Ni lagi besar


Landak terbesar di Asia.




Zoo Johor agak strategik juga tempatnya, terletak di tengah-tengah bandar besar. Boleh bawak anak-anak kenal dengan haiwan2 ni kan. Best juga ronda-ronda dalam ni. 

Ada banyak binatang lain actually, antaranya harimau, gajah, badak air, ular, kucing leopard, unta, seladang, musang dan banyak lagi la. Cuma masalah parking yang agak kurang. 

Ok, enjoy gambar naa. Hihi
SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

2 comments:

ai said...

Best nya.. ai suka pergi zoo tau..

anamizu said...

wahhh masuk RM2.00 je ea? murahnya kak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...