Thursday, 13 July 2017

Cara Tukar Transaction Limit Maybank2u

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi uols, siapa yang pernah buat transaction online tiba-tiba "UNSUCCESSFUL"? Buat banyak kali pun still sama je. Tak berjaya. Transaction bawah dari rm3k insyaAllah tak ada masalah, cuma benda ni akan berlaku bila transaction kita lebih rm5k ke atas. 

Actually kan, wawa dah pernah tukar untuk transaction maybank to maybank. Untuk non local maybank, wawa dah tak tahu nak tukar mana. So, godek punya godek rupanya mudah ya amat sangat. hihi

Jom kita tengok macam mana nak tukar. Lihat gambar yang wawa attach kat bawah ye. Kalau tak faham, boleh comment @ direct je whatsapp wawa 019-9966576 .")

Step #1 : Login maybank2u
Klik Accounts & Banking, then klik bahagian kiri TRANSFER (dalam petak)


Step #2 : Scroll sampai bawah & klik Transaction & Maintenance (dalam petak)


Step #3 : Tick bahagian tepi Service & Type (pilih nak change limit yang mana)
kalau nak tukar limit semua, kena buat satu2 naa. Nak mudah change limit sampai rm10k, boleh tambah lagi bagi yang buat bisnes besar2.
Step #4 : Klik request for TAC dan TAC no akan dihantar ke no phone anda yang berdaftar.
Step #5 : Successful




Share:

15 comments:

  1. This is a very good tip especially to those new to the blogosphere.
    Short but very precise info… Thanks for sharing
    this one. A must read article!

    ReplyDelete
  2. SALAM..KAK WAWA,SY DA TUKA SUME LIMIT TP STILL GAK XBOLEE..KNP EK

    ReplyDelete
  3. @Azie Hashim

    Masa tukar tu ok ke? successful tak?

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum sis..sy dah wt limit..bila nak trnfer on9 tetap 1k jugak..

    ReplyDelete
  5. Saya pon dh tukar tapi still xleh jugak

    ReplyDelete
  6. @Unknown masa tukar tu kena pilih samaada tukar utk favorite, local bank @ maybank2u..

    dia ada 3 pilihan.. kena buat utk semua tu..

    ReplyDelete
  7. Sy nak tkr limit tp,no phone dah x guna utk tac sms?bagaimana ya?
    Blh kah tkr no phone skali?@ guna email?

    ReplyDelete
  8. @khilaf hamba untuk tukar no phone TAC, kena buat dekat ATM..

    ReplyDelete
  9. Assalam kak maksud akak yg favourite yang mana ya sy kurang paham yg 3rd party untuk dkt atm jee kew maybanku2 online tak boleh kew maaf bertanya

    ReplyDelete
  10. salam kak..kalau untuk ubah transaction limit di Aplikasi m2u macam mana ye kak?stakat ni saya boleh trnsfer below 1k jer di apps m2u... kalau full website memang boleh above 1k..tq

    ReplyDelete
  11. Sya pn da buat smua berjaya tpi msih sma jga

    ReplyDelete
  12. Sy dah buat tp dia suh daftar maybank 2e

    ReplyDelete
  13. Mcm mana nak daftar maybank2e

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊