Cara Tukar Transaction Limit Maybank2u

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi uols, siapa yang pernah buat transaction online tiba-tiba "UNSUCCESSFUL"? Buat banyak kali pun still sama je. Tak berjaya. Transaction bawah dari rm3k insyaAllah tak ada masalah, cuma benda ni akan berlaku bila transaction kita lebih rm5k ke atas. 

Actually kan, wawa dah pernah tukar untuk transaction maybank to maybank. Untuk non local maybank, wawa dah tak tahu nak tukar mana. So, godek punya godek rupanya mudah ya amat sangat. hihi

Jom kita tengok macam mana nak tukar. Lihat gambar yang wawa attach kat bawah ye. Kalau tak faham, boleh comment @ direct je whatsapp wawa 019-9966576 .")

Step #1 : Login maybank2u
Klik Accounts & Banking, then klik bahagian kiri TRANSFER (dalam petak)


Step #2 : Scroll sampai bawah & klik Transaction & Maintenance (dalam petak)


Step #3 : Tick bahagian tepi Service & Type (pilih nak change limit yang mana)
kalau nak tukar limit semua, kena buat satu2 naa. Nak mudah change limit sampai rm10k, boleh tambah lagi bagi yang buat bisnes besar2.
Step #4 : Klik request for TAC dan TAC no akan dihantar ke no phone anda yang berdaftar.
Step #5 : Successful




8 comments:

Anonymous said...

This is a very good tip especially to those new to the blogosphere.
Short but very precise info… Thanks for sharing
this one. A must read article!

Mrmark Mus said...

Thnak you.. Really helpfull

Mawar Roses said...

Thank you..

Azie Hashim said...

SALAM..KAK WAWA,SY DA TUKA SUME LIMIT TP STILL GAK XBOLEE..KNP EK

Kak Wawa said...

@Azie Hashim

Masa tukar tu ok ke? successful tak?

Unknown said...

Assalamualaikum sis..sy dah wt limit..bila nak trnfer on9 tetap 1k jugak..

Unknown said...

Saya pon dh tukar tapi still xleh jugak

Kak Wawa said...

@Unknown masa tukar tu kena pilih samaada tukar utk favorite, local bank @ maybank2u..

dia ada 3 pilihan.. kena buat utk semua tu..