Testimoni Sakit Lutut Dengan Vivix

Assalamualaikum wbt,

Kisah kekna dan mertuanya.

Kesian Maa.




Smalam lepas tetamu balik kami ke rumah Maa

Pantang cuti je mesti nak balik tengok Maa.๐Ÿ˜„

'Maa, dah sampai ke Vivix & Nutriferon ?'

'Hoo, dah2. Ya Allah terlupo nak bagitahu Ena. Maa dah makan banyak hari dah, Ada botol kosong vivix ni Ena nok ke'

' Nok Maa, ena suka simpan buat koleksi'

hihi

Alkisah nya lepas kekna pindah itu hari Maa BANYAK KALI naik turun tangga kemas semua bilik  bilik  & ruang tamu atas . 

Ma memang jarang sangat naik turun tangga sebab bilik Maa kat bawah

Sepanjang minggu lepas Maa sakit lutut

Sakit yang ya amat sakit

Jalan sambil berpaut dinding,

Sambil seret  kaki,

Solat pon duduk kat kerusi 

๐Ÿคง๐Ÿคง๐Ÿคง

Tak tertahan hati ni memang nangis bila dengar Maa cakap sakittttt 

Setiap malam sebelum tidur bincang dengan bangkamal 

Macam mana Maa tu. bangkamal pon risau yakmat dah

Yela sape tak risau Mak kot yg sakit. Mak ada satuuuuuuu je kat donia ni๐Ÿคง

Bukan dua
Mahupun tiga

Tengah kerja pon call kekna suruh call Maa.

Kekna call tanya keadaan Maa hari2,  n pesan Maa jumpa doctor  ikut nasihat doctor

Makan tau Maa ubat doctor bagi . mesti kene makan  ikut jadual . Jangan skip

Vivix pon makan jugak Maa.  Cara makan macam ena ajar tu

Maa angguk n iyekan 

Smalam kami tanya lagi keadaan lutut Maa.

'Maa , Maa sihat'? Lutut Maa macam mana dah?'

'Allahuakbar, alhamdulillah sihat sangat.Ma rasa sihat lebih macam biasa. dah boleh buat kerja  umah macam biasa '๐Ÿ˜

Terujaaaaaaa nampak Maa cerita๐Ÿ˜ƒ

Kami pon teruja & hepiiiiiii sangat dengar

' Ma sambung makan  ubat doctor tu, doctor pon ada bagi glucosamine tu kan ma . yang suplimen untuk sendi'

'Abes dah ubat2 doctor, Maa tak sambung dah yang doctor bagi . nak makan vivix je lepas ni '

InsyaAllah Maa๐Ÿ˜

Doctor kata sakit lutut ni common sebab faktor lifestyle & umur. 

So kene jaga tak boleh angkat berat & buat kerja sangat . banyakkan rehat

Kami pon berkali kali kali kali kali  pesan kat Maa, bawak2 berehat la Maa.

Maa jenis tak reti duk diam๐Ÿ˜„ Ada je kerja Maa nak buat kat umah tu

Bila banyak bergerak,rawan akan makin haus, cecair antara lutut pon makin berkurang

Rasa azab sakit lutut sama macam sakit gigi gak

Ngilu

Jangan angkat berat2 gak sebab dah ada history kene serangan lutut yang ter amat sakit sangat tu

Kene EXTRA care lah lepas ni


๐ŸŒŸYa Allah kurniakan kesihatan yang BAIK  pada Maa Abah .๐ŸŒŸ

#mothersDayTakLamaDah
#Hari2HariIbu
#DahFikirHadiah?
SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...