Cara Mudah Centerkan Pdf File Yang Senget

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, selamat petang. Kak wawa nak sharing ilmu yang baru kak wawa dapat. mungkin ramai yang memerlukan cara macam mana nak centerkan PDF file yang SENGET. hehe

Pernah tak jadi kat korang, lepas scan document yang penting jadi macam gambar kat bawah ni. Kurang center kan, bayangkan kalau ada 200 page, tak kan nak buat manual kan. 

Jadi, kak wawa sharekan cara-cara macam mana nak centerkan dengan cara yang mudah.

STEP 1 : Buka original pdf file



STEP 2 : Klik document


STEP 3 : Klik OCR Text Recognition


STEP 4 : Klik Recognize Text Using OCR


STEP 5 : Pastikan Tick All Pages and Klik OK


Done. Selamat mencuba..")

Share:

3 comments:

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊

Follow by Email

About Me

My photo
Mommy to my pretty princess, Suka senyum, suka makan, suka membaca, suka memberi inspirasi, suka menulis

Popular

Followers

Blog Archive

Recent Posts

Total Pageviews

BLOGGER TEAM


Check Page Rank CK Free Auto Backlink\ Kedai Backlink,Backlink Percuma
free web site traffic and promotion

BRAND COLLABORATIONS

Printcious | Syaqist | BPT | Shaklee | Mcdonalds | Desaru Coast Adventure Waterpark