Saturday, 10 October 2015

Imbau Kenangan Zaman Sekolah

Assalamualaikum wbt,

Hari ni suami wawa pulang, gembira laa si isteri. Malam ni saja wawa ajak suami makan kat kedai baru buka di Dungun. Alhamdulillah, masakannya boleh tahan sedap. Cuma service agak kurang memuaskan bila mana datang ambil order pun lambat, dapat makanan pun lambat.

Apa pun, alhamdulillah kenyang. Hehe
Selesai makan, kami bergerak balik ke Paka dan melalui sekolah lama wawa.

Baru melepasi sekolah teknik dungun. 

Tetiba terimbau kenangan lalu. Cerita laa serba sikit kat hubby perangai wife die time sekolah dulu..

Paling lucu bila kelas bahasa melayu, punyalah tak minat. Time cikgu ngajar ngantuk giler.. Sampai cikgu tegur, "yang belakang tu kenapa mata juling.? Sebabnya tahan ngantuk ya amat.. Haha..

Masih ku ingat cikgu itu, Cikgu Wahab.. Apa khabar cikgu sekarang? 

Korang ada kenangan zaman sekolah? Kongsi laa diruangan comment..")

Kisah paling lucu bakal terima cenderahati dari wawa. Jom kongsi..")

6 comments:

Azwar Syuhada said...

Kenangan zaman sekolahlah yang paling seronok nak ingat. Suka sangat nak lelap time cikgu ajar sejarah.. ;)

Mardiah Diana said...

Salam singgah hujung minggu wawa.....Diana sekolah tinggal kat asrama.. kenangan paling lucu bila diana dan beberapa orang kawan baik balik awal dari sekolah...awal 10minit jer...hihi...sampai asrama tiba-tiba cikgu disiplin bergeram ke asrama nak cari murid yang balik awal..apa lagi diana dan kawan-kawan masuk bersembunyi kat dalam almari dan berapa kawan lagi bersembunyi kat bawah neja...haha...ni lah cerita paling lucu yang diana.

paridah said...

kenangan mengusik jiwa ya wawa..kak ni kalau dlm kelas xsuka yidur time subjek math mmg xminat tambah yg ngajarnya cikgu indon tapi ada gelar doktor tau...dah lupa nama doktor math tu..biasala kalau xminat math mesti fail sokmo..

Fifi Fizah said...

wah..syok la k.wan..hubby blik..hehee
kite syok kne jalan denda..jln itik keliling bangunan..hihihi

Malinda said...

kenangan paling lucu masa akak sekolah rendah dulu bila terpakse menyorok kalau ternampak kelibat cikgu abdullah sebab dia selalu suruh akak cabut uban time waktu rehat....ape kes orang nak main galah panjang sebuk suh orang cabut uban...dah le tak kasi upah....hehehehe

Scdha Sein (SS) said...

Tahan mata ngantuk sampai juling... he he he...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...