Fungsi Nutriferon Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, semalam bumi Paka dibasahi hujan sangat lebat. Hujan rahmat yang Allah turunkan untuk mengekang masalah jerebu. Allah, sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui.

Walau apa pun, kita perlu menjaga kesihatan diri. Selain mengamalkan apa yang disarankan oleh Kementerian Kesihatan, kita juga perlu melindungi kesihatan diri dengan supplemen tambahan.

Apakah supplemen tambahan yang paling sesuai diamalkan ketika musim jerebu. Tahukah anda, jika diamalkan secara berterusan ia meningkatkan imuniti dalam badan anda.

Jom kita ketahui apakah bahan utama yang terkandung dalam sekotak Nutriferon.

nutriferon Images for NUTRIFERON Nutriferon Tingkatkan Imuniti Sistem NutriFeron® | Activate Your Shield | Shaklee Malaysia Tingkatkan Sistem Imun Anda dengan NUTRIFERON SHAKLEE Nutriferon Shaklee 8 Manfaat NutriFeron Shaklee CARA MAKAN NUTRIFERON DENGAN DOS YANG BETUL  khasiat nutriferon shaklee  nutriferon shaklee harga  nutriferon shaklee reviews  testimoni nutriferon shaklee  harga nutriferon  nutriferon shaklee untuk kanak-kanak  cara makan nutriferon shaklee  fungsi nutriferon shaklee khasiat nutriferon shaklee Testimoni Nutriferon Shaklee: Membantu Meningkatkan Sistem Imun Kelebihan dan Kebaikan Nutriferon Shaklee Keistimewaan dan Kebaikan NutriFeron Shaklee  Khasiat dan Kebaikan Nutriferon Shaklee 13 Khasiat dan Kelebihan Nutriferon Shaklee Kebaikan Nutriferon Shaklee Tingkatkan Imuniti Tingkatkan Sistem Imun Anda dengan NUTRIFERON SHAKLEE nutriferon shaklee harga  nutriferon shaklee untuk kanak-kanak


1. Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata), yang dapat mendorong produksi interferon

biji labu













2. Biji Plantago (Plantage asiatica) yang mengandung polisakarida berfungsi merangsang sistem kekebalan


Asian Plantain













3. Bunga safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang berfungsi mendorong pembangunan makrofag, sejenis sel darah putih


bunga safflower













4. Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam medis Asia.


bunga Japanese Honeysuckle











Bahan-bahan ini telah dijalankan ujian klinikal sebanyak 80,000 kali setahun sebelum ia dikeluarkan. Woww, bayangkan berapa kos yang diperlukan untuk menghasilkan produk imuniti badan manusia.

Selain itu, wawa nak ceritakan juga fungsi utama Nutriferon. 

8 fungsi utama Nutriferon: 

1. Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3hari - ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.

2. Melawan kanser & tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.

3. Melindungi dari influenza - ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.

4. Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.

5. Melambatkan penuaan - formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.

6. Mengurangkan infeksi oleh pesakit2 hepatitis B & C - keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan, misalnya, kembung, mual, dan lain-lain muntah pesakit Hepatitis B dan C.

7. Mempertingkatkan Menopous - Membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalah lain.

8. Mempertingkatkan PMS - Terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala-gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing.

Banyak rupanya fungsi Nutriferon ni, ingatkan untuk imuniti je kan.. Hehe

Orang perempuan mesti suka kalau ada bab-bab pms dan berkait dengan jerawat. Tunggu apa lagi, order laa sekarang..hihi

Untuk info dan order, boleh hubungi wawa direct ya.

Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Wan Rokiah Wan Ismail / Kakwawa (0199966576)
Direct Wassap:
COD Bandar Penawar / Desaru / Bayu Damai
Pengeposan ke seluruh Malaysia

No comments: