Tuesday, 25 August 2015

Atasi Dahaga Dengan Performance Drink

Assalamualaikum wbt,

Wawa nak share cerira semalam, puasa yang penuh dengan godaan. Salah sendiri tak bangun sahur, air pun tak sempat nak minum. 

Jadi, badan wawa kehausan sebab itu bila tengok makanan rasa macam semuanya sedap. Kadang kita tersalah tafsir, ingatkan lapar. Rupanya wawa dahaga sebenarnya, korang juga pasti alami perkara yang sama.


Waktu badan kita dahaga, kita rasa nak makan dan makan. Walhal, kita sedang kekurangan air. Nasihat wawa untuk yang sedang berdiet, waktu anda rasa lapar sila minum air masak banyak- banyak. Jangan makan, sebab ia tak membantu mengenyangkan anda malah makan boleh menyebabkan badan anda makin naik. Oleh itu, kena minum air masak selalu.")

Ok, berbalik cerita wawa. Semalam wawa masak agak lambat, time azan pun masih tengah masak. Kita wajib awalkan waktu berbuka kan? Jadi, wawa dah sediakan air siap-siap sebab suami pun puasa sekali. Nasi ikan dan kuah singgang semua dah ready, cuma tinggal sambal bilis dan petai belum siap. Sambil masak tu, azan berkumandang dan wawa terus minum air ajaib iaitu PERFORMANCE DRINK campur sanquick. Habis setengah gelas.
MasyaAllah, serius sedap sangat dan paling best rasa lapar wawa hilang. Wawa teruskan lagi masak, sampai suami panggil suruh makan dulu. Lepas siap masak, barulah wawa pergi makan. Untuk pengetahuan korang, air performance drink sangat best. Hilang terus rasa dahaga.

Haa, anda yang nak puasa tu selalu ada masalah kurang minum air dan tak larat . Korang boleh cuba Performance Drink, memberi tenaga sepanjang hari. Atlet lagi highly recommended minum performance drink.


Best tau, cubalah..")
Share:

8 comments:

  1. Salam singgah dr nieyl =)
    betul² setuju...nieyl pun buat...=)

    ReplyDelete
  2. Akak amal minum air kosong suam segelas setiap kali bangun dari tido...dah jadi rutin sampaikan bulan pose hari tu nasib tak TERminum....hahaha

    ReplyDelete
  3. Salam singgah sini puan wawa....diana pun selalu amalkan minum air putih ni...

    ReplyDelete
  4. Tak pernah cuba lagi. Nampaknya macam best

    ReplyDelete
  5. Macam macam air sekarang ni yer Wawa....bagus, bagus, banyak pilihan !!!

    Terima kasih atas tips diet tu Wawa.....tp tulah napsu nak makan yg banyaknya hihi

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊