Author

Breaking

Wednesday, 4 February 2015

Bubur Lambuk Makanan Ketiga Malam Ini

Assalamualaikum wbt,

Allah, melampaukan wawa malam ni.. hihi

Balik kerja petang tadi, hubby bagitau kawan dia datang bagi bubur lambuk.. Wawa ignore dulu, ajak hubby pergi pasar malam. Beli laksa Pineng 1, sotong setengah kilo, buah jambu batu 4 biji, mempelam 1 biji (ngade nak makan) & buah nangka 4 ulas (asalnya nak mintak 1 ulas je nak rasa, terus hubby beli rm2..hihi)

Singgah bank kejap buat payment bayar beli kain untuk buat baju raya .. hehe.. Panjangnya mukaddimah cikde..")

Selesai semua,  kami pun beransur pulang. Sampai rumah, solat maghrib kejap. Lepas solat terus bukak bubur lambuk letak dalam mangkuk ni, wawa makan sorang hubby tak nak.. Makanlah wawa sorang-sorang, lepas tu hubby request suruh bukak Laksa Pineng. Hubby makan setengah, wawa habiskan setengah.

Lepas habis laksa pineng, hubby suruh masak nasi & sotong. Katanya nak makan nasi. Wawa masak nasi, hubby buah kuah air sotong.. Simple je, kiteorang makan lagi.. Alhamdulillah, kenyang,. 

Sambung solat isyak & sunat, pastu mengadap laptop dan reply pm customer. Asyik berwassap sampai berasap handphone, perut pun berasap skali..kiki

Sekali LAGI!! Wawa makan bubur lambuk yang balance semangkuk lagi. Wawa pun habiskan.. Allah, banyaknya wawa makan..Korang jangan tiru ye.. hehe



Belanja photo bubur lambuk orang paka..hehe

Thanks for reading, dear..")

6 comments:

  1. Sedapnyaaa nampak bubur lambuk tu...

    ReplyDelete
  2. Nampak sodap tu... Lama x makan bubur lambok...

    ReplyDelete
  3. wana teringin nak makan bubur lambuk..nak try juga rasanya..kat sabah memang susah nak jumpa bubur lambuk ni..

    ReplyDelete
  4. Sedap nya , bagi la resipi , huh

    jemput singgah :)

    http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com/2015/02/cpc-1.html

    ReplyDelete
  5. Monggoda selera betul bubur lambuk tuh!

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊