Ya Allah Terharunya Isteri

Assalamualaikum, 

Selamat petang semua. Hari banyak sungguh cerita tentang anak-mula sekolah. Alhamdulillah,  dah besar mereka. Mungkin ibubapa merasakan anak yang dulu kecil, selalu didodoi dan dipeluk cium cepat membesar. Itulah masa berlalu dengan pantas.

Jam 6 tadi, wawa bersiap untuk pulang dati kerja. Sempat jugak print resepi untuk masakan malam nanti. 10 meter nak sampai rumah, baru teringat, alamakk..kunci tak bawak. Dalam fikiran wawa suami balik kerja jam 7.30 malam, sambil fikir nak buat time tunggu nanti.

Alhamdulillah,  sampai rumah tersengih suami sedang potong rumput dengan cutter mesin.. Rehat kejap, tengok hubby buat kerja. Lepas tu, wawa tanya "malam ni naka masak apa?". Suami jawab dah masak pun...

Allahuakbar,  terharunya wawa.. Kita jenuh print resepi bagai nak masak.. haha.. Lauk simple je suami wawa masak tapi lagi sedap dari wawa. 

Betul laa orang cakap, orang lelaki lagi terer kot masak.. hihi


Suami wawa panggil sawi masak air ngan bebola ikan. Bebola tu tumbuk ikan sampai lumat, pastu bulat2kan je..
SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

4 comments:

CT Humairah said...

senangnya dalam hati kalo cemni hehehe..

nohas said...

Alhamdulillah..suami faham, isteri penat bekerja..buat sendiri bebola ikan, mesti sedap..

fadh leyanie said...

ciri-ciri keluarga kekal harmoni, saling memahami,. :)

Sayidah Nafisah Ruslan said...

lelaki memang pandai masak dan memang sedap. dulu masa umi saya beranak n tgh pantang, abi saya la yang jadi tukang masak kat rumah. abi masak ayam masak kicap je, tapi dia punya sedap memang umphhh.. tapi bila suruh masak lagi, takmau pulak dia, alasannya umi dah boleh masak.. sabar jelaaa.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...