Selepas 9 Bulan Bekerja

Bismillahirrahmanirrahim. 

Allah, kejap je masa berlalu. Selepas kahwin, wawa berehat seketika dari kerja lebih kurang 2 bulan lebih. 

Waktu tu, rasa best sangat tambah plak suami baru habis projek dia. So, kami sama-sama menikmati cuti selepas kahwin. Boleh katakan setiap petang kami keluar meronda pantai, itu pun area Dungun dan Paka sahaja. Ajak suami pergi jalan jauh-jauh sikit, katanya nanti ada orang panggil dia masuk kerja. Akhirnya, kami menghabiskan masa di rumah sahaja.

Selepas kerja, waktu kami sangat terbatas. Kerja dari jam 8 sampai jam 7 malam, setiap hari. Kami dah jarang keluar, makan biasa wawa masak je kat rumah, kadang-kadang makan luar jugak bila malas nak masak. Makan luar pun, area Paka je.

Serius, dah lama sangat kami tak outing jauh-jauh. Malam tadi, pecah rekod selepas 9 bulan bekerja kami ke Kuala Terengganu, itu pun sebab nak pergi ambil adik kat airport. Hehe..

Alhamdulillah,  boleh juga kan berjalan dimalam hari. Rasa macam baru keluar dati gua.. haha.. (ok, itu tipu).. 

Kekangan masa yang kami hadapi membataskan kami.. impian wawa untuk bekerja dari rumah dan bebas masa untuk melakukan aktiviti keluarga tanpa terikat dengan mana-mana company. INSYAALLAH,  doakan wawa ye..")

Jom, layan beberapa gambar yang wawa snap sepanjang jalan semalam.

S3belum gerak ke Airport malam tadi, sempat singgah isi perut di kedai Char Keaw Teow Sedap di Dungun. Cantik tempatnya, romantik gitu.

Boleh tahan laa rasanya, harga pun ok je. Yang biasa harganya rm5 & special rm10. 

Ralitnya hubby.. main ape laa terr.

Inilah suasana romantik, romantis bersama nyamuk..haha


Chaw Keaw Teaw Biasa RM5


Inilah hasilnya bila snap picture time kereta gerak.. hehe







Terima kasih sudi luangkan masa..")
SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

7 comments:

Scdha Sein said...

Best jugak sekali sekala meronda...

paridah said...

sesekali jln2 rihatkn minda...moga wawa sukses selalu.

Puan Wawa said...

Betul tu sha..")

Puan Wawa said...

Betul tu kak.. best rupanya jaln2 malM ni.. hehe

Terima kasih kak.. moga akak pun terus success..

Aisya A. said...

sesekali lari dari rutin biasa mmg excited dia lain mcm sikit kan? hehehe..

aRz MoHa said...

owh area dungun dan paka
bolehla sesiapa yang mencari shaklee

aRz MoHa said...

makan area dungun dan paka agak mahal kan sekarang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...