Kpop Buat Lawak

Assalamualaikum, 

Hai, selamat pagi & ceria semua.. Apa aktiviti korang hari ni? Actually,  entry ni patut post semalam tapi tersave plak kt draft..hihi.. cerita ni wawa rasa lawak sangat sebab perkara ni jarang sangat terjadi. 

Korang tahu kan, wawa kerja dengan geng-geng korea. Dalam ramai-ramai tu adalah 2 3 orang kpop, jambu semacam je tapi hensem..kiki


Tengah hari semalam, yang paling hensem buat lawak. Buat kerja memalukan diri sendiri. Nama dia pun dah pelik, Paik Gun atau Gun Paik wawa lupa plak. Alkisahnya, dia nak cari barang tempat member korea dia juga. Budak tu duk depan wawa, sebelah yang korea tu budak india (dari negara india betul). Bercakap pun geleng-geleng kepala. Hihi

Korang nak tahu apa dia buat? Nampak tuannye slow je, tapi dia nak geledah tempat member dia. Sekali mamat Paik Gun ni geledah tempat India punya, siap buka laci tu, buka beg lappy, geledah macam dah lama kenal je. Wawa macam pelik je, nak tanya tapi tak tertanya. Duk tengok je laa dia buat.

Tetiba budak india tu datang, dari jauh macam terkesima tempat dia ada orang geledah. Dengan muka terkejut, dia gi sentuh bahu budak korea tu. Terkejut laa dia, lepas tu say sorry kat mamat india, muka dah merah sangat.

Wawa tak nak gelak, tapi tak tertahan. Terlepas jugak wawa duk gelak kat dia, sampai keluar air mata. Hahaha. Nakal sungguh dia..

Ok, sambung kerja balik.. hehe


2 comments:

nana liena said...

ala..tunjuk la muka mereka kak..haha.. tp kejap..maksudnya dia nak selongkar brang kawan senegara dia tp tersalah beg ke macam mana ceritanya? huhu..

p.s/xsuka orang punggah barang tak minta izin

Puan Wawa said...

Aah.. kan, tpi member yg die rapat je laa..