Hikmah Tersirat

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Wawa doakan kalian yang singgah di teratak wawa ni dideraskan rezeki sederas-derasnya.

Hari ni banyak hal yang jadi dan buat wawa berfikir. Allah sebaik-baik perancang.

Allah jadi setiap sesuatu penuh dengan HIKMAH.

Hak kita belum tentu rezeki kita.

.

Dua peristiwa yang wawa nak share dengan korang,


1. Group kami ke Pantai untuk makan beramai2 bersama bos. Sedang kami makan, salah seorang antara kami tertolak segelas air orang sebelahnya. 

Sekelip mata, habis tumpah, langsung tak dapat minum. 

Air dah depan mata tu, tapi tetap juga tak sampsi ke mulut dia. 

Yes, air tu hak dia tapi bukan rezeki dia..")

.

2. Petang tadi sebelum balik kerja, sempat makan kacang rebus. 

Waktu kawan wawa nak masukkan sebiji kacang ke mulut, tetiba jatuh ke lantai.

Dalam gelak, wawa cakap. Ada hikmah kacang tu jatuh. Mana tahu kalau awak makan, tercekik.

Dan

Boleh jadi kacang tu bukan rezeki awak..")

.

Pernah jadi situasi seperti ini? Tak semestinya kacang, air, gula2 & macam2 lagi.

Share:

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊

Follow by Email

About Me

My photo
Mommy to my pretty princess, Suka senyum, suka makan, suka membaca, suka memberi inspirasi, suka menulis

Popular

Followers

Blog Archive

Recent Posts

Total Pageviews

BLOGGER TEAM


Check Page Rank CK Free Auto Backlink\ Kedai Backlink,Backlink Percuma
free web site traffic and promotion

BRAND COLLABORATIONS

Printcious | Syaqist | BPT | Shaklee | Mcdonalds | Desaru Coast Adventure Waterpark