Thursday, 24 January 2019

Rasa Current Di Payudara Tanda Anak Nak Susu

Rasa Current Di PayudaraTanda Anak Nak Susu.

Assalamualaikum wbt,

Teringat waktu berpantang tempoh hari, kak wawa bagitahu pada mak. Mak, kenapa ye rasa macam panas dan macam rasa current kat breast. Disusuli dengan itu, air susu akan keluar dengan laju sekali. 

Mak kak wawa kata, haa itu tanda anak dah lapar dan nak minum susu. Tiba-tiba, Princess pun menangis. Ehh, betullah. haha

Rasa current di bahagian payudara merupakan tanda anak nak susu. Pernah tak uols rasa macam panas dan macam kena current di bahagian payudara? Anda boleh perhatikan sendiri jika anda masih punyai anak kecil. hihi

breastfeeding journey, motherhood journey

Bila berjauhan dengan Princess ni, bila rasa tu datang mommy terus teringat kat anak. Adoilah mommy. hihi

2 comments:

  1. Dulu masa awal awal, saya oversupply susu sebab baby masuk nicu. makan segala benda nak banyakkan susu, pam setiap masa. bila baby dah keluar nicu dan duduk sekali, direct bf je tapi baby jenis minum tak banyak. bengkak teruk huaaaa. setiap masa rasa macam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bengkak tu tak tahan kan. rasa macam nak pecah je..

      Delete

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊