Mr Siva Seorang Hati Baik Dan Bersih

Assalamualaikum wbt,

Ada seorang Manager kata pada kami, kalau Mr Siva convert kepada muslim dia pasti jadi seorang muslim yang baik. Bila berlaku perpisahan macam ni, buat hati kak wawa berfikir. Macam mana bila sampai waktu aku pula nanti. Adakah diiringi dengan rasa sedih, happy, gembira atau sebaliknya.

Kak Wawa perasan kan, orang yang baik sentiasa diingati. Tapi, orang yang kurang baik akan menajdi kelegaan untuk perpisahan macam ni. Kan?




Mr Siva,
Tak tau nak describe macam mana. Sangat baik dan tak pernah guriskan hati orang. Dia ni dari negara India tapi menetap kat Canada.
Hari ni last day dia, sebelum pergi tadi dia datang jumpa kak wawa. Selama ni tak dak orang minta belanja makan dari dia, kecuali anak dia. Kat sini, dia kata kak wawa satu2nya orang yang minta dia belanja.
Tak sangka dia menangis.
Kak wawa cakap laa, Mr Siva janganlah cry. Dia kata, bila dia tengok kak wawa dia ingat anak dia. Dan dia akan ingat kak wawa sampai bila2.
.
Tak tau laa nak terharu ke nak malu. Haha..

Tapi betul, Mr Siva sangat2 baik. Dalam ramai2 orang oversea kerja sini, kak wawa suka berurusan dengan dia.
Dia berhenti kerja sebab nak spend time dengan mak dia. Mak dia kat India sedang sakit, inilah masanya untuk berbakti pada orang tua.
Bagus sangat. Kak wawa jadi terfikir, sampai bila nak duk jauh dengan mak ayah. Masa sihat ni laa patut kita entertain mak ayah kan.
Mak ayah nak makan apa, nak gi mana, masa dieorang tengah sihat laa kan. Waktu sakit baru nak ajak jalan seluruh Malaysia sebab nak berubat, tak de daya dah waktu tu.
Betul dak? Hargailah mak ayah kita sewaktu depa masih sihat.

Rindu nak balik kampung.") 

2 comments:

ayunie ramli said...

hm, betul jugakkan.
time mak ayah sihat ni la nk jga diaorang betul betul.
smoga kita diberi peluang untuk bhgia ibu dan ayah kita.

Zie Azi said...

good luck to mr siva.. ada yg terbaik untuk mr.siva melepaskan disini & ada yg baik menunggu disana.