Tutorial Auto Reply PM Customer di FB Page

Assalamualaikum wbt,

Hai uolss, selamat petang. Makan apa tu? Hari tu, ada orang tanya wawa macam mana nak buat response pada customer yang pm kita di page. Walaupun kita tidak online pada waktu itu, customer tetap dapat touch dari kita. Maksudnya, kita reply secara pantas.

Memandangkan wawa ni seorang bisnes part time dalam masa yang sama masih bekerja full time, kadang-kadang wawa ter"miss" pm dari customer di page sendiri. 

Jadi, dengan adalah instant/ auto reply private message dari customer dapatlah bantu depa whatsapp wawa secara direct if dieorang perlukan vitamin secara urgent atau perlu cepat.

Caranya mudah sahaja.

Step 1: Pergi dekat page masing-masing, klik setting dibahagian atas kanan.

Step 2: Cari perkataan Messaging seperti yang wawa petakkan no 2 tu.

Step 3 & 4: Follow je dalam kotak merah tu. Then save changes. Done Step 4 tu, uols boleh letak ayat masing-masing, nak jawab apa if customer pm. Ok?


Alhamdulillah, semoga bermanfaat.

Testimoni Bebas Bell Palsy dengan Vivix

Assalamualaikum wbt,

Pernah tak dengar tentang Bell Palsy? Tahu tak apa itu Bell Palsy?

Bell's palsy adalah kelumpuhan saraf wajah akibat peradangan dan pembengkakan saraf yang mengontrol otot pada salah satu sisi wajah, yang menyebabkan perubahan bentuk pada salah satu sisi wajah. Bell's palsy juga disebut kelumpuhan wajah.

Penyakit ini boleh meyerang semua golongan, kanak-kanak dan dewasa. Ada juga dikalangan pesakit bell palsy yang berikhtiar dengan vivix berumur bawah 6 tahun.

Tanda-tanda dan gejala bell’s palsy?

Gejala biasanya muncul secara mendadak, dan gejala paling umum termasuk:
  • Mengeluarkan air liur
  • Sensitif terhadap suara
  • Nyeri pada rahang atau di belakang telinga
  • Sakit kepala
  • Deria rasa yang berkurang
  • Kesulitan menunjukkan ekspresi pada wajah dan bahkan kesulitan menutup mata atau tersenyum
  • Lumpuh total pada salah satu sisi wajah. Umumnya, gejala dapat berlangsung selama beberapa jam, atau mungkin bahkan beberapa hari.
Wawa kongsikan pengalaman Zura yang mengalami sendiri penyakit Bell palsy ini.

Ni antara testimoni zura sendiri Kenapa Zura suka sangat dengan VIVIX 

Pada Julai 2016 zura di serang bell palsy.

Bantulah Asnaf dan Orang Yang Memerlukan

Assalamualaikum wbt,

Wawa panjangkan penulisan ini, mana tahu dalam friendlist blog wawa ni ada sahabat atau keluarga yang menjadi ajk/ imam/bilal di masjid kawasan masing-masing.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...