Ikhtiar Hilangkan Ekzema dengan Vivix

Assalamualaikum wbt,

Ekzema adalah penyakit kulit yang mendatangkan kegatalan berpanjangan. Ekzema biasanya ditemui pada kulit yang bersifat kering, inflamasi dan biji-biji berair. Keadaan ini menjadi kulit semakin teruk apabila digaru.

Ekzema juga dikenali sebagai ekzema atopik atau dermatitis. Atopi bermakna kecenderungan mendapat penyakit seperti eczema, asma dan demam alergi. Kesannya sama: kulit kering, gatal, merah dan rekah, yang kadangkala meleleh cecair dan berdarah. Ruang yang lazimnya terkena ialah tangan, muka, leher, siku dan belakang lutut.

Tanda-tanda Ekzema

Salah satu cirinya ialah ruam kulit yang sangat gatal. Terdapat ruam merah yang timbul pada kulit, terasa gatal, serperti gigitan nyamuk yang kelihatan lebam-lebam.
Eczema pada kanak-kanak selalunya muncul di sekitar siku dan belakang lutut. Manakala ezcema pada orang dewasa pula biasanya paling teruk di bahagian tangan.
Namun, ezcema boleh juga berlaku di bahagian badan yang lain.
Jom kita lihat kisah Ain yang mengalami ekzema.

Tutorial Cara Letak Iklan Nuffnang Leaderboard dan Skyscraper Ads Unit

Assalamualaikum wbt,

Kali ni wawa nak share tutorial pasang iklan nuffnang jenis Leaderboard dan Skyscrapper ads unit. Iklan Nuffnang terbahagi kepada tiga iaitu, Leaderboard, Skyscrapper dan Large Rectangular. Bagi mendapatkan income tinggi dari nuffnang, wawa galakkan korang pasang ketiga-tiga jenis iklan ini. Jom kita pelajari tutorial letak iklan. Actually, topik ni wawa include dalam sillibus kelas wawa ajar cara buat blog dan dikenakan fee commitment RM5 per hour. Alhamdulillah, ramai yang berminat untuk menjadi blogger sebenarnya cuma tak tahu cara dan tiada mentor yang mengajar. So, bila wawa buat kelas ni, ramai laa yang rebut peluang..")

Dulu laman web Nuffnang berbeza dari sekarang. Nak tengok yang dulu punya tak? hihi..

Tutorial Letak FB Page di Blogspot dengan Mudah

Assalamualaikum wbt,

Tutorial untuk newbie macam wawa. Bagi blogger lama mungkin tutorial ni kacang je. Wawa bantu share kan cara-cara macam mana nak letak fb page kat blog. Tujuannya, untuk kawan-kawan yang datang singgah untuk like laa. kan.

Caranya sangat mudah dan simple, tak perlu main-main code kat html theme apa bagai tu ye. Just create and copy pasta je code. Kak wawa follow step blogger KekNa. Simple dan mudah kan, sekejap je dah siap. Tq kekna. hihi

Step 1 : Mesti kena ada facebook page sendiri lah. Copy url page uols.

Apa Itu Qailullah?

Assalamualaikum wbt,

Pernah tak terfikir kenapa kita dilarang solat sebelum zohor. Tapi pernah juga wawa dengar kita boleh solat dhuha 15 minit sebelum masuk waktu zohor. Yang mana satu erk betul?


*Soalan* : Ustaz.. kenapa 15-30 minit sebelum masuk waktu zohor kita diharamkan melakukan sebarang solat? 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...