Friday, 14 October 2016

Gagah Travel Seluruh Malaysia Di Usia 6 Series Dengan Vivix

Assalamualaikum wbt,

Kenapa Kita Perlu Baca Al-Quran?

Assalamualaikum wbt,

Kenapa kita perlu baca Al-Quran? Kisah ini menarik untuk dihadam. Jika bacaan kita disertakan dengan makna / terjemahan ia lebih menjatuhkan hati kita pada Al-quran. 😊

ALASAN KENAPA KITA PERLU BACA ALQURAN WALAUPUN KITA TIDAK MEMAHAMINYA

Ini adalah satu kisah yg sgt menarik.Semoga dgn cerita ini hati anda akan terbuka utk membaca Al-Quran. Kisah ini dipetik drp kisah yg ditulis dlm bhs inggeris.Mengapa kita membaca al-Quran sdgkn kita xmemahami sepenuhnya apa yg dibaca?

Ada seorg Atuk tua tinggal bersama cucu lelakinya di sebuah bukit di pedalaman. Setiap pagi Atuk bgn awal pagi duduk di meja mkn & membaca al-Quran. Cucunya ingin menjadi spt Atuk & meniru seberapa boleh akan bacaan yg dibaca oleh Atuknya.

Pd suatu hari cucunya bertanya, 'Atuk!Saya cuba membaca al-Quran mcm Atuk baca tapi sy xfaham pun & jika sy faham sekalipun sy akan lupa sebaik shj sy menutupinya. Apa bagusnya bila kita membaca al-Quran? Sdg org tua itu meletakkn arang batu ke dlm dapur pemanas bdn, dgn perlahan dia menoleh kpd cucunya sambil berkata, 'Bawa guni arang batu ini ke sungai & bawakn saya seguni air'.

Vivix Shaklee Agen Awet Muda

Assalamualaikum wbt,

Salam sayyidul ayyam, penghulu segala hari. Ya Allah, kurniakan rezeki yang melimpah ruah kepada kami, sihat tubuh badan, mudah urusan, serta harta yang melimpah ruah di dunia dan akhirat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...