Monday, 11 July 2016

Teringin Nak Makan Lemang Sedap

Assalamualaikum wbt,

Hari pertama puasa sangat menduga wawa, bermula dengan kawan pejabat menyebut lemang. Terus terbayang keenakan lemak lemang. Ya Allah, di tambah pula bila wawa cuba mencari resepi lemang. Terjumpa gambar dari Azie Kitchen.

Subhanallah, sedapnyaaa.Testimoni Vivix Dan Penyakit SLE

Assalamualaikum wbt,

Wawa nak kongsikan dahulu apa sebenarnya SLE secara ringkas. Sepertimana yang kita tahu, penyakit ini pada awalnya tidak dapat di kesan sehinggalah ia meningkat kepada stage yang lebih teruk. 

Apa itu SLE ?

SLE (Sistematik Lupus Eritematosus) stage 4 atau Lupus adalah penyakit kronik "Autoimmune"

SLE merupakan penyakit auto-immune yang terjadi apabila sistem daya tahanan badan menjadi bercelaru. Puncanya tidak diketahui tapi mungkin disebabkan faktor persekitaran, keturunan dan hormon.

Teringat arwah rakan niaga wawa yang meninggal asbab SLE. Sepantas nyawanya di ambil, arwah mengetahui penyakitnya ketika di stage yang terakhir iaitu stage 4.

Arwah tak tahu pun dia ada SLE sehingga ke stage 4 baru dapat detect. Jadi sentiasalah kita menjaga kesihatan dari awal. 

Ini pula testimoni dari pesakit SLE selepas menggunakan Vivix sebagai alternatif lain bagi mengubati dan ikhtiar dari penyakit ini.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...