Tuesday, 26 April 2016

Kesihatan : 7 Tanda Badan Anda Penuh Toksin

Assalamualaikum wbt,

Berapa ramai yang tahu dalam badan anda ada toksin? Biasa dengar kan, tapi kurang cakna. Sebab tak faham, apa sebenarnya toksin.

TOKSIN adalah bahan buangan beracun dalam tubuh manusia. Bahaya toksin, bukan sahaja boleh menghancurkan fungsi-fungsi pencernaan, bahkan, boleh mengikuti peredaran darah ke seluruh organ tubuh lalu merosakkan system sirkulasi manusia, organ-organ penyaring (system hati dan ginjal), dan organ-organ pengeluaran tubuh.

Penyelidikan yang dilakukan oleh beberapa pakar kesihatan di Jepun mendapati, berat kotoran yang tersumbat dalam tubuh manusia atau lebih dikenali sebagai toksin adalah lingkungan 2kg hingga 4kg.Bayangkan jika tubuh anda dihuni oleh toksin berbahaya sebanyak itu.

Selain itu, toksin yang banyak mempengaruhi keberkesanan supplemen yang di ambil. Ini kerana, toksin boleh mengganggu proses penyerapan vitamin di dalam badan anda. Jika berlaku ketidak berkesanan supplemen yang di ambil, anda perlu melihat, adakah badan anda mempunyai toksin yang banyak.

Bagaimana untuk mengetahui badan anda bertoksik atau tidak? Jom kita lihat senarai di bawah, adalah anda mempunyai tanda-tanda ini?

7 TANDA BADAN ANDA PENUH TOKSIN

Selamat Hari Lahir Sultan Terengganu

Assalamualaikum wbt,

Hari ini sepatutnya wawa cuti, tapi wawa kena masuk juga kerja sebab nak siapkan kerja yang semakin menggunung. Sempena hari keputeraan Sultan Terengganu, kami rakyat negeri terengganu semestinya dapat cuti khas. 

Apa perancangan kalian hari ni? Terutamanya orang-orang Terengganu la. hihi 
Apa perbezaan hari keputeraan dengan hari lahir ya? wawa terkonfius kejap.


Ehsan google

bagi yang belum mengenali Tuanku Baginda,  Kebawah Duli Yang Maha Mulia Al-Wathiqu Billah Sultan Mizan Zainal Abidin Ibni Almarhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah telah diputerakan pada 22 hari bulan Januari, 1962 bersamaan 15 hari bulan Syaaban, 1381 di Bandar Kuala Terengganu, Terengganu Darul Iman.  Kebawah Duli Yang Maha Mulia adalah putera sulung daripada tujuh bersaudara.

Info Lanjut Klik SINI.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...