Friday, 18 September 2015

Garlic Atasi Masalah Pundi Kencing Kotor

Assalamualaikum wbt, 

Pagi ini wawa terima whatsapp dari seseorang yang bertanyakan vitamin apa yang sesuai untuk masalah yang dialami. Banyak juga situasi penyakit yang beliau alami, namun pagi ini wawa nak kongsikan tentang pundi kencing kotor.

Siapa yang berisiko untuk kena kencing kotor? Sebenarnya kita semua adalah berisiko jika kita sering menahan kencing. Ramai dikalangan kita yang suka berbuat demikian bukan? Jika ya, wawa syorkan kalian lebih berhati-hati. Wawa petik artikal ini melalui sumber ini.

Saluran kencing merupakan sistem penapisan badan kita untuk membuang segala sisa cecair. Air kencing bergerak dari buah pinggang melalui tiub kecil yang dikenali sebagai ureter ke pundi kencing, di mana air kencing itu disimpan. Air kencing akan keluar dari badan kita melalui saluran uretra.


Jangkitan saluran kencing (UTI) merupakan keradangan saluran kencing. 80% daripada kes-kes ini adalah disebabkan oleh kuman bakteria Escherichia coli (E.Coli)

33 Manfaat Dalam 1 Canister ESP

Assalamualaikum wbt,

33 sebab musabab kenapa kena ambil ESP. Bukan 10 tapi 33 manfaat ok! Hihi

Wawa sendiri dan rasa dan mengalami shaklee effect ni. Korang tak nak ke?")

Hanya dalam 1 tong akan dapat 33 efek.Nak efek cepat,grab promo bulan ni k.

KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

Assalamualaikum wbt,

Sempena promosi jualan PROTEIN, wawa nak kongsikan dengan korang kenapa Protein perlu dalam badan kita. Mungkin ramai yang tidak perasan, keguguran rambut, kerapuhan kuku, kulit kusam, keletihan adalah antara punca-punca kekurangan protein dalam badan. Kesan-kesan ini memberi impak kepada diri dan kita perlukan protein.

Tidur Yang Efektif

Assalamualaikum wbt,

Salam pagi penuh keceriaan buat pengunjung blog wawa. Apa khabar kalian? Alhamdullillah, syukur Allah kurniakan kesihatan yang baik juga diberi peluang untuk hirup udara pagi ini.


Apakah tidur yang efektif? Ada yang mengatakan bahawa tidur yang efektif adalah rehat yang cukup walaupun hanya tidur beberapa jam. Ya benar, tidur yang efektif adalah tidur yang berkesan dan kita boleh bangkit dengan rasa segar bugar.

Berapa jam kita perlu tidur untuk dapatkan tidur yang efektif. Paling kurang tiga ke lapan jam. Tahukah anda, waktu bila kita hanya tidur tiga jam umpama bersamaan tidur lapan jam sehari.

Ia adalah waktu tidur antara jam 9 malam  ke 2 pagi. Ini kerana, waktu ini badan kita sedang beroperasi samada proses pembersihan hati, proses pertumbuhan sel baru dan sebagainya. Waktu ini, badan kita perlukan rehat dan tidak boleh diganggu sebab badan sedang menggunakan tenaga untuk menjalankan proses dalaman. 

Sebab itu, islam menganjurkan kita tidur awal. Siapa pernah tidur diantara wawa 9-10 malam? Korang pasti terkejut jam 1 ke 3 pagi dalam keadaan cergas. Langsung tak rasa letih. Siapa pernah, ce ngaku! Hehe

Ya, wawa pernah. Jika kita tidur seawal yang mungkin, kita pasti merasakan badan yang lebih sihat, cergas dan bertenaga. Jadi, jom lah amalkan tidur awal. 

Korang pun boleh buat extra amal ibadat,  solat sunat tahajjud ke, istiqarah ke, hajat ke, taubat ke, witir ke, ngaji ke. Semua laa boleh.. Hehe

Salaam subuh kawan2..
Semoga bermanfaat..")

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...