GST OH GST

Assalamualaikum wbt,

Bonding time dengan suami, dalam kereta on the way balik kampung. Sambil borak-borak santai, perihal isu semasa. Tetiba suami tanya,

Suami : u, hari tu kita beli char keaw teow dekat rumah i harga berapa? 

Me : RM5, kenapa u?

Suami : kat paka berapa? RM5 juga @ lagi murah?

Me : same je, lebih kurang.

Suami : Oh, mahal jugak ye CKT tu.

Me : boleh tahan laa, nanti ada gst plak.mesti lagi mahal kan..

Suami : lepas ni kita tak leh makan luar dah, kena jimat.. 

Me : aah, kena makan kat rumah je kita u.. Nanti kita buat jadual ye, u masak hari apa, i masak hari apa.. Haha

*laughing*


SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

2 comments:

paridah said...

GST belum mula tapi kenaikan harga barang dh lama dirasa nilai duit dh xder harga.

Farrah MF said...

Lenguh otak fikir pasal GST dan kesannya. Nak gilir2 masak tu comel :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...