Chocolate Cake Moist

Assalamualaikum wbt,

Bismillahirrahmanirrahim. 

Alhamdulillah, masih diberi kesihatan yang baik dan optimum. Apa khabar sahabat wawa? Semoga kalian diberi kesihatan yang baik sentiasa. Amin...

Hari khamis punya cerita, balik dari ofis ayah call nak makan kek choc yang best. Wawa balik kerja dah 6 petang, sampai rumah dekat 6:30pm. Terus sediakan bahan-bahan dan kacau.

Wawa beli tepung yang dah siap packing, wawa bancuh je semua. Alhamdulillah,  siap sebiji kek jam 8 malam. Bancuhan semua siap jam 7:30pm, wawa solat dulu baru sambung kukus.

kita hanya perlu sediaka  telur 3 biji, minyak masak 1cawan, susu cair 1 cawan dan air panas 1 cawan.

Tak perlu ade mixer, kacau je dengan tangan dalam masa setengah ke 1 jam dah siap bancuhan. Kukus dalam masa 1 jam 15 minit. Wawa kukus dalam rice cooker je, yang ada penapis untuk mengukus kan.

Inilah hasil dari kerajinan dan kecepatan wawa membaking sebiji kek.


Amboi, segala macam masuk dalam pic kan.. hehe.. tak dan nak edit enset rosak..hihi

Best tau tepung kek ni, sangat-sangat best. Kalau korang berminat untuk dapatkan tepung kek coklat moist. Boleh wassap wawa 019 996 6576 untuk dapatkan tepung segera. 
SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

15 comments:

Eny Abdullah said...

dah lama tak makan kek coklat kukus ni.. mmg sedap kan sebab moist je

Bbwana adienia said...

Lebih sudah kerja baking bila ada tpung instant ni kan wawa..kek coklat memang sedap :)

Anizz Annisa said...

uish sedapnyeeee...

Maria Firdz said...

adoii.. sedapnya....

ros_reeza said...

Nampak sedap! Mudahnya nak sediakan

syida said...

wow..macam senanggg je nak buat..

ujie othman said...

Wah...tak payah guna mixer tu. Jadi pun cantik je.

Puan Wawa said...

Sedap sangat eny.. meh laa try.. hihi

Puan Wawa said...

Aah wawa, hehe.. kita kan keje, mls plak nk sukat leceh rse.. yg ni mudah je.. hehe

Puan Wawa said...

Memang sedap anizz..^_^

Puan Wawa said...

Hehe.. sedap sgt maria.. tk thu nk ckp camne..")

Puan Wawa said...

Memang pn ros.. sedap sgt dan mudah sangat.. hehe

Puan Wawa said...

Senang je syida..")

Puan Wawa said...

Ye uji, kacau ngan tangan je.. alhamdulillah, jd cantik dan comel.. hehe

Farrah MF said...

Senanglah nak buat kek macam ni. Lagi2 kalau time craving nak makan benda manis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...